Hopp til innhold

Misbrukte straffen som kunne gitt håp: – Jeg sviktet lagkameratene

Ole Martin Årst kunne gitt Start etterlengtet håp i bunnkampen i eliteserien på mandag, men bommet på straffesparket som burde gitt seier.

Magnus Sylling Olsen

Start-tilhengere hjemme i Kristiansand øyner et håp idet Aalesunds Magnus Sylling Olsen forårsaker straffespark og blir utvist. Sekunder senere sender Ole Martin Årst straffesparket utenfor mål.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Espen Hoff

Selv med ti mann greide ikke Espen Hoff og Start å score mot Aalesund på mandag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Ole Martin Årst

Ole Martin Årst fortviler under kampen mot Aalesund. Årst misbrukte et straffespark i starten av andre omgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
Kampreferat:

Aalesund - Start 0-0

– Jeg tror det straffesparket var den bensinen dette laget hadde trengt i dag. Vi trenger scoringer og positive opplevelser på bortebane, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til NRK.

Start fikk sin store sjanse etter 51 minutter.

Aalesunds Magnus Sylling Olsen feide Espen Børufsen overende inne i 16-meteren og ble sendt i dusjen av dommer Tommy Skjerven, og plutselig så det ut som Start skulle ta et viktig sprang opp mot trygg plass i eliteserien.

Kunne tatt viktig steg fremover

Med seier ville nemlig de nedrykksdømte sørlendingene ha to strake seirer og ligge bare fem poeng bak Sogndal på tredje-sisteplass.

– Da Aalesund ble ti mann, og vi fikk straffe, følte vi at vi hadde det. Det hadde vi nok også hatt - om den straffen hadde gått i mål, sier Ole Martin Årst til NRK.

Superveteran Årst stilte seg opp ved straffemerket, tok fart og plasserte ballen kontant i motsatt hjørne av keeper - en meter utenfor stolpen.

– Det er kjipt. Det er surt. Du føler jo at du har svikta lagkameratene dine og klubben, men sånn er fotballen, det er små marginer. Når det er sagt, var det en fryktelig dårlig straffe, og det er det som irriterer meg, sier Årst.

– Straffe skal være mål, sier han.

For langt opp for Mjelde?

Etter straffemissen greide ikke de gulkledde å skape stort mot Aalesunds ti menn. Faktisk var Aalesund nærmere, men heller ikke de greide å score.

Dermed stoppet Start sin begredelige rekke på 11 strake bortetap, men likevel ser situasjonen unektelig meget vanskelig ut med fem kamper igjen av sesongen.

Sørlendingene ligger syv poeng bak Sogndal og Fredrikstad, og trenger et lite fotballmirakel for å overleve i eliteserien.

– Det har vært litt sånn for oss denne sesongen. Vi greier ikke bikke sånne kamper som står og bikker til vår fordel. Men jeg gir aldri opp. Fortsetter vi å spille som i dag, så er det nok av poeng igjen, sier Årst.

– Ett poeng er bedre enn ingenting. Vi tar poeng på en vanskelig bortebane. Og jeg skal love deg at vi ikke har gitt opp, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

  • Se NRKs intervju med Ole Martin Årst etter kampen:
Video Brant straffe mot Aalesund

Se intervjuet med Ole Martin Årst etter kampen.

Store sjanser begge veier

Magnus Sylling Olsen

Magnus Sylling Olsen forårsaker straffespark og blir utvist.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Om Årst sover dårlig i natt, blir natten neppe bedre for Sylling Olsen. Ikke lenge før han ble utvist misbrukte han en gigantisk mulighet da han skjøt over mål fra bare et par meters hold.

– Det er en del blanda følelser. Jeg hadde en stor sjanse, og det skal være mål. I andre omgang ble det ikke mye spill på meg. Straffesparket ser greit ut, sier Sylling Olsen til NRK.

Også i første omgang fikk tilskuerne se store målsjanser.

Aalesund styrte kampen de første 45 minuttene, men kom ikke nærmere enn to stolpetreff. Også Start traff treverket da Espen Hoff dundret ballen i tverrliggeren.

– Gjengangeren er at vi nok en gang brenner en haug med sjanser. 25 mål på 24 kamper sier vel sitt om det vi klarer å levere i år, dessverre, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til NRK.

  • Se NRKs intervju med Kjetil Rekdal etter kampen:
Video Aalesund sløser med sjansene

Se intervjuet med Kjetil Rekdal etter kampen.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten