Reals verste Madrid-ydmykelse på 28 år

Samtidig som Martin Ødegaard trolig forbereder seg til B-lagskamp, spilte lagkameratene på Real Madrid en av sine verste kamper noensinne. Til slutt ble de ydmyket hele 4-0 av byrival Atlético Madrid.

 Saul Niguez

Etter bare 18 minutter på Vicente Calderón sendte hjemmelagets Saul Niguez avgårde dette brassesparket. Ballen gikk inn via stanga, og etter det ble det bare verre og verre for Real Madrid.

Foto: CESAR MANSO / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Vi må helt tilbake til 1987 for å finne forrige gang Atlético slo Real Madrid med fire mål, men lørdag skjedd det altså igjen.

I en kamp der Real-stjernene ikke skapte én eneste ordentlig målsjanse var seieren til og med fortjent.

– Jeg vil si unnskyld til fansen. Vi var rett og slett ikke der vi skulle være, men vi er fortsatt serieleder og det er opp til oss selv om vi kommer til å vinne til slutt, sier Reals høyreback Dani Carvajal etter kampen, ifølge Real Madrids fanside på Twitter.

Real topper tabellen fire poeng foran Atlético og Barcelona etter lørdagens kamp.

Nådeløs Ancelotti

Samme Twitter-side siterer en svært skuffet Real Madrid-trener etter ydmykelsen.

– Dette var Real Madrids verste kamp i min trenerperiode. Alle spilte en dårlig kamp.

– Jeg kommer ikke til å glemme denne kampen. Alle må ta ansvar og det starter med treneren. Det er ikke normalt for Real Madrid å spille som dette. Jeg må få orden på dette svært fort.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Laster Twitter-innhold

Brassespark

Det startet allerede etter et snaut kvarter. Hjemmelagets Tiago sendte avgårde kampens føste skudd på mål - og det snek seg inn under Iker Casillas.

Deretter ble det bare verre og verre for Casillas, Ronaldo og de andre Real Madrid-stjernene som Martin Ødegaard nå trener sammen med.

Mest ydmykende var 2-0-målet til Saul Niguez. Midtbanespilleren sendte avgårde et brassespark som gikk inn via stolpen.

En av dem som fulgte kampen, og ble svært skuffet over det usedvanlig tamme Real Madird-lag, var fotballekspert og tidligere trener Lars Tjærnps.

– Jeg sett Real Madrid godt over 100 ganger de siste tre til fire årene, og har aldri sett dem så svake som i dag. Mye av æren for det til Atletico, skriver Tjærnås på Twitter.

16 år siden forrige seier

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo var tilbake etter to kampers suspensjon (rødt kort mot Córdoba), men var bare en skygge av seg selv.

Foto: DANI POZO / Afp

I CMore-studio satt La Liga-ekspert Petter Veland. Han var nærmest sjokkert over det han nettopp hadde sett.

– Jeg har sett hver eneste Real Madrid-kamp siden 2004, og aldri sett dem så dårlig som i dag.

– Denne kampen ga Reals kallenavn «Los Blancos» helt ny mening - i dag var de rett og slett helt blanke. Det blankeste jeg har sett, supplerte CMore-ekspert Bengt Eriksen.

Ødegaard spiller kanskje søndag

De hvitkledde hadde Cristiano Ronaldo tilbake etter suspensjon, men superstjernen hadde en forferdelig dag på jobben, og mistet blant annet ballen i forkant av Atléticos fjerde scoring.

Før Mario Mandžukić punkterte kampen var det Griezmann som scoret 3-0-målet.

Selv om det trolig ikke hjelper kan Real Madrids B-lag, Castilla, redde noe av æren til klubben ved å vinne sin kamp søndag. Det kan også bli Martin Ødegaards første ordentlige kamp for stjerneklubben. Den norske unggutten debuterte i en treningskamp onsdag.

Troppen til søndagens kamp er foreløpig ikke bekreftet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter