Arsenal vant til slutt

Jack Wilshere startet for første gang på 14 måneder for Arsenal lørdag. Men han hadde gått av banen da Arsenal endelig klarte å avgjøre mot Queens Park Rangers.

Jack Wilshere

Jack Wilshere i aksjon mot QPR. Han spilte sin første ligakamp på 14 måneder

Foto: GLYN KIRK / Afp

Wilshere har hatt langvarige problemer med både kne og ankel. Nylig var han i aksjon for første gang i en ungdomskamp. Mot Norwich for en uke siden satt han på benken hele kampen, men i dag var han med fra start og fikk 66 minutter før han ble byttet ut.

For Arsenal betydde 1-0-seieren at laget ryket opp fra niende- til fjerdeplass. Og den løftet lagets selvtillit en smule etter tap for Norwich i ligaen for en uke siden og mot Schalke i mesterligaen onsdag.

Seiersmålet kom sju minutter før full tid, og som en naturlig følge av et økende Arsenal-press.

Mikel Arteta avsluttet noe som minnet om flipper-spill foran mål med å vippe ballen i tverrliggeren. Han fikk returen selv og scoret fra noen få centimeters hold. Men var han ikke offside?

Scoret mot 10 mann

Da var i grunnen kampen avgjort, selv om QPRs ti mann hadde to store utlikningssjanser på overtid. Men verken Granero eller Mackie maktet å lure keeper.

Arsenal hadde ballen klart mest, men slet med å trenge gjennom QPRs forsvar. Utover i andre omgang kom de nærmere og nærmere, med et ballinnehav på mer enn 70-30.

De ti siste minuttene spilte de også mot 10 mann. Stephane M'Bia fikk det røde kortet etter en duell med Thomas Vermaelen.

Hangeland og Riise i målkalas

Både Brede Hangeland og John Arne Riise fikk med seg hele målfesten da Fulham spilte 3-3 borte mot Reading.

Den første omgange bar ikke bud om noen fest i det hele tatt. Reading ledet 1-0, men uten noe spill og sjanseskaping som varmet noe særlig.

Det ble det forandring på etter pausen. Den siste halvtimen gav fem scoringer. Innbytter Bryan Ruiz var sentral med scoring og målgivende da Fulham snudde til 2-1.

Og i løpet av kampens fem siste minutter utliknet først hjemmelaget, Fulham tok ledelsen tilbake, men i siste minutt utliknet Reading på nytt.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.