Agenten om Gamsts FCK-flørt: – Har kommet mye lenger med andre klubber

Rune Hauge avviser at Morten Gamst Pedersen er på vei til FC København, til tross for at vadsøværingen selv snakker varmt om en eventuell overgang i danske medier.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen er ute i kulden i Blackburn, som han har spilt over 300 kamper for. Nå går det mot klubbskifte.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

Rune Hauge

Rune Hauge er agent for Morten Gamst Pedersen, og sier flere klubber har vist sin interesse for den tidligere landslagsspilleren i det siste.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Jeg har kommet mye lenger i forhandlingene med andre klubber, sier Rune Hauge til NRK.no.

Mandag ble det meldt i flere danske og norske medier at FC København sønsker å signere Morten Gamst Pedersen, og at han langt på vei skulle være klar for den danske hovedstadsklubben.

Hauge avviser dette.

– Langt unna å forhandle

Ifølge agenten er det andre klubber som er langt mer ivrige enn FC København.

– FCK har henvendt seg til meg én gang, og da spurte de om situasjonen til Gamst Pedersen. Jeg vil si det er ganske langt unna å være interessert eller å forhandle, sier Hauge.

Flere kilder bekrefter overfor NRK.no at det er lite som tyder på en overgang til FCK for Gamst Pedersen akkurat nå.

Han fikk tidligere i sommer beskjed om at han kan få forlate Blackburn gratis. Klubben, som han har spilt over 300 kamper for, vil ikke lenger satse på ham.

Vadsøværingen har imidlertid uttalt at han gjerne kunne tenke seg å fortsette i Championship-klubben ut kontraktstiden sin til tross for dette.

– Blir ikke russisk andredivisjon

Nå ser det imidlertid ut som «Gamstens» dager i Blackburn er talte.

– Klubbene det gjelder er fra flere forskjellige land, men det jeg kan si er at de spiller i den øverste ligaen i landene det gjelder. Det blir ikke russisk andredivisjon, kan du si, men det kan for eksempel være interessant med 2.Bundesliga eller Championship. Det kommer litt an på, sier Hauge, og legger til:

– Når Gamst skal velge er det uansett det sportslige som kommer først, med mindre det kommer et veldig lukrativt forslag. Men pengene er nummer to.

– Kan Norge være interessant?

– Ja, det kan det, sier Hauge.

Gamst vurderer gjerne FCK

Selv uttaler Gamst Pedersen seg varmt om FC København i et intervju med danske BT onsdag.

Han sier han er smigret over interessen fra danskene, og legger ikke skjul på at København er et sted han kan tenke seg å spille.

– FC København er vel den største klubben i Skandinavia. De er i mesterligaen, og det har de oppnådd med de mange ressursene de har, sier Gamst Pedersen til BT.

FCK var for få år siden regnet som Skandinavias sterkeste lag, men har slitt kraftig i serien i år. Derfor ser de etter forsterkninger.

– Jeg har hørt at de er interesserte, og det er smigrende. Jeg tar det til etterretning, og vil vurdere det seriøst om det kommer et bud, sier Gamst Pedersen.

– Hadde fortsatt om han fikk spille

Det siste året har midtbanespilleren mistet både plassen i Blackburn og på landslaget for Norge. Han er likevel svært motivert til å fortsette fotballkarrieren, ifølge agenten.

Gamst Pedersen understreker i intervjuet med BT at det ikke er vonde følelser mellom ham og Blackburn.

Han har spilt der så lenge at han regnes som en klubblegende av fansen. Beskjeden om at klubben ikke lenger ønsker å satse på ham, ble mottatt med skuffelse hos en del av supporterne.

– Gamst Pedersen er veldig glad i Blackburn, og han hadde fortsatt der om han fikk spille. Men klubben har en stall på 50 spillere, og den er de nødt å slanke ned. Gamst Pedersen er en av de dyreste spillerne deres, og da blir det sånn, forklarer Hauge.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Viking utestenger sesongkortholder

  Viking har utestengt en tilskuer på grunn av rasistiske tilrop under hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag.

  – Det var leder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, som rapporterte inn hendelsen til klubben like etter kampslutt. Klubben har hatt et møte med den aktuelle supporteren som erkjenner hendelsen, skriver klubben i en pressemelding.

  Tilskueren er utestengt fra 30 kamper og ekskluderes også fra Vikinghordene i samme tidsrom.

  – En trist sak for alle som er glad i fotball og Viking. Vi ønsker å beklage overfor Bodø/Glimt, øvrige tilskuere på SR-Bank Arena og resten av fotball-Norge. Vi ønsker ikke at slike situasjoner skal oppstå på våre tribuner, og vil fortsette å jobbe aktivt sammen med idretten i kampen mot rasisme og diskriminering, sier daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Seieren glapp på overtid for Deila

  Det ble dramatisk da Ronny Deila og hans New York City spilte uavgjort mot New York Red Bulls natt til torsdag. Red Bulls utlignet i det 102. minuttet.

  En frustrert Deila måtte se at en avslutning som gikk rett opp i armen til Maxime Chanot fra kloss hold, ble vurdert av VAR. Da var det kun sekunder igjen av den tillagte overtiden på åtte minutter. Bortelaget ble tildelt straffesparket etter en lang vurdering av dommerteamet, og polske Patryk Klimala satte den inn og sørget for 1-1.

  Med over 101 minutter spilt er Klimalas scoring den seneste som er scoret i MLS-historien i en ordinær kamp.

  En halvtime tidligere ble Deilas midtbanemann Keaton Parks sendt i dusjen med direkte rødt kort for en takling. Valentin Castellanos scoret New York Citys eneste mål.

  Deilas lag er på 3.-plass i MLS' avdeling øst.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo