Normal

Eggen: - Hvis de tror jeg har fått tendens til demens, så tar de feil

Til tross for mye motstand står Nils Arne Eggen fast på at det var riktig å forsvare Anthony Annan etter rumpeklypingen i seriefinalen.

Eggen Annan

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen forsvarer ikke selve rumpeklypingen til Anthony Annan, men mener Annan trenger at noen står opp for ham.

Foto: NRK/ TV 2

- Den viktigste årsaken til at vi har nådd langt i Rosenborg er at vi har stått oppreist sammen. Min erfaring er at hvis man legger seg flat unødvendig, så har man lett for å bli liggende. Så jeg kommer til å stå oppreist, sier Nils Arne Eggen i et intervju med NRK i kveldens ”Bakrommet”.

Se programmet på NRK 2 eller i Nett-tv klokken 19.45.

Video Bakrommet 12.10.10

Rosenborg vant seriefinalen over Vålerenga sist søndag, men helt andre ting fikk mesteparten av oppmerksomheten etter kampen.

TV-bildene viste at Rosenborgs midtbanespiller Anthony Annan hadde kløpet Vålerengas André Muri både i rumpa og i hans enda edlere deler underveis i kampen. Nils Arne Eggen gikk umiddelbart ut og forsvarte Annan, og i bråket som fulgte etter hendelsen antydet han at ghaneseren fikk ekstra hard medfart fordi han er mørk.

Kritikk fra eks-spillere

Rosenborgs Anthony Annan

Anthony Annan har vært en av Rosenborgs viktigste spillere denne sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Samtidig var flere av nøkkelspillerne fra Eggens gullag på 90-tallet ute og mente at Rosenborgs håndtering av bråket var klønete, blant annet fordi sportsdirektør Erik Hoftun i Rosenborg uttalte seg på tvers av det Eggen sa.

Eggen mener det må være lov å være uenige også innad i klubben, og at de interne uenighetene for lengst er ute av verden.

Derfor er han ikke enig i kritikken hans tidligere elever kom med rundt håndteringen av saken.

- Hvis de tror jeg har fått noen tendens til demens, så tar de feil. Jeg mener det jeg sa dagen etter, og står for det, sier Eggen.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

- Anthony er min spiller

Treneren understreker at han ikke forsvarer selve klypingen, og også at han heller aldri mente å antyde at verken Vålerenga eller andre driver med rasisme.

- Anthony er min spiller, og jeg har blitt mer og mer klar over at han trenger en forsvarer. Jeg prøvde å forklare det Anthony sa til meg etter kampen, nemlig at hadde det vært en annen person enn Anthony, så hadde det ikke vært noen sak, sier Eggen.

Hele kveldens utgave av ”Bakrommet” er viet Nils Arne Eggen. Her snakker han om den siste ukens bråk, om cuptapet mot Follo, Drillos suksess, sin egen fremtid og mye annet.

Fotballnyheter