Arne «Maler’n» Amundsen er død

Arne Amundsen døde brått lørdag i en alder av 62 år. Den populære keeperen spilte 459 kamper i karrieren.

Lillestrøm 1977

Lillestrøms gullag i både serie og cup i 1977. Keeper Arne Amundsen bakerst til høyre

Foto: Thorberg, Erik / NTB scanpix

Etter fem sesonger med Lyn, gikk han videre til Lillestrøm i 1977 hvor han bidro sterkt til at klubben vant «the double», både serie- og cupmesterskapet samme år.

Han fikk med seg to seriegull, tre sølv og to bronse, i tillegg til seks cupfinaler, hvorav fire endte med seier, Han avsluttet sin aktive karriere med Strømmen i 1989, og ble senere assistenttrener i LSK.

«Maler’n»

Han fikk raskt tilnavnet «Maler’n» på grunn av sitt håndverk utenfor fotballen. På banen hadde han en god evne til å lese spillet noe som satte han i gode situasjoner til å avverge motstanderens avslutninger, men leverte også praktredninger da det trengtes.

Taktisk meget god

Da LSK-legenden Tom Lund ble bedt om å sette opp sitt «tidenes drømmelag», valgte han Arne Amundsen som keeper blant mange andre sterke kandidater som har spilt for Lillestrøm.

«En stødig og effektiv keeper, som ikke drev med krumspring. Han gjorde stort sett alltid det vi kunne forlange av han, og han var den desidert beste taktiske keeperen jeg har vært bort i», sier Tom Lund.

Fotballnyheter

Videoklipp

Rosenborg vant seriegullet da de vant fotballkampen mot Molde lørdag.
Robert Brady sender ballen i mål, via stolpen og inn! Lloris går feil vei.
De franske spillerne slet med å holde seg på beina i kampen mot Albania onsdag. Gang på førte et sleipt underlag til at den ene spilleren etter den andre gikk overende. Musikk: Slippery av Ambitious Lovers
Dimitri Payet. Så kontrer Frankrike. Gignac glir i mottaket, men får ballen ut til Payet. Han tar med seg ballen mot midten og vender av en spiller, før han plasserer kula i mål. Så vakkert, så vakkert!