Avslått «hinsides» tilbud – gir seg selv RBK-frist

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Stefan Strandberg (24) slår fast at kun et europeisk topplag kan lokke ham bort fra Lerkendal og Rosenborg.

Strandberg

STORSPILT: Rosenborg-midtstopper Stefan Strandberg kan fort forlate Trondheim og Tomas Malec (t.v.).

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det må være noe ekstremt bra for at jeg skal dra. Jeg har takket nei til mange, mange tilbud de siste ukene, så det skal noe veldig bra til for at jeg skal flytte på meg, sier Strandberg til NRK.

Ingebrigtsen

FÅR SKRYT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

24-åringen er en viktig brikke i et Rosenborg som topper eliteserien – til tross for sjansesløseriet mot Tromsø søndag kveld. Men midtstopperen, som ble belønnet med en etterlengtet landslagsplass denne uken, kan være ferdig i Trondheim 31. juli.

Den tidligere U21-landslagskapteinen har aldri lagt skjul på ambisjonene om utenlandsspill, men foreløpig har ingen klart å sikre 24-åringens signatur.

Nå er han nemlig i god posisjon til å ta sitt første seriegull.

– Jeg har takket nei til mange klubber i gode ligaer, noen økonomisk hinsides tilbud også. Det har vært fristende, men det har ikke vært mer fristende enn å bli Rosenborg, sier Strandberg, som legger listen på «et veldig bra europeisk lag».

Gitt seg selv frist

Lørdag venter gamleklubben og tittelutfordrer Vålerenga på Ullevaal, før Strandberg slutter seg til landslagstroppen neste uke.

Etter Aserbajdsjan-kampen vil han også ha et svar til Rosenborg-ledelsen.

Strandberg

TILBAKE: Stefan Strandberg kan få sin fjerde landskamp mot Aserbajdsjan.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi har en veldig fin dialog, og jeg har sagt at jeg skal gi dem et tidlig svar. Hvis jeg blir, kan de legge bort andre alternativer. Og hvis jeg drar, skal de få god tid til å finne erstatter, sier Strandberg, som ikke har planlagt en siste jobbsøknad i landslagsdrakt.

– Jeg har sagt at jeg skal gi dem et svar da lenge før jeg ble tatt ut på landslaget, smiler 24-åringen.

Stortrives

På dette tidspunktet i fjor var midtstopperen på god vei bort fra Lerkendal, og selv om han etter hvert ble enig med tyrkiske Eskisehirspor, var ikke Rosenborg fornøyd.

Nå ser han ikke bort fra at han forlenger kontrakten med trønderne.

– Jeg har det ekstremt bra her nå, og jeg synes Kåre (Ingebrigtsen) er en fantastisk flink trener. Og jeg liker Erik (Hoftun) veldig godt også. Planene deres høres veldig spennende ut. Vi får se hva som skjer, sier Strandberg.

– De har gitt meg flere alternativer, og så er det opp til meg å vurdere hva som er best for meg og Rosenborg.

– Du sa ikke hvilke klubber du takket nei til?

– Jeg har ikke takket nei til Milan, smiler 24-åringen, som er Milan-supporter.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

  Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg.

  Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet.

  32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle.

  Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen.

  Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)

  Sten Grytebust
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

  Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november.

  Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback.

  – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen. Det vil imidlertid ta litt tid før Rune er i form igjen, sier Hertha Berlins sportsdirektør Fredi Bobic, ifølge Berliner Zeitung.

  Jarstein har ikke spilt for klubblaget siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars i fjor. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse. (NTB)

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters