– En nasjonal fiasko. Vi er døde når det kommer til fotball. Ikke engang Messi kan redde oss

Fotballgale Argentina er i sjokk etter at laget røk ut av Copa América. I kvartfinalen tapte vertsnasjonen straffesparkkonkurransen mot nabolandet Uruguay.

Lionel Messi

Argentinas store stjerne, Lionel Messi, fortviler etter tapet mot Uruguay.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

Argentina - Uruguay 1-1 (4-5 e. straffer)

Argentina skulle vinne Copa América - det søramerikanske mesterskapet i fotball - på hjemmebane denne sommeren. Det skulle bli landets første store trofé på hele 18 år. Slik gikk det ikke.

Natt til søndag røk stjernegalleriet ut av en kvartfinale som inneholdt det meste. Manchester City-stjernen Carlos Tevez ble syndebukken da han, som eneste spiller, bommet i straffesparkkonkurransen mot Uruguay.

– Ikke engang Messi kan redde oss, skriver sportsavisen Olé i en artikkel med tittelen «En nasjonal fiasko» etter det forsmedlige tapet.

Avisen er nådeløs i sin omtale av tilstanden i argentinsk fotball.

– Vi er døde når vi snakker om fotball. Fordi dette var den cupen det var på tide å vinne. Det var på tide å bygge et lag rundt Messi og drømme om fremtiden, skriver avisen.

Argentina og Uruguay har begge vunnet Copa América 14 ganger, men Brasil, som til sammen har åtte Copa-titler, har vunnet mesterskakapet fire av de fem siste gangene.

(Les videre under bildet.)

Copa America Argentina Uruguay

Alt annet enn smil blant de argentinske spillerne under straffesparkkonkurransen. Messi (helt t.v.) og Tevez (helt t.h.).

Foto: Ricardo Mazalan / Ap

Tungt mesterskap

Det har vært et tungt mesterskap for hjemmefavoritten. Etter uavgjort i de to første gruppespillkampene måtte de vinne den siste for å gå videre. Det klarte de, men i kvartfinalen var det slutt.

Lionel Messi startet kampen bra, men det argentinske laget mistet noe av intensiteten etter at Uruguay fikk Diego Pérez utvist og la seg mer bakpå.

– Det føles ikke bra fordi vi vet vi burde vunnet denne kampen. Vi kom til målsjanser og spilte det meste av kampen med en mann mer på banen, sa Argentinas forsvarsspiller Pedro Zabaleta etter tapet.

Målscoreren utvist

Det begynte med scoring til Uruguay etter bare seks minutter da Diego Pérez satte inn returen på et Diego Forlan-frispark. Målscoreren var imidlertid ikke like heldig da han like før pause fikk sitt andre gule kort og ble utvist.

I mellomtiden hadde Argentinas Gonzalo Higuain utlignet til 1-1. Tre minutter før slutt mistet også Argentina en spiller da Javier Mascherano fikk sitt andre gule kort på en drøy halvtime og ble sendt i dusjen.

Kampen gikk til ekstraomganger, men ingen av lagene klarte å score og det hele måtte avgjøres på straffer. Alle scoret bortsett fra Argentinas Carlos Tevez og dermed var det klart: Argentina vinner ikke Copa América på hjemmebane i 2011.

(Les videre under bildet.)

Uruguays keeper Fernando Muslera redder Tevez-straffe

Her redder Uruguays keeper, Fernando Muslera, straffen fra Tevez. Muslera storspilte i kvartfinalen.

Foto: DAVID MERCADO / Reuters

– «Fiasko» er et sterkt ord

Presset øker nå mot den ferske Argentina-treneren Sergio Batista som tok over laget etter Diego Maradona etter fotball-vm i Sør-Afrika. Etter kvartfinaletapet ble han spurt om han nå kommer til trekke seg.

– Jeg tenker ikke på det. Jeg må fortsette i jobben som jeg startet i for bare seks måneder siden. Jeg må fullføre planene mine, VM i 2014 er det viktigste, sa Batista ifølge nyhetsbyrået AP.

Han nektet å si at Copa-exiten er en fiasko.

– Dette er ingen fiasko fordi vi gjorde alt vi kunne for å vinne. Fiasko er et sterkt ord. Vi kjempet for å vinne, men klarte det ikke, sa den hardt pressede treneren.

God Uruguay-keeper

Han hadde rett i at Argentina kjempet. De hadde flere store sjanser i andre omgang, men en meget god Uruguay-keeper, Fernando Muslera, storspilte og hadde flere matchvinner-redninger. Den største og viktigste på straffen til Tevez.

Uruguay møter Peru i semfinalen tirsdag. Brasil spiller kvartfinale mot Paraguay natt til mandag.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Reginiussen legger opp

  Tidligere RBK-kaptein Tore Reginiussen legger opp etter årets sesong. 35-åringen varsler avgangen på Instagram. Reginiussen dro til Bundesliga-laget St. Pauli i januar etter åtte år i RBK-trøya.

  Tore Reginussen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. Siste seriekamp er 23. mai.

  – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han.

  Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

  – Tiden er inne for å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt.

 • Forlenget og takket Solskjær

  Manchester United bekrefter at de har forlenget kontrakten til spissen Edinson Cavani med ett år. 34-åringen fra Uruguay har scoret 15 mål denne sesongen, og takker manager Ole Gunnar Solskjær.

  – Fra første stund da jeg signerte, har jeg følt managerens tillit. Som spiller gir det en perfekt mulighet til spille din beste fotball, og det takker jeg ham for, sier Cavani i pressemeldingen.

  – Jeg sa da Edinson signerte at han ville tilføre gruppen energi, kraft og lederskap, og han har ikke motbevist meg. Han har vært alt jeg trodde han ville bli og mer til, sier United-sjefen.

  Edinson Cavani
  Foto: Jon Super / AP
 • Klar for Serie-A

  Den norske spissen Julian Kristoffersen og hans italienske klubb Salernitana sikret mandag opprykk til Serie A med 3-0-seier over Pescara i siste runde. Laget ble nummer to i Serie-B. Kristoffersen ble sittende på benken hele kampen.

  – Dette er veldig stort. Veldig kult at det skulle skje på min 24-årsdag også. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg startet å spille fotball, sier Horten-gutten til NTB

  Julian Kristoffersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United