Bamberg-dobbel mot Brann

Haugesund-spilleren Daniel Bamberg sørget for at Branns skrekkelige bortestatistikk bare fortsetter.

FKH-Brann

Daniel Bamberg gratuleres av lagkamerater etter å scoret mot Brann.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Mens Neymar herjer for Brasil i prøve-VM viste brasilianske Daniel Bamberg klasse i norsk eliteserie søndag kveld.

Bamberg storspilte hjemme mot Brann og scoret to ganger for Haugesund i søndagens kamp.

Han startet målshowet allerede etter tre minutter av kampen da han scoret fra kloss hold. Bamberg var frempå igjen i det 59. minuttet.

Dette var kantspillerens tredje mål for sesongen.

Bortemareritt

Men det var ikke bare Bamberg som kom til sjanser i kampen. Brann herjet til tider foran målet til Haugesund, men rødtrøyene fra Bergen klarte utrolig nok bare å score én gang på Per Morten Kristiansen.

Rune Skarsfjords menn har bare scoret to ganger på bortebane denne sesongen. Og som alle vet – uten scoringer vinner man ikke fotballkamper. Dét har heller ikke Brann gjort denne sesongen på bortebane.

Rødtrøyene har nå åtte strake bortekamper i eliteserien med tap. Forrige gang Brann ikke tapte på bortebane, var 4-3-seieren mot Fredrikstad 22. oktober i fjor.

Dette er klubbens verste rekke med bortetap siden august 1994 til juli 1995. Da tapte Brann 13 ganger på rad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Søderlund

Alexander Søderlund tok farvel med hjemmesupporterne i Haugesund. Nå går turen til Rosenborg.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Søderlund-farvel

Amin Askar reduserte for Brann med et knallhardt langskudd helt på tampen av kampen, men flere mål ble det altså ikke for rødtrøyene.

Haugesund klatret med denne seieren opp i ryggen på Brann på tabellen. Men et skår i gleden er at Haugesund står overfor en aldri så liten spisskrise.

I kveld tok nemlig Rosenborg-klare Alexander Søderlund farvel til hjemmepublikummet i Haugesund. Han har scoret scoret 24 mål for klubben siden 2011.

I tillegg mistet Haugesund sin toppscorer, Christian Gytkjær, midtveis i første omgang. Han måtte ut med det som ser ut til å være en ankelskade. Dette kan skape store problemer for Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Artikkelen oppdateres!

Fotballnyheter