NRK Meny
Normal

Arsenal vant hat-oppgjøret

Når de to London-lagene Arsenal og Tottenham møtes til lokal-derby blir det alltid underholdene. Det ble det også i dag.

Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Første sjanse kom etter bare et minutt, da Mathieu Flamini nesten klarte å tvinge inn en passning fra Emmanuel Adebayor, som gjorde en fantastisk finte.

Nydelig hælspark

Etter en drøy halvtime fikk Tottenham en av sine største muligheter,

Emmanuel Adebayor

Emmanuel Adebayor scoret Arsenals første mål.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

men frisparket fra 20 meter hadde keeper Manuel Almunia full kontroll på. Arsenal-keeperen ble også kåret til dagens Arsenal-spiller.

Deretter fikk Arsenal to store sjanser. Først etter 33 minutter fikk Emmanuel Eboue en storsjanse, så headet Kolo Toure etter 42 minutter - en sjanse Paul Robinson mesterlig reddet.

Første mål kom etter 47 minutter, da Emanuel Adebayor scoret sitt 10. mål for sesongen etter et flott hælspark fra Cesc Fabregas.

Så var det Robbie Keanes tur til å vise seg fram, men han får nok ingen god lørdagskveld. Først smalt han et skudd i tverrliggeren fra noen få meter.

Målet til Tottenham kom etter 66 minutter, da Dimitar Berbatov fikk ballen etter et flott hælspark. Franesten død vinkel skjøt han ballen mellom stolpen og Almunia. Arsenal-forsvaret skal ha mye av skylden for dette målet.

Deretter fikk Tottenham straffe etter at Toure talket Berbatov. Men Keane klarte ikke å overliste Almunia, som reddet det slappe skuddet.

- Brodden er borte

Etter 75 minutter ble en danske match-vinner. Nicklas Bendtner

William Gallas og Dimitar Berbatov

William Gallas og Dimitar Berbatov

Foto: SANG TAN / AP

ruver to hoder høyere enn noen andre på en corner, og header den ned i gresset, og Robinson i Tottenham-målet var sjanseløs.

Dermed gikk Arsenal seierende ut av det klassiske lokaloppgjøret.

Tidligere Arsenal-spiller Frank McLintock sier til Canal+ at det som tidligere var et hatoppgjør, har mistet mye av brodden.

- Det er så mange utlendinger på banen, men de får vite historikken. Men det er uansett ikke som før, da det stort sett var briter på banen, sier skotten som signerte for The Gunners i 1964 og spilte ni sesonger for London-laget.

Wenger kunne velge mannskapet fra en stort sett skadefri stall. Kun Theo Walcott var ikke med på hat-oppgjøret på Emirates Stadium.

Tottenham stilte til start med tre strake seire, blant annet mot Portsmouth og Manchester City. Men de hadde en lang skadeliste, med hele sju spillere usikre før kampstart.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.