NRK Meny

Arne «Maler’n» Amundsen er død

Arne Amundsen døde brått lørdag i en alder av 62 år. Den populære keeperen spilte 459 kamper i karrieren.

Lillestrøm 1977

Lillestrøms gullag i både serie og cup i 1977. Keeper Arne Amundsen bakerst til høyre

Foto: Thorberg, Erik / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Etter fem sesonger med Lyn, gikk han videre til Lillestrøm i 1977 hvor han bidro sterkt til at klubben vant «the double», både serie- og cupmesterskapet samme år.

Han fikk med seg to seriegull, tre sølv og to bronse, i tillegg til seks cupfinaler, hvorav fire endte med seier, Han avsluttet sin aktive karriere med Strømmen i 1989, og ble senere assistenttrener i LSK.

«Maler’n»

Han fikk raskt tilnavnet «Maler’n» på grunn av sitt håndverk utenfor fotballen. På banen hadde han en god evne til å lese spillet noe som satte han i gode situasjoner til å avverge motstanderens avslutninger, men leverte også praktredninger da det trengtes.

Taktisk meget god

Da LSK-legenden Tom Lund ble bedt om å sette opp sitt «tidenes drømmelag», valgte han Arne Amundsen som keeper blant mange andre sterke kandidater som har spilt for Lillestrøm.

«En stødig og effektiv keeper, som ikke drev med krumspring. Han gjorde stort sett alltid det vi kunne forlange av han, og han var den desidert beste taktiske keeperen jeg har vært bort i», sier Tom Lund.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se målene fra kampen mellom Tottenham og Leicester City her.
Se de elleville jubelscenene både på banen og på sidelinjen hos Antonio Conte, når Chelsea scorer.
Real Madrid taper en underholdende kamp 2-1 og tar seg videre til finalen med 4-2 sammenlagt. Real jubler og får muligheten til å forsvare tittelen fra i fjor. Dette blir Real sin tredje finale i Mesterligaen på fire år.
James Milner måtte tåle mye før straffen.