NRK Meny
Normal

Agenten om Gamsts FCK-flørt: – Har kommet mye lenger med andre klubber

Rune Hauge avviser at Morten Gamst Pedersen er på vei til FC København, til tross for at vadsøværingen selv snakker varmt om en eventuell overgang i danske medier.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen er ute i kulden i Blackburn, som han har spilt over 300 kamper for. Nå går det mot klubbskifte.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

Rune Hauge

Rune Hauge er agent for Morten Gamst Pedersen, og sier flere klubber har vist sin interesse for den tidligere landslagsspilleren i det siste.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Jeg har kommet mye lenger i forhandlingene med andre klubber, sier Rune Hauge til NRK.no.

Mandag ble det meldt i flere danske og norske medier at FC København sønsker å signere Morten Gamst Pedersen, og at han langt på vei skulle være klar for den danske hovedstadsklubben.

Hauge avviser dette.

– Langt unna å forhandle

Ifølge agenten er det andre klubber som er langt mer ivrige enn FC København.

– FCK har henvendt seg til meg én gang, og da spurte de om situasjonen til Gamst Pedersen. Jeg vil si det er ganske langt unna å være interessert eller å forhandle, sier Hauge.

Flere kilder bekrefter overfor NRK.no at det er lite som tyder på en overgang til FCK for Gamst Pedersen akkurat nå.

Han fikk tidligere i sommer beskjed om at han kan få forlate Blackburn gratis. Klubben, som han har spilt over 300 kamper for, vil ikke lenger satse på ham.

Vadsøværingen har imidlertid uttalt at han gjerne kunne tenke seg å fortsette i Championship-klubben ut kontraktstiden sin til tross for dette.

– Blir ikke russisk andredivisjon

Nå ser det imidlertid ut som «Gamstens» dager i Blackburn er talte.

– Klubbene det gjelder er fra flere forskjellige land, men det jeg kan si er at de spiller i den øverste ligaen i landene det gjelder. Det blir ikke russisk andredivisjon, kan du si, men det kan for eksempel være interessant med 2.Bundesliga eller Championship. Det kommer litt an på, sier Hauge, og legger til:

– Når Gamst skal velge er det uansett det sportslige som kommer først, med mindre det kommer et veldig lukrativt forslag. Men pengene er nummer to.

– Kan Norge være interessant?

– Ja, det kan det, sier Hauge.

Gamst vurderer gjerne FCK

Selv uttaler Gamst Pedersen seg varmt om FC København i et intervju med danske BT onsdag.

Han sier han er smigret over interessen fra danskene, og legger ikke skjul på at København er et sted han kan tenke seg å spille.

– FC København er vel den største klubben i Skandinavia. De er i mesterligaen, og det har de oppnådd med de mange ressursene de har, sier Gamst Pedersen til BT.

FCK var for få år siden regnet som Skandinavias sterkeste lag, men har slitt kraftig i serien i år. Derfor ser de etter forsterkninger.

– Jeg har hørt at de er interesserte, og det er smigrende. Jeg tar det til etterretning, og vil vurdere det seriøst om det kommer et bud, sier Gamst Pedersen.

– Hadde fortsatt om han fikk spille

Det siste året har midtbanespilleren mistet både plassen i Blackburn og på landslaget for Norge. Han er likevel svært motivert til å fortsette fotballkarrieren, ifølge agenten.

Gamst Pedersen understreker i intervjuet med BT at det ikke er vonde følelser mellom ham og Blackburn.

Han har spilt der så lenge at han regnes som en klubblegende av fansen. Beskjeden om at klubben ikke lenger ønsker å satse på ham, ble mottatt med skuffelse hos en del av supporterne.

– Gamst Pedersen er veldig glad i Blackburn, og han hadde fortsatt der om han fikk spille. Men klubben har en stall på 50 spillere, og den er de nødt å slanke ned. Gamst Pedersen er en av de dyreste spillerne deres, og da blir det sånn, forklarer Hauge.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.