Eggen: - Hvis de tror jeg har fått tendens til demens, så tar de feil

Til tross for mye motstand står Nils Arne Eggen fast på at det var riktig å forsvare Anthony Annan etter rumpeklypingen i seriefinalen.

Eggen Annan

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen forsvarer ikke selve rumpeklypingen til Anthony Annan, men mener Annan trenger at noen står opp for ham.

Foto: NRK/ TV 2

- Den viktigste årsaken til at vi har nådd langt i Rosenborg er at vi har stått oppreist sammen. Min erfaring er at hvis man legger seg flat unødvendig, så har man lett for å bli liggende. Så jeg kommer til å stå oppreist, sier Nils Arne Eggen i et intervju med NRK i kveldens ”Bakrommet”.

Se programmet på NRK 2 eller i Nett-tv klokken 19.45.

Video Bakrommet 12.10.10

Rosenborg vant seriefinalen over Vålerenga sist søndag, men helt andre ting fikk mesteparten av oppmerksomheten etter kampen.

TV-bildene viste at Rosenborgs midtbanespiller Anthony Annan hadde kløpet Vålerengas André Muri både i rumpa og i hans enda edlere deler underveis i kampen. Nils Arne Eggen gikk umiddelbart ut og forsvarte Annan, og i bråket som fulgte etter hendelsen antydet han at ghaneseren fikk ekstra hard medfart fordi han er mørk.

Kritikk fra eks-spillere

Rosenborgs Anthony Annan

Anthony Annan har vært en av Rosenborgs viktigste spillere denne sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Samtidig var flere av nøkkelspillerne fra Eggens gullag på 90-tallet ute og mente at Rosenborgs håndtering av bråket var klønete, blant annet fordi sportsdirektør Erik Hoftun i Rosenborg uttalte seg på tvers av det Eggen sa.

Eggen mener det må være lov å være uenige også innad i klubben, og at de interne uenighetene for lengst er ute av verden.

Derfor er han ikke enig i kritikken hans tidligere elever kom med rundt håndteringen av saken.

- Hvis de tror jeg har fått noen tendens til demens, så tar de feil. Jeg mener det jeg sa dagen etter, og står for det, sier Eggen.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

- Anthony er min spiller

Treneren understreker at han ikke forsvarer selve klypingen, og også at han heller aldri mente å antyde at verken Vålerenga eller andre driver med rasisme.

- Anthony er min spiller, og jeg har blitt mer og mer klar over at han trenger en forsvarer. Jeg prøvde å forklare det Anthony sa til meg etter kampen, nemlig at hadde det vært en annen person enn Anthony, så hadde det ikke vært noen sak, sier Eggen.

Hele kveldens utgave av ”Bakrommet” er viet Nils Arne Eggen. Her snakker han om den siste ukens bråk, om cuptapet mot Follo, Drillos suksess, sin egen fremtid og mye annet.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB