NRK Meny
Normal

Misbrukte straffen som kunne gitt håp: – Jeg sviktet lagkameratene

Ole Martin Årst kunne gitt Start etterlengtet håp i bunnkampen i eliteserien på mandag, men bommet på straffesparket som burde gitt seier.

Magnus Sylling Olsen

Start-tilhengere hjemme i Kristiansand øyner et håp idet Aalesunds Magnus Sylling Olsen forårsaker straffespark og blir utvist. Sekunder senere sender Ole Martin Årst straffesparket utenfor mål.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Espen Hoff

Selv med ti mann greide ikke Espen Hoff og Start å score mot Aalesund på mandag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Ole Martin Årst

Ole Martin Årst fortviler under kampen mot Aalesund. Årst misbrukte et straffespark i starten av andre omgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
Kampreferat:

Aalesund - Start 0-0

– Jeg tror det straffesparket var den bensinen dette laget hadde trengt i dag. Vi trenger scoringer og positive opplevelser på bortebane, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til NRK.

Start fikk sin store sjanse etter 51 minutter.

Aalesunds Magnus Sylling Olsen feide Espen Børufsen overende inne i 16-meteren og ble sendt i dusjen av dommer Tommy Skjerven, og plutselig så det ut som Start skulle ta et viktig sprang opp mot trygg plass i eliteserien.

Kunne tatt viktig steg fremover

Med seier ville nemlig de nedrykksdømte sørlendingene ha to strake seirer og ligge bare fem poeng bak Sogndal på tredje-sisteplass.

– Da Aalesund ble ti mann, og vi fikk straffe, følte vi at vi hadde det. Det hadde vi nok også hatt - om den straffen hadde gått i mål, sier Ole Martin Årst til NRK.

Superveteran Årst stilte seg opp ved straffemerket, tok fart og plasserte ballen kontant i motsatt hjørne av keeper - en meter utenfor stolpen.

– Det er kjipt. Det er surt. Du føler jo at du har svikta lagkameratene dine og klubben, men sånn er fotballen, det er små marginer. Når det er sagt, var det en fryktelig dårlig straffe, og det er det som irriterer meg, sier Årst.

– Straffe skal være mål, sier han.

For langt opp for Mjelde?

Etter straffemissen greide ikke de gulkledde å skape stort mot Aalesunds ti menn. Faktisk var Aalesund nærmere, men heller ikke de greide å score.

Dermed stoppet Start sin begredelige rekke på 11 strake bortetap, men likevel ser situasjonen unektelig meget vanskelig ut med fem kamper igjen av sesongen.

Sørlendingene ligger syv poeng bak Sogndal og Fredrikstad, og trenger et lite fotballmirakel for å overleve i eliteserien.

– Det har vært litt sånn for oss denne sesongen. Vi greier ikke bikke sånne kamper som står og bikker til vår fordel. Men jeg gir aldri opp. Fortsetter vi å spille som i dag, så er det nok av poeng igjen, sier Årst.

– Ett poeng er bedre enn ingenting. Vi tar poeng på en vanskelig bortebane. Og jeg skal love deg at vi ikke har gitt opp, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

  • Se NRKs intervju med Ole Martin Årst etter kampen:
Video Brant straffe mot Aalesund

Se intervjuet med Ole Martin Årst etter kampen.

Store sjanser begge veier

Magnus Sylling Olsen

Magnus Sylling Olsen forårsaker straffespark og blir utvist.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Om Årst sover dårlig i natt, blir natten neppe bedre for Sylling Olsen. Ikke lenge før han ble utvist misbrukte han en gigantisk mulighet da han skjøt over mål fra bare et par meters hold.

– Det er en del blanda følelser. Jeg hadde en stor sjanse, og det skal være mål. I andre omgang ble det ikke mye spill på meg. Straffesparket ser greit ut, sier Sylling Olsen til NRK.

Også i første omgang fikk tilskuerne se store målsjanser.

Aalesund styrte kampen de første 45 minuttene, men kom ikke nærmere enn to stolpetreff. Også Start traff treverket da Espen Hoff dundret ballen i tverrliggeren.

– Gjengangeren er at vi nok en gang brenner en haug med sjanser. 25 mål på 24 kamper sier vel sitt om det vi klarer å levere i år, dessverre, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til NRK.

  • Se NRKs intervju med Kjetil Rekdal etter kampen:
Video Aalesund sløser med sjansene

Se intervjuet med Kjetil Rekdal etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.