Anelka senket FC København

Nicolas Anelka og hans to nettkjenniger gjorde livet surt for Solbakken & Co. Det skal et mirakel til for at København skal ta seg videre til kvartfinalen etter kveldens fadese i Parken.

Arrogante Anelka

Anelka har vært nådeløs med Solbakkens menn.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Sluttresultat: FC København - Chelsea 0-2

- Slutt - Svak forestilling og forferdelig resultat for Ståle Solbakken og FC København. Var direkte dårlige i første omgang, hevet seg litt i andre, men fikk enda et mål i fleisen og falt sammen etter det. Chelsea spiller ikke glitrende, men har full kontroll hele veien.

92 min - Bytte Chelsea: Torres av, Kalou på.

91 min - N'Doye kommer til avslutning, men Cech er sikker.

90 min - Det skal spilles tre tilleggsminutter i Parken.

89 min - Drogba tester skuddfoten, uten særlig hell. Håpløst skudd langt utenfor.

86 min - Bytte København: Grønkjær forlater banen til fordel for Sohore.

86 min - Gult kort til John Terry. Legger Vingaard i bakken.

84 min - Bytte Chelsea: Malouda går av mens Zhirkov kommer inn. Malouda presterer å få gult kort i det han går sakte av banen.

82 min - Chelsea har ingen problemer i Parken. De angriper sindig og forsvarer seg kompakt og sikkert. De er rett og slett et nummer for store for FC København.

80 min - Fint angrep av hjemmelaget, men skuddet går nok en gang midt på Cech som har ingen problemer med å stoppe skuddet.

76 min - N'Doye fører ann på en god overgang, men velger helt feil løsning med et dårlig skudd utenfor mål.

75 min - Bytte København: Wendt har hatt en svak kamp og erstattes av Bengtsson.

74 min - Torres lukter på scoring. Er sterk i duellen med Pospech og får pirket ballen forbi Wiland, men skuddet klareres på streken.

73 min - Bytte Chelsea: Drogba erstatter kampens store spiller så langt; Nicolas Anelka.

71 min - Lampard kaster bort skuddmuligheten med et skudd håpløst langt over.

70 min - Gult kort til Pospech. Feller Torres og frispark i farlig posisjon. Pospech mister neste kamp.

68 min - Grønkjær går overende i feltet og det ser umiddelbart ut som straffe, men repetisjonen viser at veteranen ganske enkelt mistet fotfeste.

63 min - København virker litt lamslåtte av Anelkas herjing. De må heve seg betraktelig hvis de skal ha håp om scoring og avansement.

60 min - Gigantsjanse for Chelsea. Torres drar av to mann og skyter med venstre, men Wiland er lynraskt nede og redder mesterlig.

53 min - MÅL TIL CHELSEA, NICOLAS ANELKA - Lampard med en nydelig stikker til franskmannen. Den omstridte spissen er klinisk og setter ballen utagbart i mål bak Wiland. Dette var Anelkas syvende mål på seks kamper i denne turneringen.

51 min - FCK-spillerne har tydeligvis fått en skyllebøtte av Solbakken i pausen. Bedre bevegelser, mer intenstitet og flere presise pasninger er fasit etter de første fem minuttene av andre omgang.

47 min - N'Doye går overende i feltet og Parken roper på straffe, men den nederlandske dommeren vinker spillet videre.

46 min - Vingaard markerer seg fra første spark på ballen. Et skudd fra 16 meter sender Cech ut i full strekk, men tsjekkeren har kontroll.

46 min - Bytte København: Vingaard kommer inn for Santin.

- Pause - Dette har vært Chelseas omgang. Londonlaget har ikke skapt de store målsjansene, men har hatt full kontroll i alle ledd. København-spillerne virker planløse og usikre i angrep i tillegg har de for mange feilpasninger og dårlige valg. Torres har vi sett lite til mens Anelka har vært giftig og det er nærmere 2-0 enn 1-1.

45 min - Det skal spilles minimum 1 minutt tillegg.

40 min - Grønkjær kaster bort en god overgangsmulighet. Frustrasjonen brer seg i hjemmelaget.

38 min - Chelsea fører kampen i øyeblikket. København-spillerne virker nervøse og gjør mange unødvendige feil.

35 min - Gult kort til Fernando Torres. Feller Bolanos på en god overgang. Frisparket stusses av Grønkjær, men ingen av hans lagkamerater er på pletten og Chelsea får kontroll.

34 min - Parken roper på gult kort etter at Ramires sparker bort ballen.

