– En nasjonal fiasko. Vi er døde når det kommer til fotball. Ikke engang Messi kan redde oss

Fotballgale Argentina er i sjokk etter at laget røk ut av Copa América. I kvartfinalen tapte vertsnasjonen straffesparkkonkurransen mot nabolandet Uruguay.

Lionel Messi

Argentinas store stjerne, Lionel Messi, fortviler etter tapet mot Uruguay.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

Argentina - Uruguay 1-1 (4-5 e. straffer)

Argentina skulle vinne Copa América - det søramerikanske mesterskapet i fotball - på hjemmebane denne sommeren. Det skulle bli landets første store trofé på hele 18 år. Slik gikk det ikke.

Natt til søndag røk stjernegalleriet ut av en kvartfinale som inneholdt det meste. Manchester City-stjernen Carlos Tevez ble syndebukken da han, som eneste spiller, bommet i straffesparkkonkurransen mot Uruguay.

– Ikke engang Messi kan redde oss, skriver sportsavisen Olé i en artikkel med tittelen «En nasjonal fiasko» etter det forsmedlige tapet.

Avisen er nådeløs i sin omtale av tilstanden i argentinsk fotball.

– Vi er døde når vi snakker om fotball. Fordi dette var den cupen det var på tide å vinne. Det var på tide å bygge et lag rundt Messi og drømme om fremtiden, skriver avisen.

Argentina og Uruguay har begge vunnet Copa América 14 ganger, men Brasil, som til sammen har åtte Copa-titler, har vunnet mesterskakapet fire av de fem siste gangene.

(Les videre under bildet.)

Copa America Argentina Uruguay

Alt annet enn smil blant de argentinske spillerne under straffesparkkonkurransen. Messi (helt t.v.) og Tevez (helt t.h.).

Foto: Ricardo Mazalan / Ap

Tungt mesterskap

Det har vært et tungt mesterskap for hjemmefavoritten. Etter uavgjort i de to første gruppespillkampene måtte de vinne den siste for å gå videre. Det klarte de, men i kvartfinalen var det slutt.

Lionel Messi startet kampen bra, men det argentinske laget mistet noe av intensiteten etter at Uruguay fikk Diego Pérez utvist og la seg mer bakpå.

– Det føles ikke bra fordi vi vet vi burde vunnet denne kampen. Vi kom til målsjanser og spilte det meste av kampen med en mann mer på banen, sa Argentinas forsvarsspiller Pedro Zabaleta etter tapet.

Målscoreren utvist

Det begynte med scoring til Uruguay etter bare seks minutter da Diego Pérez satte inn returen på et Diego Forlan-frispark. Målscoreren var imidlertid ikke like heldig da han like før pause fikk sitt andre gule kort og ble utvist.

I mellomtiden hadde Argentinas Gonzalo Higuain utlignet til 1-1. Tre minutter før slutt mistet også Argentina en spiller da Javier Mascherano fikk sitt andre gule kort på en drøy halvtime og ble sendt i dusjen.

Kampen gikk til ekstraomganger, men ingen av lagene klarte å score og det hele måtte avgjøres på straffer. Alle scoret bortsett fra Argentinas Carlos Tevez og dermed var det klart: Argentina vinner ikke Copa América på hjemmebane i 2011.

(Les videre under bildet.)

Uruguays keeper Fernando Muslera redder Tevez-straffe

Her redder Uruguays keeper, Fernando Muslera, straffen fra Tevez. Muslera storspilte i kvartfinalen.

Foto: DAVID MERCADO / Reuters

– «Fiasko» er et sterkt ord

Presset øker nå mot den ferske Argentina-treneren Sergio Batista som tok over laget etter Diego Maradona etter fotball-vm i Sør-Afrika. Etter kvartfinaletapet ble han spurt om han nå kommer til trekke seg.

– Jeg tenker ikke på det. Jeg må fortsette i jobben som jeg startet i for bare seks måneder siden. Jeg må fullføre planene mine, VM i 2014 er det viktigste, sa Batista ifølge nyhetsbyrået AP.

Han nektet å si at Copa-exiten er en fiasko.

– Dette er ingen fiasko fordi vi gjorde alt vi kunne for å vinne. Fiasko er et sterkt ord. Vi kjempet for å vinne, men klarte det ikke, sa den hardt pressede treneren.

God Uruguay-keeper

Han hadde rett i at Argentina kjempet. De hadde flere store sjanser i andre omgang, men en meget god Uruguay-keeper, Fernando Muslera, storspilte og hadde flere matchvinner-redninger. Den største og viktigste på straffen til Tevez.

Uruguay møter Peru i semfinalen tirsdag. Brasil spiller kvartfinale mot Paraguay natt til mandag.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Liverpool utvider Anfield

  Liverpool fikk tirsdag grønt lys av bystyret til å utvide tilskuerkapasiteten på Anfield til over 61.000 plasser.

  Det er en økning på om lag 7000 seter fra dagens kapasitet.

  Bystyret stemte for planene til tross for bekymringsmeldinger fra lokalbefolkningen og miljøverngrupper.

  Det er ventet at Liverpools utbyggingsprosjekt vil stå ferdig i 2023.

  – Dette er en stor milepæl i vår reise mot å få flere supportere inn på Anfield, sier administrerende direktør Andy Hughes.

  Premier League klubben har samtidig fått tillatelse til å holde inntil seks konserter eller andre store arrangementer på sin arena i løpet av en femårsperiode.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Tøff trekning for Glimt

  Bodø/Glimt var uheldige og skal ut mot polske Legia Warszawa i første kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball.

  Bodø/Glimt var useedet i tirsdagens trekning og møter de polske seriemesterne.

  Fola Esch – Lincoln Red Imps (Gibraltar), Slovan Bratislava (Slovakia) – Shamrock Rovers (Irland) og Malmö (Sverige) – Riga (Latvia) ble de øvrige kampene fra Glimts gruppe i trekningen.

  – Det blir utrolig spennende og artig å få måle krefter mot god europeisk motstand, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, til klubbens hjemmesider. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Mjøndalen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Chile tok poeng mot Argentina

  Det ble mål av Lionel Messi og en smule dramatikk da Argentina innledet med 1-1 mot Chile i Copa America mandag.

  Lionel Messi sendte Argentina oppskriftsmessig i ledelsen etter 33 minutter på et utsøkt frispark. Åtte minutter etter sidebytte fikk Chile sin utligning.

  Det ble gransking av video da Arturo Vidal fikk ballen opp i hånden inne i feltet for å se at det var hands. Den argentinske målvakten Emiliano Martínez reddet den etterfølgende straffen, men ballen endte i tverrliggeren og ut til Eduardo Vargas som headet inn til 1-1 for Chile.

  Til tross for å ha dominert kampen fullstendig klarte ikke Messi & co. å gjøre flere mål.

  Lionel Messi
  Foto: Ricardo Moraes / Reuters
 • Tre mål og tre poeng for Tromsø

  Med bare én seier hver så langt, var det to lag sulteforede på poeng som møttes på Nadderud mandag kveld. Der fikk bortelaget en fantastisk åpning etter en gavepakke fra Stabæk.

  Tromsø gikk opp i ledelsen allerede etter ni minutter, etter et svakt forsøk på å bokse vekk ballen av Marcus Sandberg. Dermed kunne til slutt Ebiye Moses sette inn 1-0 i åpent mål. Kun fem minutter senere doblet samme mann til 2-0. I sluttminuttene satte Tomas Totland inn kampens tredje og siste mål, og tromsøværingene vant 3-0.

  Ebyie Moss
  Foto: Berit Roald / NTB