NRK Meny
Normal

Falcao senket Bilbao

Atletico Madrids Radamel Falcao fornektet seg ikke i europaligaens finale. Målgarantisten skjøt klubben til 3-0-seier over Athletic Bilbao onsdag.

Radamel Falcao

Radamel Falcao scoret de to første målene og avgjorde i realiteten europaligafinalen mot Athletico Bilbao

Foto: DANIEL MIHAILESCU / Afp

Scoringer etter sju og 34 minutter dikterte kampen inn i Atleticos hånd. Dermed måtte Athletic jage, jage og jage. Det klarte de uten særlig suksess framover på banen. Fem minutter før full tid sørget Diego for 3–0 til Atlético Madrid.

– Det var en vanskelig kamp, men vi spilte svært bra. Vi spilte nesten perfekt i kveld, selv om vi møtte et bra lag. Det er en stor drøm, et utrolig øyeblikk, sa målscorer Diego.

Falcao med kallenavnet Tigeren avgjorde samme finale for ett år siden. Da scoret han også 17 mål for Porto på veien til seier.

Falcao er en av verdens farligste menn på en fotballbane. 26-åringen scorer i snitt ganske nøyaktig et halvt mål per kamp for klubb- og landslag.

Han er toppscorer i turneringen denne sesongen, med 12 av Atleticos 45 scoringer.

Ustoppelig

Atletico jubler

Atletico jubler over seier og europaliga-pokal i Bucuresti

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Colombianeren startet karrieren på toppnivå i argentinske River Plate. Der var han fra 2001 til 2009. På to år i Porto laget han så 41 mål på 51 kamper. Det åpnet for et lukrativt salg til Atlético Madrid. Der erstattet han en annen søramerikaner, Diego Forlan (Uruguay).

Atletico vant onsdag sin tolvte kamp på rad i turneringen. Den inneholdt også en helargentinsk trenerduell der Diego Simeone beseiret veteranen Marcelo Bielsa.

Falcaos far, Radamel Garca, var også profesjonell spiller, men han holdt til i forsvaret.

Han oppkalte sønnen etter Brasils elegant Paulo Roberto Falcao (Roma 1980-85).

Yngst

Lille-Falcao er den yngste som noen gang har spilt i colombiansk toppfotball. Han var bare 13 år og 112 dager da han fikk sjansen for Millionarios i andredivisjon.

I 2006 pådro han seg en kneskade som kunne ha stoppet karrieren. Et ødelagt framre korsbånd gjorde at han trengte nesten to sesonger på å komme tilbake i slag.

Nå er Falcao på toppen igjen. Trolig kaster de virkelige storklubbene seg snart inn i kampen for å kjøpe ham. Det blir ikke billig.

Markedsverdien ligger i øyeblikket på cirka 350 millioner kroner.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.