Her senker han gamleklubben - og blir hyllet av fansen

Aaron Ramsey var på hugget igjen da Arsenal økte sin ligaledelse med en solid 3-0-seier i Cardiff.

Aaron Ramsey

Aaron Ramsey vendte tilbake til klubben i hans hjerte, og senket den med to scoringer. Her setter han inn 3-0 i kampens siste minutt

Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images

Waliseren med en fortid i nettopp Cardiff scoret to ganger mot sin gamle klubb, og avstod fra jubel ved begge anledningene.

Og Cardiff-fansen var ikke sinte på ham for det. Tvertimot, de svarte med "there's only one Aaron Ramsey", og han svarte med en Cardiff-hilsen. Her var det bare varme følelser tross hjemmelagets klare tap.

– I slike situasjoner blir man alltid slitt mellom jubelen over å score og respekten for klubben man ble "utdannet", sa Arsenal-manager Arsene Wenger.

Ramsey har nå scoret 13 mål i alle turneringer så langt denne sesongen, en vesentlig årsak til at Arsenal troner suverent på toppen av tabellen.

Det er også Mesut Özil, som lørdag la opp til to av målene. Han har seks målgivende pasninger, flest i ligaen så langt.

Seieren er Arsenals sjette på sju bortekamper i høst.

Mathieu Flamini var Arsenals andre målscorer, og London-klubben leder nå med sju poeng foran trioen Liverpool, Chelsea og Everton.

– Det er en fordel å ha gjort en god kamp når man spiller før sine hardeste rivaler. Da kan man bare lene seg tilbake og se de andre, sa Wenger.

Everton knuste Stoke

Av de tre bak Arsenal var det bare Everton som spilte lørdag. De hadde ingen problemer med Stoke hjemme på Goodison Park og vant 4-0.

For Everton fikk den 19 år gamle Gerard Deulofeu sin første ligakamp fra start, og den Barcelona-eide unggutten svarte med storspill og scoring.

– Han stod for vår beste individuelle prestasjon i dag, og han har ventet lenge for denne sjansen, sa en meget fornøyd manager Roberto Martinez.

Liverpool, Chelsea, Tottenham og begge Manchester-klubbene spiller ikke før i morgen.

Trøbbel for Fulham

Derimot spilte alle lagene som er involvert i bunnstriden. Sunderland klarte 0-0 mot Aston Villa, Crystal Palace og Fulham tapte.

Fulhams 3-0-tap for West Ham sved nok verst, ettersom West Ham skaffet seg en luke i bunnstriden. Fulham-manager Martin Jol er allerede under hardt skyts fra fansen.

Fotballnyheter