32 min - Anelka viser klasse og lurer to mann med en touch, men avslutningen står ikke i stil med forarbeidet. Wiland plukker enkelt.

30 min Etter en frisk start av FCK falt de litt sammen etter scoringen imot. Chelsea presser høyt og gjør det vanskelig for Ståles menn, men kvelden er ikke over enda.

29 min - Ramires ligger nede etter en duell med N'Doye. Ser ut som han ble truffet i hodet av N'Doyes sko.

25 min - Frispark i god posisjon for FCK. Oscar Wendt løfter ballen inn i feltet, men Chelsea klarerer enkelt.

17 min - MÅL TIL CHELSEA NICOLAS ANLEKA - Plutselig smeller det i Parken. Anelka plukker opp ballen midt på Københavns banehalvdel og fosser mot mål. Han får gå helt inn på 15 meter og banker ballen i mål under Wiland.

13 min - Dobbelsjanse for hjemmelaget. Pospech prøver et skudd fra 10 meter, men skuddet blokkeres. Returen plukkes opp av Santin, men også denne gang går skuddet i blokka. Godt angrepsspill av Ståles menn.

11 min - Kampens første hjørnespark går til Chelsea etter et fint angrep av gjestene. Chelsea er i ferd med å etablere et grep om kampen.

7 min - Gult kort til Mathias Zanka Jørgensen. Feller Torres og frispark til Chelsea i god innleggsposisjon. Ballen slås inn i feltet og havner hos Torres som aldri får avsluttet. Hjemmelaget kontrer, men kommer heller ikke til avslutning.

6 min - Anelka jager en bra stikkball, men avblåses for offside. Chelsea har vært svært angrepsvillige i åpningsminuttene.

4 min - Frank Lampard tester volleyfoten fra 20-22 meter, men skuddet går utenfor.

3 min - FC København lar seg ikke skremme og angriper med mange mann.

1 min - Kampen er i gang. Chelsea går rett i angrep.

Lagene entrer banen og det er straks klart for avspark.

Jesper Grønkjær spilte i nettopp Chelsea i fire sesonger fra 2000-2004 og vil nok være ekstra tent i kveldens oppgjør.

Ståle Solbakken og hans mannskap har allerede mottatt heltestatus i Danmark etter avansement fra gruppespillet og total dominans i den hjemlige ligaen. Skulle de vinne her i dag vil nok hele København feire på dansk vis.

Det er Chelsea som er favoritter i dagens oppgjør og føler nok presset. Storlaget fra London er allerede ute av de to hjemlige cupene i England og ligger på etterskudd med tanke på seriegullet.

Fernando Torres starter i mesterligakampen for Chelsea mot FC København tirsdag. Didier Drogba er henvist til reservebenken. Torres ble kjøpt fra Liverpool for 460 millioner kroner nylig. Han har fått en trang start i Chelsea. Ståle Solbakkens FCK-lag er som forventet. Hans klubb gikk videre fra gruppespillet som toer bak Barcelona. Returkampen i åttedelsfinalen spilles på Stamford Bridge 16. mars.

Lagoppstilling FC København (4-4-2): Wiland, Pospech, Jørgensen, Antonsson, Wendt, Bolanos, Kvist, Claudemir, Grønkjær, N'Doye, Santin.

Innbyttere: Christensen, Bengtsson, Hooiveld, Kristensen, Vingaard, Delaney, Zohore.

Lagoppstilling Chelsea (4-2-2-2): Cech, Bosingwa, Terry, Ivanovic, Cole, Ramires, Lampard, Essien, Malouda, Anelka, Torres.

Innbyttere: Turnbull, Ferreira, Mikel, Zhirkov, McEachran, Drogba, Kalou.

Les også:

Kampfakta og tabeller i Mesterligaen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ødegaard framleis ute

  Martin Ødegaard er ikkje med i Real Madrid-troppen i meisterligakampen mot Borussia Mönchengladbach. Trenar Zinédine Zidane har tatt ut 21 spelarar til kampen på tysdag. Det er no ti dagar sidan klubben opplyste om at nordmannen hadde pådratt seg ein leggskade. Det er framleis uvisst når han er speleklar igjen.

  Nations league fotball, Norge - Nord-Irland (1-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Sørloth vil legge bråket bak seg

  Alexander Sørloth og landslagssjef Lars Lagerbäck har snakket ut om situasjonen som er oppstått etter forrige landslagssamling, og partene er nå enige om å legge saken bak seg. Det melder Norges Fotballforbund.