Hopp til innhold

Årets hittil viktigste kamp for Strømsgodset

I dag er det første kvalifiseringskamp for Drammenslaget til Mesterligaen på Marienlyst. De møter det rumenske laget Steaua Bucuresti.

Godset får gull

Gullguttene i Strømsgodset kan forhåpentligvis feire at de er videre i kvalifiseringen til Mesterligaen neste uke. Her fra da de tok seriegullet i 2013.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

I kveld er det endelig europacupspill på Marienlyst i Drammen. Strømsgodset skal ut i andre kvalifiseringsrunde til Mesterligaen og motstander er Steaua Bucuresti.

Erik Espeseth, daglig leder i Strømsgodset, innrømmer at han har litt nerver.

Erik Espeseth

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth.

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

– Jeg har kanskje litt høyere puls enn normalt. Det er klart at Mesterligaen er noe helt spesielt, så oppfordringen til publikum er å stille opp mannsterke og bidra til at vi kan prøve å komme oss videre.

– Alt kan skje

Kveldens kamp er den første av to i denne runden, men om det er fordel eller ulempe å ha hjemmekampen først, syns Espeseth det er vanskelig å si noe om.

– Vi diskuterte med lederne deres i går, og det er vanskelig å si om det er fordel eller ulempe å være hjemme først. Hvis vi holder nullen i dag så vil jeg definitivt si at det er en fordel å spille hjemme først, for bortemål betyr så mye.

– Det er litt avhengig av kampens gang, men jeg tror uansett at det blir et tett oppgjør. Hvis vi har selvtilliten med oss så kan alt skje, sier Espeseth.

Ulike dimensjoner

Steaua Bucuresti har over 50 pokaler hjemme i skapet, det har spilt over hundre kamper i Europacupen, og er et storlag, forteller Espeseth, Han sier at dimensjonene er ganske annerledes i lille Drammen enn det bortelaget er vant til.

– Marienlyst stadion tar etter ombyggingen mellom 8000 og 9000 publikummere, nasjonalarenaen som de vanligvis spiller på tar 55 000 tilskuere. Nå i ferien så har de snakket om at det kommer i hvert fall i overkant av 30 000. Det sier litt om dimensjonene.

– Vi har en antakelse om at det kommer mellom 4000 og 5000 publikummere, og ifølge meldingene vi har fått skal mellom femti og hundre av disse være Bucuresti-supportere. Men vi har plass til flere, forsikrer Espeseth.

Et erfarent lag

Espeseth sier at erfaringen det Rumenske laget har kan utgjøre en forskjell.

– Det sitter litt i veggene der kan man si. Samme som det gjorde i Rosenborg. De har vært med så mange ganger. Selv om de fleste spillerne er byttet ut for lengst, så sitter det en historikk og en stolthet i veggene.

– Men i kveld har de byttet trener, de har ny formasjon og de mangler fire/fem av sine beste spillere fra i fjor. Lederne sitter fengslet for ulike ting så det er litt opprør og kaos i klubben om dagen. Og de er ikke i sesong, så vi tror at dersom vi skal ha noe mulighet for å slå de, så er tiden nå.

Klubben selv virker derimot ikke videre bekymret, sier Espeseth.

Steaua Bucuresti i Drammen

Spillerne på Steaua Bucuresti tok onsdag formiddag en spasertur i Drammen sentrum.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– De virket i går som om de tar litt lett på kampen, og man vet fra idrettsverden at dersom man tar lett på en prestasjon, så har man en tendens til å bomme litt. I rumensk medier kommer det til å være en katastrofe hvis hjemmelaget blir slått ut av Strømsgodset, og ditto mer morsomt for oss.

Les: Kovács slukket Brann-optimismen

Mange forberedelser

Det er ikke bare å arrangere en Europacupkamp. For det er mange både store og små detaljer som skal være på plass.

– Delegaten kom i går, og gikk allerede da igjennom stadion. Han fant for eksempel at det ene målet var noen millimeter skjevt, og det kunne faktisk vært nok til at kampen ble stoppet. Men det er fikset så kampen går.

– Klokka ti i dag er det ny gjennomgang av stadion, da skal blant annet flaggene være oppe. Er de ikke det, så er også det nok til at kampen blir stoppet. Så det er et annet nivået i Mesterligaen, forteller Espeseth.

Lang vei til gruppespillet

Strømsgodset kommer inn i den andre kvalifiseringsrunden, men det er en tøff kamp å skulle nå helt frem til gruppespillet i Mesterligaen.

– Hver runde består av to kamper, og man må vinne sammenlagt i to kamper for å komme videre til neste runde.

– Taper vi denne runden så er vi ute. Vinner vi den så går vi til tredje runde, vinner vi den, går vi til playoff og vinner vi den så er vi i gruppespill. Totalt må det spilles seks kamper som leder frem mot et gruppespill i Mesterligaen.

En trøst er at dersom Strømsgodset ryker i neste runde, så går de inn i playoff til Europaligaen.

– Bare vi klarer oss gjennom denne første runden så er alle muligheter åpne. Spillerne er veldig klare, og jeg har god tro på at vi er klare og kan gjøre det bra i denne kampen, sier Espeseth.

Kampen spilles på Marienlyst stadion klokken 19.30.

Fotball

  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

    Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

    Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

    Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden