Normal

Angan klar for Hangzhou Greentown

Den tidligere Molde-toppscoreren har signert en toårskontrakt for den kinesiske klubben Hangzhou Greentown FC.

Davy Claude Angan

Her blir Davy Claude Angan presentert i sine nye klubbfarger på Hangzhou Greentown FC sin hjemmeside.

Foto: Hangzhou Greentown FC / Faksimile

Det bekrefter både den kinesiske klubben på sin hjemmeside, samt Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Til NRK opplyser han at Angan besto den medisinske testen søndag og signerte en toårskontrakt med opsjon på to ekstra år.

Jacobsen vil ikke kommentere salgssummen, men ifølge Romsdals Budstikke skal det være snakk om et bud på rundt 12 millioner kroner.

– Jeg kan si såpass at når Molde FK først aksepterer et bud på sin toppscorer, så er det fordi vi er fornøyd med summen, sier han til NRK.

Vil hente unge talent

Angan

Davy Claude Angan ble Ole Gunnar Solskjær sitt første kjøp som Molde-manager.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Davy Claude Angan har vært en svært viktig spiller for MFK de siste to årene. Ivorianeren ble hentet fra Hønefoss for 4 millioner kroner i forkant av 2011-sesongen, og ble klubbens toppscorer i fjor med 13 mål på 26 kamper.

I cupen noterte han seg for seks mål på fem kamper, mens det ble tre mål på åtte kamper i europaligaen.

Jacobsen er ikke i tvil om at det er en viktig spiller som nå forsvinner ut av dørene på Aker stadion. Samtidig er han klar på at salget vil gi inntekter som kan brukes på nye spillere.

– Vi ønsker at Molde FK skal være best på å hente unge spillere som vi kan utvikle og selge videre. Klubben har ikke de største økonomiske musklene i Norge ... langt der ifra – og da må vi basere oss på salg av talenter, sier Jacobsen.

Rekordstort budsjett

Tidligere i januar solgte Molde Vegard Forren til den engelske klubben Southampton. Det er anslått at den samlede verdien på salgene av Forren og Angan er verdt ca. 40 millioner kroner.

Nå går Molde inn i 2013-sesongen med et rekordstort budsjett på hele 99 millioner kroner, men Jacobsen har et edruelig forhold til satsingen.

– Det er riktignok et budsjett som er knyttet opp mot spillersalg, men vi har bygd stein på stein hele veien. Vi har klart å øke budsjettet med 10 prosent hvert år, og det er en klar målsetting å fortsette denne trenden, sier han.

Fotballnyheter