NRK Meny
Normal

Avslo flere bud på brennhete Henriksen

LILLESTRØM (NRK): Markus Henriksen (23) er svært ettertraktet etter storspill for AZ Alkmaar. Men nederlenderne vil foreløpig ikke la målkongen gå.

Henriksen

SPEIDER ETTER NYE UTFORDRINGER: Markus Henriksen legger ikke skjul på at Nederland-oppholdet er et steg på veien. Her feirer han 1-0-målet mot Athletic Bilbao i europaligaen forrige torsdag.

Foto: Peter Dejong / Ap

Henriksen

ENDELIG I VARMEN: Det tok litt tid, men nå nyter Markus Henriksen tillit på landslaget igjen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg var en dyr herremann, smiler Henriksen til NRK.

Trønderen har fulgt opp en knallsterk vårsesong med en enda bedre høst, som til nå har gitt ti nettkjenninger i serie, cup og europaligaen.

Og målrushet kommer fra en tierrolle bak AZ-spissene, som foreløpig ikke er i nærheten av samme måltempo. Forrige torsdag kronet 23-åringen en råsterk sesongstart med å score det første målet da Athletic Bilbao ble slått 2-1.

– Jeg har blitt en bedre fotballspiller. Og nå spiller jeg ikke bare godt, men jeg scorer også mål. Det gir selvtillit. Det har vært en kjempebra start på sesongen, sier Henriksen.

Håper på Premier League eller Bundesliga

Trønderen, som forlot Rosenborg sommeren 2012, beskriver interessen fra andre klubber som «fin». Han bekrefter at det har kommet flere henvendelser.

AZ avlso blant annet flere konkrete bud på Henriksen i sommer.

– Men jeg er i AZ og da har jeg fullt fokus på det, sier Henriksen.

– Belgia og Nederland blir ofte trukket frem som gode mellomstasjoner. Var det også tanken?

– Absolutt. Da jeg skrev under for AZ, var det for å ta et mellomsteg og for å bli mer voksen og en bedre fotballspiller. Det føler jeg så absolutt at jeg har blitt. Så er målet å spille i en av de store ligaene, og det er vel helst England eller Tyskland. Men nederlandsk fotball holder et høyt nivå, et høyere nivå enn mange er klar over, mener Henriksen.

Henriksen

GODT DRIV: Markus Henriksen er blitt kjent for sine dype løp fra midtbanen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Småbarnsfaren fikk sin landslagsdebut allerede i 2010, som 18-åring, men det skulle ta tid før Per-Mathias Høgmo slapp ham til. Nå har han fått tillit som hengende spiss bak Alexander Søderlund mot både Bulgaria og Kroatia.

Forstår avslagene

– Det er veldig artig å se at det har løsnet for ham som målscorer. Han er en veldig klok fotballspiller som kan spille i flere roller. Nå har han hatt en blanding av nier- og tierrollen på landslaget, og den har han løst veldig godt, sier Høgmo.

– Jeg har vært litt potet både i AZ og på landslaget. Men jeg er en boks-til-boks-spiller, og jeg liker meg best som en av to kontollerende eller som offensiv midtbane. Jeg er jo en spiller med målteft og som liker å avslutte, påpeker Henriksen.

Det har han altså vist til gangs på klubblaget denne sommeren og høsten. Han vil imidlertid ikke si noe mer om interessen fra andre klubber bortsett fra at AZ priser ham høyt.

– Og det forstår jeg jo. AZ vil jo også ha sitt. Jeg får ha fullt fokus på AZ, og så får vi se hva som skjer, sier Henriksen, som har 1,5 år igjen av kontrakten når neste overgangsvindu åpner i januar.

Fotballnyheter