NRK Meny
Normal

Bale om spansk fotball: – Alt handler om pasninger og bevegelser

Etter seks måneder i Real Madrid-trøya hyller Gareth Bale (24) det tekniske nivået i spansk toppfotball. Waliseren hevder han ikke savner England og Premier League.

Gareth Bale

14 MÅL: Gareth Bale har levert 14 mål og 11 målgivende pasninger etter 25 kamper som Real Madrid-spiller. Waliseren ser frem til enda flere nettsusere utover våren.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Stjernevingen kom fra Tottenham for rundt 750 millioner kroner etter en sesong hvor han ble kåret til årets spiller i Premier League.

Selv sier Bale at han trives med den mindre fysiske spillestilen i Spania. Særlig er han imponert over at bunnlagene forsøker å spille fin pasningsfotball selv om de kjemper mot nedrykk.

– Den store forskjellen er...

Cristiano Ronaldo og Gareth Bale

STJERNEDUO: Gareth Bale har levert en meget god førstesesong i Real Madrid. Waliseren har storspilt i tospann med Cristiano Ronaldo.

Foto: PAUL HANNA / Reuters

– Den store forskjellen er taktikken og hvordan alle spiller mye god fotball. Det er ingen lange baller som i England. Det er det beste i Spania, alt handler om pasninger og bevegelser. Det har vært en ny erfaring som jeg nyter og lærer av, sa Bale torsdag.

– Alle lagene, uansett om de er i topp eller bunn, forsøker å spille fotball. Det er spennende, en stor liga og flott å spille her, la han til.

Forsprang

I starten av sesongen var Bale plaget av en rekke skader. Etter at han kom tilbake i form, har Real Madrid spilt 29 strake kamper uten tap.

Og med Barcelonas overraskende 0-1-tap for Valladolid sist helg, har hovedstadsklubben fått en luke på fire poeng til erkerival.

– Vi er selvfølgelig i en veldig god posisjon i øyeblikket, men det er fortsatt elleve kamper igjen. Vi må ta hver kamp som den kommer og konsentrere oss kun om våre egne prestasjoner. Forhåpentlig kan vi fortsette å spille godt og nå våre mål, sier Bale.

Hans lag møter Barcelona to ganger i serie og cup den neste måneden.

Tre tittelsjanser

Også i mesterligaen suser Real Madrid videre, og neste ukes hjemmekamp mot Schalke blir bare å regne som en formalitet på vei mot kvartfinalen.

Borteoppgjøret i Tyskland vant spanjolene 6-1. Da scoret Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo to mål hver.

– Mesterligaen er full av gode lag, og alle lagene som er igjen, har mulighet til å vinne den. Turneringen er helt åpen, og uansett hvem vi møter i neste runde blir det vanskelig, vurderer waliseren.

På 25 kamper i La Liga og mesterligaen har han levert 14 mål og elleve målgivende pasninger – altså 25 målpoeng på 25 kamper. Det er absolutt godkjent for Bale, som fortsatt bare er 24 år gammel.

– Det har naturligvis tatt meg litt tid å venne seg til alt, men jeg nyter fotballen og særlig været. Og jeg føler fortsatt at jeg har mye å komme med, sier Bale.

Lørdag venter bortekamp mot Malaga for Real.

Gareth Bale

NÆRMER SEG EL CLASICO: Gareth Bale og Real Madrid topper La Liga etter 27 av 38 seriekamper. Neste helg venter Barcelona i en særs viktig hjemmekamp.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia