Gerrard: – Viser hvor brutal fotballen er

Englands kaptein Steven Gerrard var fornøyd med innsatsen, men skuffet over utbyttet etter tapet mot Italia.

Balotelli scorer for Italia

Mario Balotelli header ballen i nettet og Italia til himmels.

Laster innhold, vennligst vent..

Fire minutter etter pause falt avgjørelsen i dagens kamp. Mario Balotelli, som aldri fant seg helt til rette i England og Manchester City, satte ballen inn bak sin gamle lagkamerat Joe Hart, og ga Italia seieren.

– Vi kan være fornøyd med mye av kampen om vi ser på alle nitti minuttene. Det viser hvor brutal fotballen på dette nivået er. Du legger ned så mye, og jobber så hardt, men sitter ikke igjen med noen ting. Det er dagens leksjon, sa Englands kaptein Steven Gerrard i et intervju etter kampen.

Det var mye fokus på spilleforholdene i Manaus og kampen begynte i et forholdsvis lavt tempo. Men da NRKs mann i Manaus skulle teste løpeforholdene i varmen måtte han gi seg etter 29 minutter. Men på banen var det da kampen mellom Italia og England endelig tok fyr.

Åpnet kampen med overhopp

Andrea Pirlo er kjent for måten han behandler fotballen på, men denne gangen åpnet han opp kampen ved la ballen gå. Et lekent overhopp gjorde at Claudio Marchisio fikk lov til å stå alene med ballen på tjue meters hold. Han ladet, siktet og hamret ballen inn nede i det venstre hjørnet. Og brått løp hele laget på en gang, for første gang i hele matchen.

Italia tar ledelsen over England

Se Marchisios scoring her.

Men da ville også England være med på moroa. Bare to minutter hadde gått siden scoringen da Raheem Sterling fant Wayne Rooney ute på venstrekanten. Han la vakkert inn til Daniel Sturridge som stormet inn i feltet og løp ballen i mål. England var tilbake, og det måtte feires. Hardt. Så hardt at Gary Lewin, Englands fysioterapeut skadet, og måtte bæres av på båre, med det som rapporteres å være en forstuet ankel.

England svarer umiddelbart

Se Sturridge sin scoring her.

Men Italia kom ut av garderoben med skumle hensikter. Kun fire minutter ut i andre omgang kom Antonio Candreva seg fri på høyresiden, dro enkelt av Leighton Baines og fant Balotelli på bakre stolpe. Innlegget var perfekt, headingen likeså, og den talentfulle spissen med det utenomsportslige oppstusset ga Italia ledelsen 2-1.

Rooney med grov bom

England hadde muligheter til å utligne. Wayne Rooney hamret ballen utenfor fra ti meters hold etter 61 min, og Arne Scheie var ikke nådig i sin dom.

– Der skal han score. Merkelig at han ikke scorer der, sa Scheie i NRK-studio etter kampen.

Ross Barkley hadde en bra sjanse like etter og mot slutten hadde England også forsøk fra frispark fra Baines og Gerrard, men det ville seg ikke for engelskmennene. I stedet holdt Pirlo på å tre inn ett frispark på overtid, men forsøket hans traff tverrliggeren.

Overrasket oss ikke. La ned en stor innsats, men fikk ikke med oss noe.

Fotballnyheter