NRK Meny
Normal

Følelsesladet kapteinsduell

Når Ole Martin Årst møter Sigurd Rushfeldt og gamleklubben Tromsø søndag er det mange følelser i sving.

Sigurd Rushfeld (t.v.) og Ole Martin Årst

Da Tromsø vant cupen i 1996 (2-1 mot B/G) scoret Ole Martin Årst og Sigurd Rushfeldt målene. Søndag møtes de for første gang etter Årsts overgang til Start - som kapteiner på hvert sitt lag.

Foto: Christian Thomassen/Tor Erik Schrøder / Scanpix/

Selv om Tromsø leder eliteserien er verken seriegull eller cuptriumfer hverdagskost for klubben. Sist gang klubben vant et trofé var i 1996 da de slo rivalen Bodø/Glimt 2-1 i cupfinalen.

Følg Tromsø - Start direkte her kl 18

Følg alle eliteseriekampene direkte her kl 18!

Årst vs Rushfeldt

Målscorere var Ole Martin Årst og Sigurd Rushfeldt. Når Tromsø tar imot Start på Alfheim søndag møtes de to igjen - som kapteiner på hvert sitt lag.

– Det er klart det blir spesielt, men det blir veldig gøy. Jeg gleder meg til å komme dit, sier Årst.

Følelser for Tromsø

Den skadeforfulgte spissen har ikke spilt fotball på Alfheim siden sjokkovergangen fra Tromsø til Start sommeren 2007 , og målscorern fra cupfinalen innrømmer at han fortsatt har følelser for gamleklubben.

– Ja, når ikke vi evner å være helt i topppen, så ser jeg helst at Tromsø gjør det, og ingen andre. Det er virkelig gledelig.

Likevel forsikrer 35-åringen at han skal gi alt for sørlendingene i søndagens kamp.

- Under kampen er det å gi full gass og satse på tre poeng til Start. Vi skal stå på og revansjere våre to siste serietap, sier Årst.

Ifølge statistikken er det lettere sagt enn gjort: Start har ikke vunnet på Alfheim siden 1995 (4-1)! Det har imidlertid Ole Martin Årst en gyllen mulighet til å gjøre noe med søndag, men dersom den gamle TIL-helten scorer vil følelsene legge en demper på feiringen.

– Om så skulle skje skal jeg ikke juble hemningsløst, får vel prøve å begrense det litt, sier Årst.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.