Avgjorde mot gamleklubben

Cristiano Ronaldo scoret målet da Manchester United slo Sporting Lisboa.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo jubler etter målet mot Sporting.

Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

Ronaldo stupheadet ballen i mål en drøy time ut i kampen og sørget for at United vant 1-0.

Kampfakta

Med Wayne Rooney og Ronaldo tilbake på banen øynet Manchester United, som har slitt med å få det til å stemme foran mål i seriestarten i England, å få fart på scoringene igjen.

Cristiano Ronaldo i duell med Sportings Ronny de Araujo.

Cristiano Ronaldo i duell med Sportings Ronny de Araujo.

Foto: NACHO DOCE / SCANPIX

Den første omgangen i Lisboa ble alt annet enn en fest for de røde djevlene. United produserte ikke en målsjanse og slet med å få satt spillet mot hjemmelaget.

Takk for sist

I annenomgang hadde Ronaldo bestemt seg for å gi gamleklubben et takk for sist - 10 år etter at proffdrømmen holdt på å gå i grus på grunn av mye mobbing i Sporting Lisboas ungdomsakademi.

Etter 58. minutter fosset portugiseren nedover kanten. Ronaldo la inn i boksen til Ryan Giggs, men lagkameraten headet over mål.

Fire minutter senere kunne imidlertid de røde djevlene endelig juble. Ronaldo fikk en nydelig pasning fra Wes Brown ute på høyrekanten, inne i boksen sto 22-åringen klar og stupheadet ballen i nettet fra seks meter.

Reddet av Van der Sar

Drøye ti minutter før slutt var Sporting Lisboa farlig frampå, men en fantastisk redning fra Van der Sar i United-buret sikret det engelske laget tre poeng i sin åpningskamp i mesterligaen.

Fem minutter før slutt ble Ronaldo byttet ut, og han fikk stående applaus fra hjemmesupporterne.

I den andre kampen i gruppen tok Roma en grei 2-0-seier over Dinamo Kiev. Simone Perrotta og Francesco Totti sto for scoringene.

Fotballnyheter