NRK Meny
Normal

Midtstopperen sikret mesterligakvalifisering til Arsenal

Midstopper Lourent Koscielny scoret det eneste målet da Arsenal slo Newcastle og sikret seg plass i mesterligakvalifiseringen neste sesong. Tottenham må ta til takke med den sure femteplassen.

SOCCER-ENGLAND/ Arsenal's Koscielny celebrates his goal with Cazorla during their English Premier League soccer match against Newcastle United in Newcastle

Lourent Koscielny jubler for sin 1-0-scoring sammen med blant andre Cazorla.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

FYLDIG KAMPREFERAT: Newcastle - Arsenal 0-1, Tottenham-Sunderland 1-0

SOCCER-ENGLAND/ Tottenham Hotspur's Bale reacts during their English Premier League soccer match against Sunderland in London

Tottenhams store stjerne Gareth Bale ruslet skuffet av banen.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Mange trodde nok ikke vi skulle klare det, med vårt unge lag, men vi motbeviste dem. Nå skal vi ta steget opp og vise hva vi er gode for, sier Arsenals Theo Walcott til BBC like etter kampen.

Ettersom både ligagull og nedrykk for lengst var avklart før den siste Premier League-runden søndag, lå spenningen i hvem som ville kapre fjerdeplassen og dermed sikre seg mesterligakvalifisering neste sesong.

Den kampen sto mellom Arsenal og Tottenham, som møtte henholdsvis Newcastle og Sunderland.

Drømmescoring av Bale til ingen nytte

Midstopper Laurent Koscielny feide all tvil til sides da han raget høyest på en corner og scoret kampens eneste mål for Arsenal.

Da ble det tungt for Tottenham, som likevel skapte spenning da Gareth Bale scoret et praktmål like før ordinær tid. Han dro seg innover og fra sekstenmeteren satte han ballen perfekt i det lengste hjørnet.

Seieren over Sunderland holdt likevel ikke, ettersom Arsenal hadde ett poengs forsprang fra før.

– Nok en vanskelig dag for oss

Dermed glapp drømmen om mesterligaen nok en gang for Spurs.

– Vi feilet og det ble nok en vanskelig dag for oss. Vi håpet at Arsenal skulle rote det vekk, sukket Tottenham-forsvarer Michael Dawson, og legger til:

– Vi pushet hele tiden, og så fikk vi endelig det målet. Da ble det spennende igjen. Når du ser på sesongen har vi 72 poeng, som er mye, så det er skuffende at det ikke blir mesterliga neste sesong.

For 16. sesongen på rad klarte Arsenal å komme blant de fire beste lagene i Premier League.

– De er spesielle. Dette er en av de beste spillergruppene jeg har hatt ansvaret for, sier Arsenals manager Arsène Wenger.

Seriemester Manchester United, toer Manchester City og treer Chelsea er de øvrige engelske lagene i neste sesongs mesterliga.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.