Normal

Ballack senket United

To mål av Chelseas Michael Ballack mot Manchester United sørget for at det fortsatt er spenning i toppen av Premier League.

Chelseas Michael Ballack
Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

London-laget vant til slutt fotballdramaet på StamfordBridge med 2-1 og lagene har like mange poeng, men til tross for tapet har United fortsatt en liten fordel. De har kanskje litt enklere program igjen, og ikke minst bedre ålforskjell foran de to gjenstående kampene.

Det så lenge ut til at United kunne klare å berge ett poeng, men sju minutter før full tid fikk Chelsea straffespark da Michael Carrick handset i eget felt. Michael Ballack var sikker fra krittmerket, og sikret Chelsea en seier som gjør at det plutselig ser mye mer åpent ut i den engelske eliteserien.

Ballack ble den store helten på Stamford Bridge, tyskeren satte også inn 1-0 på en flott heading på overtid i 1. omgang.

De røde djevlene fra Manchester holder fortsatt førsteplassen, men Chelsea er a poeng. United har imidlertid en god ledelse på målforskjell (54 mot 36 plussmål), og målforskjellen avgjør ved poenglikhet.

Kan gjøre det på egen hånd

Manchester United har dermed muligheten til å avgjøre alt selv med seier i de siste to kampene. De regjerende mestrene skal ut mot West Ham (h) som er nummer 10 og Wigan (b) som er nummer 13.

Chelsea skal på sin side ut mot et Newcastle (b) i form, Kevin Keegans skjærer har klatret til 12.-plass. I den siste serierunden skal Chelsea møte Daniel Braatens Bolton (h).

Hadde United vunnet lørdagens kamp på Stamford Bridge ville det meste vært gjort. Men Alex Ferguson og co. sliter mot Chelsea, og ellers seiersvante rødtrøyer fikk det heller ikke til lørdag.

Ronaldo startet ikke

Cristiano Ronaldo, av mange regnet som verdens beste spiller, scorer aldri mot Chelsea, og fikk ikke plass blant de elleve som startet. Først godt ut i annen omgang kom han innpå, men portugiseren klarte ikke å sikre poeng.

For Chelsea så ut til å ha kontroll på kampen, og gikk også til hvilen med ledelse. Michael Ballack headet ballen knallhardt i mål i slutten av 1. omgang, og feiret med å hedre lagkamerat Frank Lampards mor Pat, som døde tidligere denne uken.

Men ikke lang tid etter hvilen ble gleden over 1-0 snudd til skuffelse for Chelsea-fansen. Ricardo Carvalho gjorde en generaltabbe da han leverte ballen til Wayne Rooney, og United-spissen gjorde ingen feil da han dundret ballen i mål via stolpen.

Lykken smilte til Chelsea

Da var det gått 56 minutter av kampen, og den resterende tiden ble en nervepirrende affære, hvor begge lag hadde flere gode sjanser.

Men det var Chelsea som hadde lykken på sin side. Først handset Carrick i eget felt, og Ballack var iskald med straffen.

Så hadde United flere enorme sjanser mot slutten. Flere ganger ble det reddet på strek av Chelsea-forsvarere. Til slutt måtte Alex Ferguson innse at gullfesten er utsatt.

Fotballnyheter