NRK Meny
Normal

Angrep beste forsvar

Alex Ferguson tror at angrep er det beste forsvar for skadeplagede Manchester United.

Rooney scoret mot Wolverhampton
Foto: Paul Ellis / Scanpix/AFP

Hør Premier League fra BBC

Tabell og resultater fra Premier League

United møter Hull på søndag og Ferguson håper at godt angrepsspill kan hjelpe laget hans til å finne veien tilbake til seiersoppskriften. Lagets defensive problemer har kommet klart frem i tapene mot Aston Villa og Fulham.

Skader på Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Wes Brown, John O'Shea og Gary Neville har tvunget Ferguson til å bruke midtbanespillerne Darren Fletcher og Michael Carrick i forsvaret.

Ferguson håper at Vidic og Brown kan spille kampen mot Hull, men han mener at situasjonen ikke er optimal.

Alex Ferguson

Alex Ferguson

Foto: Leon Neal / AFP

- Hull vet om våre defensive problemer og det vil selvfølgelig gi dem troen på at de har en sjanse, sa Ferguson dagen før kampen.

- Vi må spille mye bedre offensivt enn vi gjorde mot Fulham. Vi hadde ballen mye, men skapte ikke nok sjanser, sa United-sjefen videre.

Hull-manager Phil Brown tror ikke at det er ideelt å møte Manchester United slik situasjonen er nå.

- Jeg tror at United vil være som et skadet dyr, men hvis man avskriver dem i kampen om seriegullet tror jag at man gjør en stor feil. Det har vært en utfordring for laget, men unge spillere har fått sjansen. De har kvaliteter og dybde i troppen, og jeg er ikke like sikker på om skadelisten deres er så lang som alle sier. Ingen ting har forandret seg så langt jeg kan se, vi må ha en god dag samtidig som United ikke må spille opp mot sitt beste, sa Brown.

Må stole på Arsjavin

Arsenal har imponert i de to siste kampene mot Liverpool og Hull, men må virkelig bevise at de er et topplag når de møter Aston Villa i søndag lørdagens kamp. Villa har seire mot både Manchester United, Liverpool og Chelsea å se tilbake på så langt i sesongen, og kan nok også tenke seg en seier mot den siste av "de fire store".

Andrej Arsjavin får ros av Wenger

Andrej Arsjavin får ros av Wenger

Foto: Tim Hales / Scanpix/AP

The Gunners må klare seg uten Tomas Rosicky, Gael Clichy, Nicklas Bendtner og Robin van Persie, og mye av ansvaret ligger derfor på forballvirtuosen Andreij Arsjavin. Russeren har innrømmet at det har vært vanskelig å tilpasse seg den engelske stilen, men 12 mål på 27 kamper har likevel vært nok til å sikre han stjernestatus i London.

- Vi har hatt noen sjanser til å være helt i toppen av tabellen, men jeg er skuffet over at vi ikke har tatt dem. Hvis vi vinner de kampen vi har tilgode er vi fortsatt med i kampen, men vi har ikke råd til å tape flere poeng.

Aston Villa ligger på plassen bak Arsenal og vil klatre forbi med seier lørdag.

- Seier mot Manchester United, så reise til Sunderland i midtuken å vinne der og så å slå Stoke på lørdag var stort ettersom vi spilte med det samme laget og de samme innbytterne alle kampene, sa Villa-manager Martin O'Neil.

Han har likevel et problem med at angriper Emile Heskey skadet seg i 1-0-seieren over Stoke, men det kan også gi plass for John Carew i Villa-angrepet.

Les også:

Skadepreget Chelsea

Benitez konsulterer stjernene

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.