NRK Meny
Normal

Mener Wenger har skapt toppspillere og solgt dem til erkerivalene

Arsenal-eier Alisher Usmanov (59) er svært oppgitt over alle stjernene som har forsvunnet fra Emirates. Deler av skylden legger han på manager Arsène Wenger.

Arsene Wenger og Usmanov

MISFORNØYD: Arsenal-eier Alisher Usmanov (innfelt) mener Wenger først har skapt knallgode spillere - for så å selge dem til erkerivalene.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

– Den største prestasjonen til Arsène Wenger er at han har skapt to lag - ett som spiller for våre konkurrenter og ett som spiller for Arsenal, sier Usmanov til den franske papiravisen L'Equipe.

Den usbekiske mangemilliardæren eier i dag rundt 30 prosent av aksjene i London-klubben.

Mediemogulen mener Wenger er en glitrende manager, men at stjernene som Wenger selv har skapt, har hatt for vane å bli solgt til klubbens største rivaler i kampen om seriegullet.

– Ikke fornøyd med å selge stjerner

Ashley Cole (Chelsea), Samir Nasri (Manchester City) og Robin van Persie (Manchester United) spiller alle for Arsenals erkerrivaler. Det er Usmanov lite fornøyd med.

– Vi skal ikke være fornøyd når vi selger våre beste spillere til rivalene, sier Usmanov, og legger til:

– Den dagen vi beholder stjernene, kan vi forvente langt mer av laget og Wenger. Inntil da, står vi alle ansvarlige for hvordan det har gått.

I tillegg til de tre spillerne avbildet under, har Arsenal solgt unna stortalentene Alexandre Song (Barcelona), Gaël Clichy (Manchester City), Cesc Fabregas (Barcelona) og Kolo Touré (Manchester City) på rekke og rad.

Og med det har titlene uteblitt. Arsenal har ikke vunnet et trofé siden Patrick Vieira løftet FA Cup-bøtta over hodet i mai 2005. Vieira ble forøvrig solgt til Juventus like etter FA Cup-seieren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Arsenal-spillere som har forsvunnet

STJERNENE SOM FORSVANT (fra venstre): Ashley Cole (Chelsea), Samir Nasri (Manchester City) og Robin van Persie (Manchester United).

Foto: NTB Scanpix

Splittelse i Arsenal-ledelsen

Først og fremst er Usmanov oppgitt over sin medeier, eiendomsmogulen Stan Kroenke.

Stan Kroenke

Amerikanske Stan Kroenke eier størsteparten av Arsenal. Han og deleier Usmanov er uenige i innkjøpspolitikken i klubben.

Foto: Jack Dempsey / Ap

Amerikaneren Kroenke eier de resterende to tredjedelene av Arsenal, og er ifølge Usmanov hovedgrunnen til at Arsenal ikke har klart å beholde stjernene på Emirates.

– Vi skulle ha økt lønningene deres da andre klubber viste interesse. Jeg aner ikke hvorfor vi ikke gjorde det. Alt ligger i hendene til til Mr. Kroenke, sier Usmanov.

– Henry har bedt meg kjøpe Arsenal

Den usbekiske forretningsmannen har vært deleier i Arsenal siden 2007, men har et uttalt mål om øke sin innflytelse i fremtiden.

Det ønsker også hans gode venn, Thierry Henry. Franskmannen har oppfordret sine rike venn til å kjøpe de resterende to tredjedelene i klubben.

– Jeg har kontakt med mange fotballspillere, men den jeg liker aller best er Thierry Henry. Han vil at jeg skal kjøpe Arsenal, men jeg kan ikke spå hva som skjer i fremtiden, sier Usmanov.

Arsenal møter Liverpool hjemme på Emirates onsdag kveld.

Følg kampen: Arsenal - Liverpool fra kl 20.45

Usmanov og Abramovitsj

Alisher Usmanov og Roman Abramovitsj under Arsenal - Chelsea i 2009.

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.