NRK Meny
Normal

Avgjørende dueller i topp og bunn

Mandagens runde i eliteserien byr på spennende dueller både i toppen og i bunnen av tabellen.

TILs Douglas Sequeira i duell mot VIFs Morten Berre
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Følg: Kampene spark for spark fra kl . 16.00

Hør: Radioens 4-4-2 sending kl. 18

Kan Vålerenga reise seg?

Vålerenga reiser til Tromsø for «å reise kjerringa» etter det pinlige cuptapet mot Tønsberg på onsdag. Manager Martin Andresen lot flere av de som pleier å starte i eliteserien hvile og det viste som et kostbart trekk. I serien har han imidlertid hatt flyt i det siste og Oslo-laget står med tre kamper på rad uten tap og ligger på tredjeplass, men laget har ikke vunnet mot serielederne Tromsø på de seks siste forsøkene.

Les: Vålerenga hodestups ut av cupen

I fjor vant Tromsø 2-0 i det tilsvarende oppgjøret etter mål av Tommy Knarvik og Sigurd Rushfeldt, mens Vålerenga siste seier over «gutan» var helt tilbake i 2006.

I tillegg står Tromsø uten tap på Alfheim så langt i sesongen. Faktisk har ikke serielederen tapt på de 10 siste kampene i eliteserien.

Kan Brann reise seg?

Brann har aldri møtt Hønefoss i seriesammenheng, men det første møtet kan bli særdeles viktig for begge lag.

Branns Erik Huseklepp (t.v.) og Rune Skarsfjord

Branns Erik Huseklepp (t.v.) og Rune Skarsfjord

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Brann gikk hodestups ut av cupen etter at lillebror Fyllingen vant 1-0 onsdag. Det førte til at Steinar Nilsen og klubben skilte lag seint fredag kveld, og Rune Skarsfjord får ansvaret som trener i kampen mot Hønefoss.

Les: Nilsen og Brann enige

Les: Nilsen etter cuptapet: - Begredelig

Et tap i denne kampen sender Brann under nedrykksstreken, og Brann har statistikken mot seg på bortebane. De har så langt i sesongen bare kapret ett fattig poeng på bortegress.

Nyopprykkede Hønefoss startet sesongen dårlig, men har fått bedre sving på sakene etter at Tom Gulbrandsen tok over som midlertidig trener. Hønefoss vil med seier gå forbi Brann....

Kan Molde reise seg?

Molde har heller ikke hatt noen strålende første tredjedel av sesongen. De var tippet som en av medaljekandidatene, men de ligger nede på en 11. plass og har ikke vunnet på bortebane ennå. Trøsten i forkanten av mandagens kamp er at Kongsvinger heller ikke har vunnet på eget gress ennå, så dette kan bli et jevnt oppgjør på Gjemselund.

Kan Aalesund reise seg?

Video Rekdal kjefter på Aarøy

Kjetil Rekdal har ikke vært så fornøyd i det siste

Foto: Nyhetsspiller

Aafk ledet eliteserien etter en strålende start på sesongen, men nå står de med tre strake tap og trenger en seier mot Strømsgodset hvis de skal holde kontakten med toppen og ikke falle nedover på tabellen.

Les: Vil kvitte seg med spillere

Rekdal: Aarøy gjør ikke jobben sin

Det burde ligge an til hjemmeseier ettersom gjestene fra Drammen fortsatt har tilgode å vinne på bortebane i år. De har også opplevd en betydelig formsvikt og har tapt de fire siste kampene i serien.

I tillegg møtes:

Stabæk - Start

FK Haugesund - Sandefjord

Viking - Rosenborg (kl. 20.00)

og

Lillestrøm - Odd Grenland (mandag)

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.