Normal

- Jeg kjenner spillerne mine. Ingen av dem er menn

Før møtet med Norge stiller treneren for Ekvatorial Guineas damelandslag seg uforstående til at noen av spillerne hans skal være menn.

Ekvatorial Guinea

Genoveva Anonma (t.v.) er med i VM-troppen til Marcello Frigerio. Det er derimot ikke Salimata Simore (under), som ble kastet ut av troppen før VM.

Salimata Simore

Salimata Simore spilte VM-kvalifiseringen i Sør-Afrika i fjor. I VM er hun ikke med.

Foto: Ap

- Fra mitt ståsted er det en merkelig historie for mediene. Jeg kjenner alle spillerne mine, og ingen av dem er menn, sier Marcello Frigerio til NRK.

Etter at Ekvatorial Guinea overraskende kvalifiserte seg til sitt første VM gjennom tidene, har de fått voldsomt mye oppmerksomhet - av helt andre grunner enn det sportslige.

  • NRK.no streamer Norges kamp mot Ekvatorial Guinea onsdag klokken 15 + alle andre VM-kampene. Se dem her!

De ghanesiske spillerne mente at Ekvatorial Guinea var så fysisk sterke at de var overbevist om at flere av spillerne egentlig var menn.

Like før VM ble både Salimata og Bilguisa Simore kastet ut av troppen, og beskyldningene rundt om flere av spillerne burde vært kjønnstestet har stadig dukket opp. Det har også blitt hevdet at Striker Salimatahar spilt landskamper både for Burkina Faso og Elfenbeinskysten.

I tillegg ble 25-årige Jade Boho tatt ut av troppen på grunn av at hun skal ha spilt på aldersbestemt landslag for Spania.

- Har aldri møtt de utestengte

Det er den ferske treneren til Ekvatorial Guinea nå lei.

- De to spillerne (Salimata og Bilguisa Simore) vet jeg ikke noe om. Jeg har trent laget i de siste tre-fire månedene, men jeg har ikke møtt disse folkene. Derfor kan jeg ikke si noe om situasjonen for dem, sier treneren.

Eli Landsem

Eli Landsem mener at Norge er klare til den første kamen i VM.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Den norske landslagssjefen har merket seg debatten rundt spillerne de møter i VMs åpningskamp. Likevel er det på ingen måte på dette hun har fokus på.

- Vi har hørt om dette, men er mest opptatt av hvordan de spiller fotball, sier Eli Landsem til NRK.

Byttet trener og spillestil

Heller ikke Lene Mykjåland vil bruke tid på denne saken.

- Det eneste jeg vet om dem er at de nettopp har byttet trener til en som er halvt brasiliansk, og derfor er de kanskje litt mer «possesion»-orientert enn de var før for da slo de veldig mye langt.

- Vi har samtidig bare sett de mot afrikanske lag, så det er litt vanskelig å si hvordan de spiller når de møter andre, sier Mykjåland.

Skulle visst mer

Den norske landslagsledelsen skulle likevel gjerne ha visst litt mer om motstanderne de møter i Augsburg.

- Vi må nok stole på det vi selv driver på med og at det holder. Vi har vist i treningskamper at det holder mot de aller beste, så får vi prøve å dra fram det, sier Eli Landsem videre.

Blant annet slo Norge USA 3-1 i en lukket treningskamp uken før VM, mens det ikke gikk like bra da de forsøkte seg mot vertslandet Tyskland i kampen før det.

Video 958c87fd-047e-4b3a-94c5-53e3eb5789d5.jpg

VIDEO: Landslagslege Terje Halvorsen kommenterer kjønnstestingen av Ekvatorial Guineas spillere under VM.

Fotballnyheter