Avslått «hinsides» tilbud – gir seg selv RBK-frist

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Stefan Strandberg (24) slår fast at kun et europeisk topplag kan lokke ham bort fra Lerkendal og Rosenborg.

Strandberg

STORSPILT: Rosenborg-midtstopper Stefan Strandberg kan fort forlate Trondheim og Tomas Malec (t.v.).

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det må være noe ekstremt bra for at jeg skal dra. Jeg har takket nei til mange, mange tilbud de siste ukene, så det skal noe veldig bra til for at jeg skal flytte på meg, sier Strandberg til NRK.

Ingebrigtsen

FÅR SKRYT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

24-åringen er en viktig brikke i et Rosenborg som topper eliteserien – til tross for sjansesløseriet mot Tromsø søndag kveld. Men midtstopperen, som ble belønnet med en etterlengtet landslagsplass denne uken, kan være ferdig i Trondheim 31. juli.

Den tidligere U21-landslagskapteinen har aldri lagt skjul på ambisjonene om utenlandsspill, men foreløpig har ingen klart å sikre 24-åringens signatur.

Nå er han nemlig i god posisjon til å ta sitt første seriegull.

– Jeg har takket nei til mange klubber i gode ligaer, noen økonomisk hinsides tilbud også. Det har vært fristende, men det har ikke vært mer fristende enn å bli Rosenborg, sier Strandberg, som legger listen på «et veldig bra europeisk lag».

Gitt seg selv frist

Lørdag venter gamleklubben og tittelutfordrer Vålerenga på Ullevaal, før Strandberg slutter seg til landslagstroppen neste uke.

Etter Aserbajdsjan-kampen vil han også ha et svar til Rosenborg-ledelsen.

Strandberg

TILBAKE: Stefan Strandberg kan få sin fjerde landskamp mot Aserbajdsjan.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi har en veldig fin dialog, og jeg har sagt at jeg skal gi dem et tidlig svar. Hvis jeg blir, kan de legge bort andre alternativer. Og hvis jeg drar, skal de få god tid til å finne erstatter, sier Strandberg, som ikke har planlagt en siste jobbsøknad i landslagsdrakt.

– Jeg har sagt at jeg skal gi dem et svar da lenge før jeg ble tatt ut på landslaget, smiler 24-åringen.

Stortrives

På dette tidspunktet i fjor var midtstopperen på god vei bort fra Lerkendal, og selv om han etter hvert ble enig med tyrkiske Eskisehirspor, var ikke Rosenborg fornøyd.

Nå ser han ikke bort fra at han forlenger kontrakten med trønderne.

– Jeg har det ekstremt bra her nå, og jeg synes Kåre (Ingebrigtsen) er en fantastisk flink trener. Og jeg liker Erik (Hoftun) veldig godt også. Planene deres høres veldig spennende ut. Vi får se hva som skjer, sier Strandberg.

– De har gitt meg flere alternativer, og så er det opp til meg å vurdere hva som er best for meg og Rosenborg.

– Du sa ikke hvilke klubber du takket nei til?

– Jeg har ikke takket nei til Milan, smiler 24-åringen, som er Milan-supporter.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Zlatan med frispark-scoring

  Zlatan Ibrahimovic er i ferd med å finne formen igjen etter sine langvarige skadeproblemer. Han scoret direkte på frispark da Milan vant 3-0 over Genoa.

  Før det var spilt ti minutter av onsdagens bortekamp fikk den 40-årige svensken ta frispark fra 25 meter. Milan stilte opp flere spillere foran muren, og mens han var i tilløpet løp de til siden i håp om å lage et hull han kunne skyte i.

  Zlatan skrudde i stedet ballen på den andre siden av muren og så den forsvinne inn i hjørnet utenfor keeper Salvatore Sirigus rekkevidde.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • «Moi» tilbake for Southampton

  Mohamed Elyounoussi fikk spille det siste kvarteret da hans Southampton spilte 2-2 mot Leicester i Premier League onsdag kveld.

  Elyounoussi hadde vært på banen i ti kamper på rad for Southampton før han gikk glipp av møtet med Liverpool på bortebane sist runde.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic