Hopp til innhold

Angan reddet poeng for Solskjær

To mål av David Claude Angan sørget for at Ole Gunnar Solskjærs Molde kapret et poeng mot Viking.

Moldes Davy Angan

Moldes Davy Angan setter inn det første av sine to mål mot Viking

Foto: Ellingsen, Tommy / Scanpix

Kampfakta: Viking Molde 2-2

Molde har fortsatt til gode å vinne i eliteserien, og det også ut til at de skulle reise poengløse fra Stavanger, men David Claude Angan ville det annerledes. Han reddet ett poeng da han utliknet for Molde ti minutter før kampslutt.

Kommer Viking og Molde til å klarte på tabellen utover i sesongen? Diskuter nederst i saken!

Dermed endte det også med uavgjort mellom Solskjær og hans læremester fra hans egen tid i Molde-drakten, Viking-trener Åge Hareide.

- Etter den første halvtimen hadde jeg ikke vært fornøyd med ett poeng, men etter hele kampen er jeg fornøyd med ett, sa Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Viking-treneren var heller ikke helt fornøyd med resultatet.

- Vi ledet kampen med kort tid igjen og vi hadde flere sjanser til å klarere ballen før utlikningen, men Molde kjempet bra, sa Hareide.

Ole Gunnar Solskjær og Åge Hareide

Både Ole Gunnar Solskjær og Åge Hareide hadde ønsket seg flere poeng

Foto: Ellingsen, Tommy / Scanpix

Jevnt i målvaktsduellen

En annen duell ikke ble avklart etter mandagens kamp, var den mellom de to landslagsaktuelle målvaktene.

Både Moldes Espen Bugge Pettersen og Vikings Rune Almenning Jarstein spilte en bra kamp uten de store feilene. Jarstein hadde kanskje en mulig til å redde den siste scoringen til Angan, men skuddet kom fra kort hold og gikk mellom beina til keeperen.

Molde startet best

Rune Almenning Jarstein

Rune Almenning Jarstein

Foto: Ellingsen, Tommy / Scanpix

Molde var det førende laget i den første halvtimen, så tok hjemmelaget over kommandoen.

David Claude Angan fikk to forsøk og scoret på det andre da Molde tok ledelsen etter bare fem minutters spill i Stavanger.

Målet kom etter flott forarbeid av Magne Hoseth som kom seg fri på høyresiden og fant en umarkert Angan på seks meter med et presist innlegg. Viking-målvakt Jarstein stoppet det første forsøket med en flott reaksjonsredning, men han var sjanseløs på returen.

Erik Nevland gjorde det han kan best etter en halv times spill. Etter litt om og men fikk han ballen på ti meter og satte den kontakt i mål.

Fem minutter senere fikk hjemmepublikum enda mer å juble for. Valon Berishas skudd gikk via Moldes Vegard Forren og den ene stolpen før den gikk over målstreken.

Ett poeng var likevel for lite for begge lag som fortsatt ligger i bunnen av tabellen.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland