NRK Meny
Normal

Wilshere tar Wenger i forsvar: – Det er spillerne som må prestere

Arsenal-manager Arsène Wenger (63) stormet i garderoben uten å takke for kampen etter tapet for Bayern München. Jack Wilshere (21) støtter den hardt pressede manageren.

Arsène Wenger og Jack Wilshere

Jack Wilshere (t.v) har full tillit til Arsène Wenger, til tross for at Arsenal sliter med å ta seg videre i sluttspill.

Foto: NTB Scanpix

Fyldig kampreferat: Arsenal - Bayern München 1-3

– Det er ingen grunn til å stikke dette under en stol; Det kommer til å bli ekstremt vanskelig, sier Arsène Wenger om mulighetene for avansement etter tapet for Bayern München tirsdag kveld.

Arsenal-manager Arsène Wenger har vært i hardt vær etter det ydmykende FA cup-tapet for Blackburn lørdag, og ting ble ikke bedre da London-klubben også fikk stryk av Bayern München i mesterligaens åttedelsfinale på eget gress.

–Spillerne må ta ansvar

Arsène Wenger

Arsène Wenger stod maktesløs på sidelinjen mens Bayern München kontrollerte inn til seier.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Mange røster har hevdet at Arsenal-managerens tid ved roret snart bør være historie, men midtbaneterrieren Jack Wilshere er uenig.

– Dette har ikke noe med manageren å gjøre. Han setter oss bare på banen, det er vi som må prestere, sa Wilshere etter tapet for de tyske serielederne.

Ifølge BBC gikk manageren rett inn i garderoben etter kampen, uten å ta Bayern-manager Jupp Heynckes i hånda.

– Vi spillerne må ta ansvar. Sjefen har vært her i seksten år og gjort en kjempejobb. Det kan ikke stilles spørsmål ved hans innsats, sa Wilshere.

Klasseforskjell

Sist Bayern München og Arsenal møttes, vant «The Gunners» 1-0 på Highbury i 2005. Men mye har skjedd på spillerfronten siden den gang.

Bayern München er suverene ledere av tysk Bundesliga, mens Arsenal kjemper hardt for en plass blant de fire beste i Premier League.

Mesterligaen er klubbens eneste gjenværende mulighet til å kunne heve sølvtøy over hodet ved sesongslutt - noe de ikke har gjort siden de vant FA-cupen i 2005.

Den åpenbare nivåforskjellen mellom de tyske serielederne og Arsenal ble etter hvert svært synlig under en rengtung himmel på Emirates tirsdag kveld.

Allerede etter sju minutter lå ballen i mål, og Wengers mareritt fortsatte.

Effektivt

Arsenal startet kampen med tøffe taklinger og innsatsvilje. Men knapt sju minutter var spilt før de fikk den første kalddusjen.

Thomas Müller slo et lavt innlegg fra høyre, som Toni Kroos banket i mål på første berøring. Effektivt og iskaldt.

Det tidlige baklengsmålet satte en støkk i det unge Arsenal-mannskapet, som virket å gi opp kampen da Bayern tok ledelsen.

Etter 21 minutter lå 2-0 i målet, etter svakt markeringsspill i Arsenal-forsvaret. En corner ble headet på mål av Bayerns midtstopper Daniel van Buyten, og Wojciech Szczesny måtte gi retur.

Én meter unna stod Thomas Müller, og fikk kastet seg frem og dunket ballen opp i nettaket. Arsenal-spillerne stod som saltbøsser og bevitnet Müllers karate-lignende bevegelse for å få dyttet ballen over streken.

Dermed så det tøft ut for Arsenal, som satt med 2-0 i sekken etter halvspilt førsteomgang.

Neuer på bærtur

Etter pause ble det imidlertid noe bedre.

Ti minutter etter hvilen var Bayern-keeper Manuel Neuer på en ordentlig luftetur på en corner, og Lukas Podolski, som spilte flere sesonger for Bayern München, fikk en enkel jobb med å sette inn reduseringen med pannebrasken.

I sluttminuttene fikk Olivier Giroud også en gigantmulighet til å utlikne for Arsenal, men det harde skuddet fra kort hold gikk rett på Neuer i Bayern-målet.

I stedet var det Bayern som økte ledelsen, da Mario Mandzukic fikk snublet inn 3-1 etter godt forspill av Arjen Robben og Philipp Lahm.

– Supporterne våre var fantastiske, jeg er skuffet over at vi ikke klarte å gi dem seieren de ønsket seg, sier Wenger til BBC etter kampen.

Returoppgjøret spilles på Allianz-Arena den 13. mars. Der er Arsenal avhengig av å score minst to mål for å gå videre - samtidig som de må holde nullen.

Bayern scorer 3-1 mot Arsenal

Wojciech Szczesny kunne lite gjøre da Mario Mandzukic la på til 3-1 tretten minutter før full tid.

Foto: Alastair Grant / Ap

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.