NRK Meny
Normal

Nykommer med utenlandsrekord

Nyopprykkede Avaldsnes har 11 spillere fra seks land i troppen til neste års toppserie. Det er utenlandsrekord i norsk kvinnefotball.

Maureen Mamadu

Maureen Mmadu fra Nigeria har vært kaptein på Avaldsnes i opprykkssesongen. Nå får hun enda flere utenlandske lagkamerater

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

Spillere fra Nigeria, USA, Island, England, Irland og Sverige skal spille for det nyopprykkede Karmøy-laget i kvinnefotballens toppserie neste år.

Avaldsnes vant 1. divisjon i år, og i januar starter treningen som skal forberede laget til toppserien. Klubbens daglige leder Norvald A. Kaldheim forteller at 11 av 23 spillere i troppen ikke er fra Norge. Flere er hentet etter at opprykket ble klart.

– Vi er nyopprykket og må forsterke laget. Det er lettere å hente utenlandske spillere enn norske, sier Kaldheim til NRK.

Økonomisk støtte

Klubben har flere sponsorer som gjør satsingen mulig.

Noen av de utenlandske spillerne lever av å spille fotball. Andre jobber ved siden av idretten, sier Kaldheim.

Han legger til at flere av de utenlandske utøverne spiller på sine landslag.

Av norske landslagspillere har klubben Cecilie Pedersen som er tilbake i Avaldsnes etter et opphold hos årets seriemester Lillestrøm. Hun er en av landets beste spisser, og er eksempelet på at klubben også har gode norske jenter.

Spennende satsing

Avaldsnes feirer opprykk

Her jubler Avaldsnes for opprykket i høst. Nå satser de på å stabilisere seg på øverste nivå

Foto: Birger Heimdal / MFV Studios

Heidi Støre har tidligere vært en av landets beste spillere, og er nå toppfotballsjef, kvinner i Norges Fotballforbund. Hun har aldri hørt om en klubb som har så mange utenlandske importer.

– Jeg synes det er spennende at vi har en klubb som satser så friskt, forteller Støre til NRK.

Avaldsnes har ambisjoner om å bli blant de seks beste i toppserien neste sesong. I norsk kvinnefotball har de nyopprykkede lagene for vane å slite i nedre halvdel av tabellen. Men Avaldsnes vil markere seg når serien starter i april.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.