NRK Meny
Normal

Arsenal klarte mesterliga-plass

Arsenal-fansen bet negler, og det så lenge mørkt ut. Men Arsenal ristet motgangen av seg og sikret seg plass i mesterligaen med god margin.

Arsenal scorer

Robin var Persie utlikner til 1-1, målet som roet Arsenals nerver og sendte dem på vei til mesterligaen

Foto: Paolo Giovannini / Ap

Med 2-1 til London-laget i den norditalienske byen var det ingen tvil. Arsenal skal spille i mesterligaens gruppespill i høst også, noe de har gjort hvert år siden slutten av 90-tallet.

- Vi viste at vi i en presset situasjon kan beholde roen og spille den type fotball vi ønsker å spille. Om vi var blitt slått ut i kveld så ville det blitt vanskelig for laget å gjøre det, sa manager Wenger, som mønstret en svært ung start-ellever, der fem mann var 21 år eller yngre.

- Det var viktig at vi kvalifiserte oss. Ikke så mye på grunn av det økonomiske, som mange har hevdet, men fordi vi ønsker å være med på høyeste nivå, la Wenger til.

Spådommene var dystre etter bare 1-0 hjemme i London i forrige uke. Og dystrere ble de da Antonio di Natale sendte hjemmelaget i føringen noen minutter før pause. Da stod det 1-1 sammenlagt, og engelskmennene så for seg en tung andreomgang.

Slik gikk det ikke. Arsene Wenger - som fikk lede laget bare fordi anken av disiplinærsaken mot ham ennå ikke er ferdigbehandlet - satte inn Tomas Rosicky. Det gav resultater.

Italiensk straffebom

Arsenal var mye friskere enn før pausen, og fikk betalt etter bare ti minutter. Gervinho gikk til dødlinja, la tilbake til Robin van Persie som dundret ballen i nettet.

Da måtte italinerne ha to til for å gå videre. Det ene fikk de nesten da Thomas Vermaelen handset i feltet tre minutter etterpå, men Wojciech Szczesnys enhåndsredning av di Natales straffe holdt Arsenal solid inne i mesterligaen.

Mesterligaplassen spikret Theo Walcott drøyt midtveis i omgangen. Han avsluttet veggspillet med Bacary Sagna med å sette inn 2-1, og da var slaget vunnet.

Udinese hadde sine sjanser etterpå, men var aldri i nærheten av de fire scoringene de måtte hatt for å gå videre.

Nå blir det Arsenal som kan gjøre seg klar til mesterligaspill. Gruppene trekkes torsdag fra kl 17.45.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.