NRK Meny
Normal

Arsjavin senket Liverpool

En klassescoring av Andrej Arsjavin sørget for at Arsenal slo Liverpool.

Andreij Arsjavin hadde grunn til å smile
Foto: Ellis / Scanpix/AFP

Kampfakta: Liverpool - Arsenal

Arsenal klatret dermed opp på tredjeplass og kuttet forspranget til tetlagene i Premier League, mens Liverpool på sjuendeplass gikk glipp av å få kontakt med topplagene. Fem poeng skiller nå opp til Villa på fjerdeplass

Det så bra ut for Liverpool på Anfield etter den første omgangen. 1-0-ledelsen etter mål av Dirk Kuyt fire minutter før pause. Han utnyttet en dårlig klarering av Arsenal-keeper Manuel Almunia og satte ballen i åpent. I tillegg var de klart bedre enn gjestene i det meste de første 45 minuttene.

Selvmål

Det meste snudde seg etter hvilen, og starten på nedturen var Glen Johnsons selvmål i det 50. minutt. Han satte innlegget fra høyrekanten inn i målet bak en utmanøvrert Jose Reina.

Åtte minutter seinere kom kveldens høydepunkt. Andrej Arsjavin var knapt synlig før han stilnet hjemmefansen på Anfield med et herlig avslutning i krysset. Liverpools dyrt innkjøpte høyreback Glen Johnson hang ikke med, og russeren kunne banke inn vinnermålet bak en sjanseløs Jose Reina.

Rafael Bentez, Liverpools pressede manager, betalte 17 millioner pund da han hentet Johnson fra Portsmouth i sommer. Det er stiv pris for en som ikke imponerte noen da Arsjavin forverret rødtrøyenes mulighet til topp fire-plassering.

Arsjavin er oppe i seks ligamål så langt. Han kunne ikke matche de fire målene han scoret for Arsenal nettopp på Anfield i 4-4-kampen 21. april i vår, men denne gangen sørget ett mål for å avgjøre til Gunners' fordel.

Andreij Arsjavin scorer mot Liverpool

Andreij Arsjavins skudd finner veien i nettmaskene

Foto: Hales / Scanpix/AP

Fotballnyheter