NRK Meny
Normal

Kjempebrøler av Valdes ødela Barcelonas festkveld

Da Barcelona så ut til å cruise i land en komfortabel seier, rotet keeper Victor Valdes det ordentlig til.

Victor Valdes

Barcelona-keeper Victor Valdes peker mot himmelen etter at Xavi Hernandez har gitt Barcelona 3-1. Få minutter senere gjorde keeperen en real tabbe.

Foto: MANU FERNANDEZ / Ap

Fyldig kampreferat: Barcelona - Real Madrid 3-2

Barcelona hadde akkurat gått opp til 3-1, og hjemmelaget virket å ha god kontroll på Reals stjernegalleri med fem minutter igjen på klokka.

Den vanligvis så trygge Valdes fikk ballen i beina, og da innbytter Angel Di Maria stormet til, forventet «alle» at keeperen skulle gjøre som keepere gjør - nemlig banke ballen vekk fra farlig område.

Men ikke Valdes.

Keeperen utfordret istedenfor Real-spissen med en liten dribling, mistet fotfeste, og to sekunder senere lå ballen i nettet.

Real har overtaket

Di Marias sene 3-2-redusering gjør at det er Real Madrid som må sies å ha kommet best ut av sesongens første «El Clasico» i den første kampen i den spanske SuperCupfinalen, altså oppgjøret mellom fjorårets seriemester og cupvinner.

De to bortemålene gjør at Real Madrid «bare» trenger å vinne 1-0 på hjemmebane for å sikre årets første tittel.

– Resultatet ble jevnere enn vi ønsket ut fra sjansene vi skapte, men vi er fornøyd med at vi vant. Nå må vi spille en god kamp i returen om vi ønsker å vinne tittelen, sa Pedro etter kampen.

Returoppgjøret spilles på Santiago Bernabeu førstkommende onsdag.

Hektisk El Clasico

Etter en målløs første omgang, eksploderte sesongens første «El Clasico» etter hvilen.

Les: General Franco står bak Barca/Real-rivaliseringen

Barcelona hadde - som vanlig - ballen mest, og virket å ha noe på gang da Cristiano Ronaldo stanget Real Madrid i føringen etter en corner i det 55. minutt.

Det var portugiserens fjerde scoring på rad i et El Clasico på Camp Nou, og 90.000 Barca-supportere ble med ett musestille.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ronaldo scoret mot Barca

Ronaldo var dødelig effektiv da han scoret på sin ene gode sjanse i kampen.

Foto: QUIQUE GARCIA / Afp

Barca snudde

Men mindre enn to minutter senere slo Barca tilbake.

Mascherano slo en glimrende langpasning i retning Pedro, og den lille spanjolen var sikker da han fikk sjansen og rullet ballen i det lengste hjørnet.

Etter 70 minutter fikk Barca straffe, da Iniesta gikk overende etter en takling fra Real-back Coentrao.

Mourinho og Vilanova

José Mourinho (t.v.) og Tito Vilanova var i det mer vennskapelige hjørnet torsdag kveld, enn på samme tidspunkt i fjor. Da stakk Mourinho en finger i øyet på Barca-treneren.

Foto: QUIQUE GARCIA / Afp

Lionel Messi var sikker fra straffemerket, og Barca hadde snudd kampen.

Xavi Hernandez økte ledelsen ytterligere sju minutter senere da han, etter vakkert forarbeid av rekkekamerat Iniesta, bredsidet inn 3-1.

Mourinho hadde på dette tidspunktet sunket godt ned i skinnsetet, og så nok for seg et vanskelig returoppgjør der Real måtte score mål - gjerne mange mål.

Men så - noen små minutter senere - var det altså Valdes' megablemme som fikk det lure smilet tilbake på Mourinhos solbrune fjes.

Barcelona - Real Madrid 3-2 (0-0)
Mål: 0-1 Cristiano Ronaldo (55), 1-1 Pedro (57), 2-1 Lionel Messi (str. 70), 3-1 Xavi (78), 3-2 Angel Di Maria (85).
91.728 tilskuere.

Fotballnyheter