NRK Meny
Normal

RBK-spillerne proppes med næring

AKA ARENA (NRK.no): Rosenborg-spillerne ser på denne uken som sesongens første mulighet til å etablere seg i toppen av eliteserien. Derfor reiste de hjem til Trondheim etter bare noen timer i Hønefoss mandag.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi (t.v.) har nå scoret i tre strake seriekamper. Her feirer han sin 2-1-scoring mot Hønefoss sammen med Nicki Bille Nielsen og Mikael Dorsin.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Drikk denne. Det er viktig.

Ordene kommer fra Rosenborgs fysiske trener Geir Håvard Hjelde og er rettet mot danske Nicki Bille Nielsen. Dansken tar imot pappbegeret med sportsdrikk og fortsetter intervjuet.

Sammen med lagkameratene i Rosenborg har han nettopp tatt en viktig 2-1-seier borte mot Hønefoss i det som var startskuddet på en hektisk fotballuke.

– Denne uken er svært viktig for oss, den kommer til å forme toppen av tabellen. Hadde vi ikke vunnet i dag ville det sett vanskelig ut, sier dansken og teller seg frem til at Strømsgodset kunne hatt en luke på seks poeng hvis Rosenborg-laget hadde tapt mandag.

– Det går et tog

Neste kamp for trønderne er allerede torsdag, mot Sarpsborg 08 på Lerkendal, deretter gjester Molde Trondheim mandag.

Dette er den tøffeste uken så langt i årets sesong, og da gjelder det å gjøre ting riktig både på og utenfor banen.

Derfor dyttes riktig drikke og mat i Rosenborg-spillerne døgnet rundt.

– Det er spesielt viktig å være profesjonell med tanke på hvile og næring i en uke som dette, sier Tarik Elyounoussi mens han holder rundt sitt pappbeger med gul væske.

– Det er et tog som går nå og det er viktig å være på stasjonen, sier han og tenker på kampen om tabelltopp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nickie Bille Nielsen

Nickie Bille Nielsen viste goalgetter-egenskaper da han pirket inn 1-0-målet etter pasning fra Tarik Elyounoussi.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Leide fly

Mandag sørget et innleid fly for at Rosenborg-spillerne fikk en mest mulig behagelig tur til Hønefoss. Da flyet lettet fra Gardermoen mandag kveld hadde Rosenborg-teamet bare vært i Buskerud-byen siden to-tiden samme dag.

– Vi sparer tid og energi på det, mener Elyounoussi som mandag scoret i sin tredje strake eliteseriekamp, noe han bare har gjort to ganger tidligere i karrieren (begg som FFK-spiller).

Perry holdt «peptalk»

Rosenborg-spillerne beskrev mandagens møte med HBK som en typisk kamp du vinne for å ta seriegull. Trener Per Joar Hansen kalte det «en avgjørende hverdagskamp».

På spillermøtet før kampen gjentok han at det er langt fra lett å ta tre poeng borte mot Hønefoss, men desto viktigere siden det er starten på en avgjørende uke for å henge med i toppen.

– I Hønefoss vil vi bli møtt av skog og vind og ingenting blir lett, sa Perry ifølge Bille Nielsen.

Etter en dårlig periode med bare ett poeng på tre kamper har trønderne nå vunnet sine tre siste og ligger likt med Aalesund, tre poeng bak Stømsgodset.

– Det snur fort i denne ligaen, alle slår alle. Nå gjelder det å gjenskape de gode prestasjonene fra kamp til kamp, sier Rosenborg-treneren.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.