Arkitekten Rooney

Wayne Rooney var arkitekten bak det meste da Manchester United slo Hull 3-1 på bortebane søndag.

Manchester Uniteds Wayne Rooney jubler for scoring

Kampfakta: Hull - Manchester United

Manchester United kom fra 3-0-tapet mot Fulham og trengte tre poeng for å nærme seg serieleder Chelsea som bare klarte uavgjort lørdag, mens bunnlaget Hull trengte alle de poengene de kunne få.

Les også: Chelseas problemer fortsetter

United var derfor laget som tok kontrollen på kampen fra start og Ryan Giggs var ved et par anledninger farlig frampå det første kvarteret, men skuddfoten hans var ikke helt riktig innstilt.

Snytt for straffe

Etter 20 minutter ble Hull snytt for straffespark da Wes Brown felte Richard Garcia. Dommeren Alan Wiley mente at Brown var først på ballen, men TV-bildene viste at det ikke stemte.

Rooney i fokus

Wayne Rooney ville også vise seg fram i kampen, men skuddet hans i det 25. minuttet ble flott reddet av Hull-keeper Boaz Myhill.

Like etter kunne den gamle Brann-spilleren Seyi Olofinjana sendt Hull i føringen, men han traff ikke helt i skuddøyeblikket og Tomasz Kuszczak fikk slått ballen til hjørnespark.

Fem minutter før pause fikk Stephen Hunt en gyllen sjanse til å sende Hull opp i 1-0-ledelse da han kom helt fri på venstresiden, men skuddet gikk rett utenfor den lengste stolpen.

Og da heller ikke Uniteds Dimitar Berbatov eller Rafael da Silva klarte å sette ballen i mål like før pause så det ut til at 1. omgang skulle ende målløst, men Rooney ville det annderledes.

Hull Citys Craig Fagan kunne juble for utlikningen på straffe

Hull Citys Craig Fagan kunne juble for utlikningen på straffe

Foto: Super / Scanpix/AP

Et minutt på overtid stod han på femmeteren og satte innlegget fra venstrekanten i mål.

Straffe

14 minutter etter pause fikk Hull straffesparket de ble snytt for i 1. omgang. Et forferdelig tilbakespill av Rooney førte til slutt til at Rafael dyttet til Jozy Altidore og dommer Wiley pekte på straffemerket. Craig Fagan satte straffesparket sikkert i mål.

Ti minutter seinere var det like før Hull gikk opp i ledelsen, men Garcias nikk på et hjørnespark strøk på utsiden av stolpen.

Selvmål

Rooney kom nok en gang i fokus da United igjen gikk opp i føringen. I det 73. minuttet kom angriperen i kontring på høyrekanten, gikk nesten ned til dødlinjen og la ballen hardt inn foran mål. Der var Andy Dawson og satte ballen i eget mål. Hvis han ikke hadde gjort det, hadde innbyter Ji-Sung Park som stod like bak helt sikkert gjort det.

Rooney var også nest sist på ballen da United økte til 3-1 til ti minutter før full tid. Etter et dårlig utspill av Hull-keeperen havnet ballen hos Rooney. Fra hjørnet av femmeteren spilte han fri Berbatov som satte ballen i åpent mål.

Manchester United tok dermed tilbake 2. plassen på tabellen som Arsenal hadde fått låne noen timer. I tillegg kuttet de ned på forspranget til serieleder Chelsea som nå bare er to poeng foran.

Les også: Fabregas avgjorde

Fotballnyheter