«Urokråka» Balotelli er klar for AC Milan

Manchester City og AC Milan er enige om en overgang for Mario Balotelli, dermed drar 22-åringen tilbake til klubbfotballen i hjemlandet.

Mario Balotelli

Mario Balotelli forlater Manchester City etter to og en halv sesong i Premier League-klubben.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

– Mario Balotelli kommer til Milan. Spilleren kommer onsdag for å gjennomgå medisinsk test og underskrive kontrakten, melder Milans TV-kanalen ifølge AFP.

Dette bekrefter også Milan-direktør Umberto Gandini på sin Twitter-profil.

Balotelli skal underskrive en avtale som strekker seg til 2017, ifølge direktøren.

Dermed vender 22-åringen hjem til italiensk fotball. Balotelli spilte for Inter før han dro til Manchester City før 2010/2011-sesongen av Premier League.

Manchester City måtte ut med 22 millioner pund for Balotelli i 2010. Ifølge italienske medier slipper Milan med å betale om lag 20 millioner euro for å hente ham tilbake til byen.

«Råttent eple»

Balotelli må finne seg i et lønnskutt med når han drar til Milan og klubben han heiet på som gutt.

Under tiden i Inter gikk flere lagkamerater en gang løs på ham fordi han gikk med Milan-effekter.

Likevel ønskes han tilsynelatende ikke velkommen til sin nye arbeidsgiver med bare hjertelighet. For ikke lenge siden sa klubbeier Silvio Berlusconi at klubben ikke trenger et «råttent eple» som Balotelli.

Urokråke

Roberto Mancini

Roberto Mancini sa seneste denne måneden at Balotelli har en fremtid i Manchester City. Torsdag kveld ble Premier League-klubben enig med AC Milan om en overgangsavtale for 22-åringen.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Balotelli har hatt en turbulent tid i engelsk klubbfotball. Senest denne måneden hadde han et sammenstøt med City-manager Roberto Mancini på treningsfeltet.

Mancini gikk senere ut og avdramatiserte hendelsen, og forsikret om at Balotelli hadde en fremtid i Premier League-klubben.

– Han kommer til å få nye sjanser. Balotelli er bare 22 år og gjør feil, sa manageren den gang.

Flere overskrifter

Opptrinnet med Mancini er imidlertid bare en Balotellis mange hendelser som har skap overskrift i avisene.

Like etter at han kom til klubb, angrep han lagkamerat Jerome Boateng på trening.

I oktober 2011 skal fotballspilleren sammen med fire kamerater ha tent på fyrverkeri inne på badet til Balotelli. Balotelli forklarte senere at det var kameratene som var skyld i brannen som oppstod.

I mars i fjor fikk 22-åringen en ukelønn i bot fordi han dro på strippeklubb bare 48 timer før kamp.

I løpet av en drøy uke sammen måned kranglet han åpenlyst med Aleksandar Kolarov om hvem som skulle ta et frispark, dukket opp på motstanderen Inters pressekonferanse, og innrømmet at han har hatt et forhold til den kjente prostituerte Jennifer Thompson.

 • Se flere av episodene som har gitt Balotelli bråkmaker-stempelet i faktaboksen til høyre

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Johnsen ble cupmester i Danmark

  Lasse Berg Johnsen (21) spilte fra start da Randers høvlet over Sønderjyske og vant 4–0 i den danske cupfinalen.

  Johnsen har en fortid i Viking, Tromsdalen og Raufoss og signerte for Randers i januar. Torsdag tok han sin første tittel med klubben.

   Lasse Berg Johnsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United