Australias trener i munnhuggeri

Australia gikk på en smell mot Tyskland i sin første kamp i VM. Det har ikke overraskende ført til munnhuggeri mellom pressen og trener Pim Verbeek før møtet med Ghana i dag.

Pim Verbeek

Pim Verbeek har havnet i munnhuggeri med den australske pressen.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Følg Ghana - Australia spark for spark fra kl 16.00

- Han sa ut som en kanin fanget i frontlyktene på en bil og ikke en magiker som dro en kanin opp av hatten, skrev en australsk avis som stilte spørsmål ved Verbeeks disposisjoner i braktapet for Tyskland.

Nederlenderen Verbeek svarte på kritikken på følgende måte.

- Jeg synes den australske pressen er fantastisk, sier han sarkastisk.

- Jeg har hørt flere av spillerne mine bruke ordet: "søppel" og det er jeg helt enig i, fortsetter Verbeek.

Men krangelen mellom Verbeek og pressen varer ikke mye lenger. Etter VM drar nederlenderen videre til jobb i det marokkanske fotballforbundet.

Før den tid bør Australia uansett slå Ghana i dag. Med 4-0 i sekken er målforskjellen så dårlig at ingen ting annet enn en seier er godt nok.

I gruppe D leder Tyskland med tre poeng og god målforskjell. Ghana og Serbia følger med like mange poeng, mens Australia ligger sist.

Gammel mot ung

Australia stilte med VM-historiens femte eldste lag i åpningskampen (snittalder på 31 år og 282 dager). Ghana på sin side stiller med VMs yngste mannskap.

Harry Kewell

Harry Kewell satt på benken mot Tyskland, men den tidligere Leeds-profilen starter sannsynligvis mot Ghana.

Foto: STAN HONDA / Afp

Fra ghanesisk hold meldes det ikke om noen skader. Det betyr at de etter all sannsynlighet spiller med de samme elleve som slo Serbia 1-0 i åpningskampen.

Australia må klare seg uten Tim Cahill som ble utvist mot Tyskland . Det gir plass til Harry Kewell som sannsynligvis starter på topp ved siden av Josh Kennedy.

Vince Grella sliter med en kneskade og kan ikke spille kampen.

Afrikas 100. kamp

Ghana som er det eneste afrikanske laget med seier så langt i turneringen, feirer også jubileum mot Australia.

Når ghaneserne går ut på Royal Bafokeng stadion i Rustenburg vil det være kamp nummer 100 i et VM-sluttspill for et land fra det afrikanske kontinentet. Egypt var første land fra Afrika

Og det passer bra med et jubileum nå som mesterskapet for første gang arrangers på afrikansk jord.

Fotballnyheter