NRK Meny
Normal

Asker-kaptein: – Man kjenner ikke hver spiller personlig

2. divisjonsspiller Ulrik Arneberg synes det er en uvirkelig situasjon klubben hans er havnet i etter at Asker ble linket til kampfiksing.

Ulrik Arneberg

Kaptein Ulrik Arneberg er skadet, og så den aktuelle kampen mot Frigg fra sidelinjen. Han reagerte ikke på noen av målene selv om Asker slapp inn sju mål på en halvtime. Det gjorde heller ikke trener Gaute Larsen (t.v.).

Foto: Svein Olsson

Ledelsen i 2. divisjonsklubben Asker satt mandag i likhet med Ull/Kisa og Follo i møter med NFF etter påstander om kampfiksing.

Asker-kapteinen er den første spilleren fra de tre involverte klubbene som snakker åpent med pressen.

Asker undersøkes etter sjokktapet 1-7 for Frigg 24. juni – den samme dagen som Østsiden snudde 0-3 til 4-3 over Follo (se fakta).

– Vi spillerne har ikke snakket så mye sammen. Det er rart å forholde seg til. Jeg forstår det ikke selv. Det føles uvirkelig. Og leit at klubben blir dratt inn i en sånn sak, kommenterer kaptein Ulrik Arneberg.

Slapp inn sju på en halvtime

Han har selv vært skadet den siste tiden. Fra sidelinjen la han ikke merke til noe spesielt ved de sju scoringene som rant inn etter at det sto 0-0 etter en times spill.

– Jeg reagerte ikke på noen verdens ting annet enn at vi slapp inn mange mål. Det var bare en kollektiv kollaps – ikke enkeltspillere som sviktet.

– Etter å ha hørt ryktene om kampfiksing, tror jeg alle tenker litt igjennom scoringene på nytt, men jeg finner ikke noe mistenkelig, sier Arneberg.

– Kan du garantere at det ikke finnes spillere i klubben som er med på kampfiksing?

– Man kjenner ikke hver enkelt spiller i stallen personlig, og jeg kan ikke garantere noe 100 prosent. Men jeg er så sikker som jeg kan få vært. Jeg har ingen grunn til å mistenke noen her, svarer Arneberg.

Møter med enkeltspillere

Etter møtet med blant andre fotballpresident Yngve Hallén inne på Ullevaal stadion, møtte Asker-ledelsen spillerne foran mandagens trening.

Daglig leder Arne Knoph, sportssjef Espen Falck og styreleder Per Christian Ottesen valgte også å møte to av spillerne individuelt.

– Dette ble gjort fordi vi følte enkelte kunne være spesielt utsatt for rykter. Vi pratet med spillerne, og de skjønner ikke noe av det, sier styreleder Per Christian Ottesen.

– Det er altså ingenting som knytter dem til saken, men det har vært spekulert i at kampfiksingen stammer fra spesifikke land, utdyper Ottesen, som også er politistasjonssjef i Bærum.

Per Christian Ottesen

– I verste fall går spillerne og skuler på hverandre. Derfor valgte vi å møte enkeltspillere så raskt som mulig, sier styreleder Per Christian Ottesen i Asker.

Foto: Svein Olsson

– Det er ingen hyggelig situasjon, men jeg synes vi hadde en fin prat, sier daglig leder Arne Knoph.

Støtter ledelsens håndtering

Enkelte supportere mener klubben har mistenkeliggjort egne spillere ved å melde saken inn til NFF.

– Spillerne mener ledelsen har håndtert saken bra, sier kaptein Arneberg.

For Askers del startet saken da daglig leder Arne Knoph fikk en telefon fra Follo fredag. Follo hadde fått et anonymt tips om kampfiksing i egen klubb, og at Asker også skulle være involvert.

– Det ble sagt at en tipser ville ringe oss direkte. Det har ikke skjedd. Derfor er all informasjon vi har fra denne telefonen fra Follo, opplyser daglig leder Arne Knoph.

Arne Knoph

Daglig leder Arne Knoph i Asker fotball herrer møtte NFF-ledelsen på Ullevaal før han vendte tilbake til Føyka i Asker for å informere spillerne.

Foto: Svein Olsson/NRK

Informasjonssjef Svein Graff i NFF var en av dem som møtte Asker på Ullevaal.

– Vi har overlevert all informasjon til politiet og dette er nå en politisak. Det gjelder tre klubber der det fremkommer opplysninger om enkeltpersoner, altså ikke klubbene som helhet. Politiet sitter nå med informasjon fra ulike kilder. Mer enn det kan jeg ikke si, kommenterer Graff.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia