NRK Meny
Normal

Di María reddet Argentina i tolvte time

VM-favorittene Argentina hanglet seg så vidt videre til kvartfinale etter en dramatisk åttedelsfinale mot Sveits. Ángel Di María reddet laget etter 119 minutter.

Argentina scorer

VIDEO: Her berger Di Maria Argentina.

Laster innhold, vennligst vent..
Di Maria

En lykkelig Di Maria etter scoringen.

Foto: IVAN ALVARADO / Reuters

Argentina er en av favorittene i årets fotball-VM, men spilte ikke som verdensmestere mot Sveits i tirsdagens åttedelsfinale.

Laget slet hele tiden med å trenge gjennom en kompakt sveitsisk forsvarsmur, og for fjerde gang i mesterskapet ebbet en åttedelsfinale ut i ekstraomganger.

Ángel Di Marías scoring kom ett minutt før slutt i annen ekstraomgang. Han ble framspilt av Lionel Messi, og dermed sikret han Argentina 1-0 like før dommer blåste av kampen.

Innbytter Blerim Dzemaili kunne ført Sveits til straffesparkkonkurranse da han kom til en kjempemulighet på overtid, men skuddet gikk i stolpen. Returen gikk utenfor fra kloss hold (se video).

– Jeg er fornøyd med spillet, sier målscoreren.

– Men jeg deler æren med alle 23 spillere og støtteapparatet. Vi hadde noen målsjanser vi ikke satte, men vi ga aldri opp. Jeg mener seieren var velfortjent, forteller Di Maria.

– Nervepirrende

Han hadde på forhånd lovet å score et mål i kampen, og etter å ha blitt matchvinner for Argentina fortalte han til journalistene at han tilegnet det til familien.

– De er det største for meg. Særlig datteren min og kona mi som er her, og som støtter meg hver dag, sier han.

Trener Alejandro Sabella innrømmer at det var nervepirrende å følge dramaet på banen.

– Jeg var på straffekonken mot England i 1998 som hjelpetrener. Å oppleve dette som landslagssjef er en enda større belastning. Heldigvis klarte vi å avgjøre dette, sier han.

– Hva skal dere gjøre nå?

– Hvile, bare hvile, svarer Sabella.

Argentina møter enten Belgia eller USA i kvartfinalen.

Saken fortsetter under video

Sveits med en utrolig sjanse

VIDEO: På overtid nikket innbytter Blerim Dzemaili i stolpen, og satte returen utenfor fra kloss hold.

Mer skjerpet Argentina

Til tross for at Lionel Messi omsider har innfridd som målscorer i et VM, har ikke Argentina vist like overbevisende takter i mesterskapet. Laget ble blant annet til tider utspilt av Iran i gruppespillet.

Også mot Sveits viste argentinerne svakhetstegn.

Et godt defensivt organisert sveitsisk lag var best i 1. omgang, og Argentina måtte gjøre store endringer de siste 45 minuttene om de skulle ha håp om en kvartfinale.

Det var da også et tydelig mer skjerpet Argentina som kom på banen i 2. omgang. Laget overtok det meste av spillet og skapte de fleste sjansene - men målene uteble.

Sveits fikk nok med å forsvare seg, men marginene var ikke på argentinernes side. Skuddene gikk enten over eller like utenfor.

Higuain var blant annet svært nær ved å score etter 62 minutter, men headingen hans ble reddet av en god keeper Benaglio.

Etter 78 minutter fikk også Messi en sjelden sjanse da han skjøt fra 12 meter. Palacio gikk i bakken da han gikk etter returen, og Argentina ropte på straffe. Dommer valgte imidlertid å la det gå (se video).

Dermed stod det oppsiktsvekkende nok 0-0 etter to omganger.

Saken fortsetter under video

Skudd fra Messi

Sveits best den første omgangen

Sveits hadde de fleste og de største sjansene i 1. omgang.

Laget spilte solid i forsvar, laget lå langt tilbake på banen og var også flinke til å pakke inn Messi. I tillegg var de livsfarlige nesten hver gang de kom på en kontring.

Derfor var det ikke overraskende at kampens første virkelige målsjanse var signert Sveits og Granit Xhaka. Borussia Mönchengladbach-spilleren skjøt hardt fra 15 meter, og keeper Romero måtte gi retur.

Og Sveits fortsatte å true Argentina utover i 1. omgang. Det burde blitt 1-0 til Sveits da Josip Drmic ble spilt alene med keeper etter 39 minutter.

Avslutningen til Drmic var imidlertid hårreisende dårlig. Han prøvde antagelig å lobbe over Romero, men keeperen fikk istedet servert ballen rett i hendene.

Argentina hadde enkelte muligheter de første 45 minuttene, Guray var kun millimeter unna å føre Argentina i ledelsen da han headet ballen like utenfor.

Tapet til Sveits markerte for øvrig slutten for Ottmar Hitzfelds strålende trenerkarriere. Tyskeren har varslet at han pensjonerer seg etter VM.

Sveits med kampens første sjanse
Sveitser alene med keeper


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.