Følelsesladet da Atletico Madrid sikret seg gullet

Atletico Madrid er årets ligamester i Spania. Med 1-1 mot Barcelona på Nou Camp lørdag var saken klar. Deretter gikk Barcelonas trener Gerardo Martino av.

Koke og Tiago Mendes

Tårene er av glede. Koke og Tiago Medes gråter etter at Atletico brøt Reals og Barcelonas monopol på ligamesterskapet i Spania

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Scenene på Nou Camp var nesten ubeskrivelige da sluttsignalet lød. Både Atletico- og Barcelona-spillerne gråt, men av høyst ulike årsaker.

– Dette er noe som var helt utenkelig da sesongen begynte, men vi fortjener det, sa Atleticos kaptein Gabi meget beveget til spansk tv mens de andre spillerne jublet og gråt uhemmet i bakgrunnen.

– Men vi har alltid trodd vi kunne klare det, også etter at vi havnet bakpå i første omgang, la han til.

Gerardo Martino

Gerardo Martino kunngjorde etter kampslutt at han gir seg som Barcelona-trener

Foto: Andres Kudacki / Ap

For Barcelona ble kvelden helt annerledes enn de hadde trodd. Etter kampen og nederlaget i gullkampen kunngjorde trener Gerard Martino at han gir seg i jobben han har hatt i bare ett år.

– Jeg takker klubben for at de hadde tillit til meg, og jeg er lei meg for at jeg ikke klarte å levere, sa han da han kunngjorde sin avgang.

– Dette fortjener fansen

– La fansen nyte dette nå, det fortjener de. Det skal vi også gjøre i kveld, men så må vi gjøre oss klare til neste lørdag, sa kapteinen. Han siktet naturligvis til mesterligafinalen mot et annet spansk lag, Real Madrid, i Lisboa neste lørdag.

Barcelona ville vunnet sitt femte seriegull på seks sesonger med seier, men maktet ikke mer enn uavgjort i det som har vært en enormt skuffende sesong for storklubben.

I stedet er det Atletico som er seriemester, den første mesteren i Spania siden Valencia i 2004 som ikke heter Barcelona eller Real Madrid.

Spain Soccer La Liga Diego Godin

Diego Godin jubler etter utlikningen. Den skulle vise seg å bli gull verdt, bokstavelig talt

Foto: Andres Kudacki / Ap

– Vi vant et fortjent seriegull. Vi har helt på høyde i dag, sa kaptein Gabi i et intervju vist på C More etter kampen.

Hjemmelagets tårer var av et annet slag. De hadde tatt gullet med seier, men klarte det aldri.

– Sesongen er over nå, og vi står tomhendt tilbake, sa Barcelonas playmaker Andres Iniesta.

For første gang på seks år er Barcelona uten en eneste pokal.

– Vi hadde det i våre egne hender i første omgang, og burde avgjort det da. Nå kan vi bare gratulere Atleti, sa en skuffet Iniesta.

– Vi kjempet med verdighet

Barcelonas avgående trener Gerardo Martines sa at hans lag kjempet til det siste, og det med verdighet.

– Jeg vil gratulere Atletico. De har gjort det svært bra gjennom hele sesongen, sa Martino.

Alexis Sanchez ga Barca ledelsen etter 33 minutter, og da var det hjemmelaget som gikk mot seriegull.

Etter hvilen gikk derimot Atletico ut i hundre, og etter bare fire minutter kom utligningen.

En corner fra Koke landet rett på hodet til Diego Godn og han headet ballen kontant i mål.

Annullert mål

Diego Simeone

Diego Simeone kastets i været av Atletico-spillerne etter Madrid-klubbens første ligagull på 18 år. Den gangen scoret argentineren selv i den avgjørende kampen, i dag så han sine gutter klare det nødvendige poenget borte mot Barcelona

Foto: QUIQUE GARCIA / Afp

Mot slutten presset Barcelona, og de hadde et annullert mål som etter alt å dømme skulle vært godkjent.

Det er Atleticos første seriemesterskap siden 1996 og representerer den fantastiske jobben trener Diego Simeone har gjort siden han tok over klubben i desember 2011.

Da var klubben langt nede på tabellen. Bare to og et halvt år senere kan fansen feire seriegull og neste helg venter byrival Real Madrid i mesterligafinalen.

Der kan de risikere å mangle to av klubbens største nøkkelspillere.

Stjernespiss Diego Costa måtte ut med noe som lignet på en strekk på baksiden av låret etter 16 minutter, og bare seks minutter senere på en skadd Turan forlate banen.

Beste sesongen noensinne

Atletico skal med mesterligafinale lørdag avslutte sin beste sesong i sin 111 år lange historie. Og det er ikke minst trener Diego Simeones fortjeneste.

Da han kom tuil klubben like før jul i 2011, lå Atletico fire poeng over nedrykksstreken og hadde nettopp blitt slått ut av cupen av tredjedivisjonslaget Albacete.

Ni av spillerne fra nederlaget for Albacete kunne i kveld løpe æresrunden rundt Nou Camp etter at Atletico var blitt ligamester.

Og lørdag er de klar for sin første mesterligafinale på 40 år.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Stam fikk sparken i MLS-klubb

  Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB.

  Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok.

  Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.

  Soccer Feyenoord Stam
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Karantene-krøll for flere spillere

  Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager.

  Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

  Covid-bråk Brasil-Argentina
  Foto: Andre Penner / AP
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo