NRK Meny
Normal

Askeladdene ute av cupen

Overraskelseslagene Tromsdalen og Ranheim ble noen nummer for små i cupens fjerde runde. Molde knuste Mjøndalen, og dermed er det bare lag fra eliteserien igjen i årets cup.

Ranheim ut av cupen

Erik Huseklepp punkterte på overtid for Brann, og Ranheimspillerne måtte konstatere at de er ute av cupen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Tromsdalen og Ranheim sto for de største overraskelsene i forrige runde av cupen. Tromsdalen sendte regjerende seriemester Strømsgodset på hodet ut, og Ranheim slo storebror Rosenborg.

Denne gangen ble det imidlertid alt for tøft for de to førstedivisjonslagene. Tromsdalen ble fullstendig feid av banen av Haugesund, og måtte reise hjem til Nord-Norge med 5-0 i sekken. Alexander Stølås ble kampen store spiller med tre mål, inkludert et frispark av ypperste merke.

– Vi malte på, og skapte mange sjanser. Jeg hadde en veldig god dag i dag. Det er gøy å være den som scorer mål, sa Stølås til NRK etter kampen.

Høydepunkter fra NM-kampen mellom Haugesund og Tromsdalen som endte 5-0.

Se Alexander Stølås' frisparkperle og alle de andre målene fra Haugesund - Tromsdalen.

– Nivåforskjell

Ranheim fikk det også tøft mot Brann. Bergenserne sliter i bunnen av tabellen i Eliteserien, og fikk tøff mostand av trønderne. Brann tok ledelsen ved Amin Askar etter 14 minutter, og doblet ledelsen etter en halvtime. Ranheim reduserte noen minutter senere, men Brann lå på til 3-1 i andre omgang. Ranheim reduserte igjen få minutter før slutt, men Huseklepp punkterte for Brann på overtid.

– Det var nivåforskjellen mellom Tippeligaen og Eliteserien vi så i kveld, så jeg syns ikke vi skal unnskylde oss noe for det. Det er faktisk lov å være hakket under akkurat her, sa Ranheim-trener Trond Nordsteien til NRK etter kampen.

Ingen fra 1. divisjon

Mye av moroa med cupen er å spekulere i hvem som blir årets store overraskelse. Hødd detonerte en cupbombe av dimensjoner ved å vinne cupen i 2012, og Follo sjokkerte hele Trøndelag da de slo ut Rosenborg i semifinalen i 2010.

I årets cup blir det nok imidlertid ikke noen bombe av disse dimensjonene. I tillegg til Tromsdalen og Ranheim ble Mjøndalen ettertrykkelig slått 4-1 av Molde. Dermed er det ingen lag fra 1. divisjon igjen i årets cup.

Nervedrama i Skien

To kjappe scoringer av Frode Johnsen i begynnelsen av andre omgang så lenge ut til å være nok for Odd til å sikre seieren mot Vålerenga. Oslo-laget kjempet seg imidlertid tilbake, og ti mnutter før slutt sto det 2-2.

Men Johnsen ville det annerledes, og ga Odd en gyllen mulighet da han skaffet straffe på overtid etter en soleklar feiring. Chukwuma Bentley Akabueze satte den sikkert i mål, og Odd kunne feire avansement.

Ekstraomganger i Aalesund

Det stod 1-1 etter full tid og det måtte ekstraomganger til for å skille AaFK og Lillestrøm.

AaFK har hatt en begredelig sesong og fredag kveld sørget Lillestrøm for at den ble enda verre. Cupen var sunnmøringenes eneste håp for å redde sesongen, men Lillestrøm viste seg som det beste laget i ekstraomgangene.

Etter 119 minutter kom 2-1 målet og fire minutter senere sikret Tommy Høiland LSKs avansement. AaFK-keeper Sten Grytebust gikk opp på et frispark på slutten av kampen og Lillestrøm kontret. Høiland sprang over hele banen og satt ballen i det tomme målet.

Øvrige resultater i cupens fjerde runde:

Viking-Sogndal: 4-1

Sarpsborg-Start: 3-2


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.