Ballen går utenfor - dommeren dømmer mål

Bayer Leverkusen inntok tabelltoppen i Tyskland etter en scoring som aldri skulle blitt godkjent.

Det ble dramatisk da Leverkusen gjestet Tarik Elyounoussi og Hoffenheim i Bundesliga fredag kveld. Stefan Kiessling avgjorde 2-1-kampen med et skudd som traff på utsiden av målet.

SE VIDEO: Stefan Kiesslings heading går på utsiden av mål, men triller gjennom nettet og lurer dommeren. (Video med tillatelse fra Eurosport)

g

Arne Larsen Økland var proff i Tyskland og Frankrike, og var en av Norges beste spillere på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet.

Foto: Laurvik, Henrik / NTB scanpix

Hoffenheim – Leverkusen 1-2

Stemningen på banen viser at flere av spillerne skjønte det dommeren ikke fikk med seg, nemlig at Stefan Kiesslings heading egentlig ikke var en scoring.

TV-bildene viser nemlig at ballen går utenfor mål, havner i nettveggen og triller tilsynelatende gjennom et hull ved stolpen og inn i målet.

Vil klage inn målet

Det lurer dommeren, som tror ballen har gått rett inn bak Hoffenheim-målvakten og dømmer scoring. Som du kan se i videoen over ser det også ut som ballen går rett i mål fra dommerens perspektiv, mens det er lett å se at ballen går utenfor fra andre vinkler.

Det kan virke som om Kiessling selv skjønner at han bommer, ettersom han river seg i håret i frustrasjon etter forsøket.

Protestene ble likevel få, og etter noen sekunders forvirring klapper Bayer Leverkusen-spillerne hverandre på ryggene og feirer 2-0-«scoringen».

– Med en gang trodde jeg ikke ballen var inne, men så kom alle stormende mot meg og klemte meg. Jeg ble overrasket over at ballen hadde gått i mål, sier Kiessling ifølge DPA.

Hoffenheims sportslige leder Alexander Rosen var rasende etter kampen.

– Vi skal definitivt klage inn målet. Det var ikke mål. Det er skandaløst, sa han til Sky.

Økland: – Best å si fra til dommeren

Norske Arne Larsen Økland fikk i sin tid heltestatus da han fikk dommeren til å annullere en scoring da han spilte for nettopp Bayer Leverkusen.

Den nåværende Viking-direktøren hadde notert seg for tre mål da dommeren krediterte han for det som ville vært hans fjerde scoring den 7. mars 1981.

Larsen Økland så imidlertid at ballen aldri var inne og gikk bort til dommeren for å be om at målet ble annullert - noe det også ble.

– Det er klart at hvis han skjønte at det ikke skulle vært scoring, er det litt dumt at han ikke sa fra. Hvis man vet at det er feil, er det riktige å gjøre så klart å si fra til dommeren, sier Larsen Økland til NRK.no, og understreker at han ikke har sett Kiesslings scoring.

Var aldri i tvil

Larsen Økland forteller at han selv aldri var i tvil om hva han skulle gjøre kvelden for 32 år siden.

– Jeg fikk litt tid til å tenke meg om, for Bayern München-spillerne protesterte veldig. Det gikk veldig fort, men jeg var egentlig ikke usikker på hva som egentlig hadde skjedd. Jeg bestemte meg ganske fort for å gi beskjed, forteller han.

Kiessling skaper allerede overskrifter verden over, men Larsen Økland advarer mot å dømme både ham og dommeren for fort.

– Det er viktig å huske på at det går veldig fort ute på banen, og det er ikke alltid så lett å dømme på akkurat sånne ting, sier han.

Hoffenheim fikk straffespark noen minutter etter hendelsen, uten at det hjalp nevneverdig. Leverkusen vant til slutt 2-1. Tarik Elyounoussi spilte 27 minutter for Hoffenheim.

Fotballnyheter