Nicolas Anelka og hans to nettkjenniger gjorde livet surt for Solbakken & Co. Det skal et mirakel til for at København skal ta seg videre til kvartfinalen etter kveldens fadese i Parken.

Arrogante Anelka

Anelka har vært nådeløs med Solbakkens menn.

Sluttresultat: FC København - Chelsea 0-2

- Slutt - Svak forestilling og forferdelig resultat for Ståle Solbakken og FC København. Var direkte dårlige i første omgang, hevet seg litt i andre, men fikk enda et mål i fleisen og falt sammen etter det. Chelsea spiller ikke glitrende, men har full kontroll hele veien.

92 min - Bytte Chelsea: Torres av, Kalou på.

91 min - N'Doye kommer til avslutning, men Cech er sikker.

90 min - Det skal spilles tre tilleggsminutter i Parken.

89 min - Drogba tester skuddfoten, uten særlig hell. Håpløst skudd langt utenfor.

86 min - Bytte København: Grønkjær forlater banen til fordel for Sohore.

86 min - Gult kort til John Terry. Legger Vingaard i bakken.

84 min - Bytte Chelsea: Malouda går av mens Zhirkov kommer inn. Malouda presterer å få gult kort i det han går sakte av banen.

82 min - Chelsea har ingen problemer i Parken. De angriper sindig og forsvarer seg kompakt og sikkert. De er rett og slett et nummer for store for FC København.

80 min - Fint angrep av hjemmelaget, men skuddet går nok en gang midt på Cech som har ingen problemer med å stoppe skuddet.

76 min - N'Doye fører ann på en god overgang, men velger helt feil løsning med et dårlig skudd utenfor mål.

75 min - Bytte København: Wendt har hatt en svak kamp og erstattes av Bengtsson.

74 min - Torres lukter på scoring. Er sterk i duellen med Pospech og får pirket ballen forbi Wiland, men skuddet klareres på streken.

73 min - Bytte Chelsea: Drogba erstatter kampens store spiller så langt; Nicolas Anelka.

71 min - Lampard kaster bort skuddmuligheten med et skudd håpløst langt over.

70 min - Gult kort til Pospech. Feller Torres og frispark i farlig posisjon. Pospech mister neste kamp.

68 min - Grønkjær går overende i feltet og det ser umiddelbart ut som straffe, men repetisjonen viser at veteranen ganske enkelt mistet fotfeste.

63 min - København virker litt lamslåtte av Anelkas herjing. De må heve seg betraktelig hvis de skal ha håp om scoring og avansement.

60 min - Gigantsjanse for Chelsea. Torres drar av to mann og skyter med venstre, men Wiland er lynraskt nede og redder mesterlig.

53 min - MÅL TIL CHELSEA, NICOLAS ANELKA - Lampard med en nydelig stikker til franskmannen. Den omstridte spissen er klinisk og setter ballen utagbart i mål bak Wiland. Dette var Anelkas syvende mål på seks kamper i denne turneringen.

51 min - FCK-spillerne har tydeligvis fått en skyllebøtte av Solbakken i pausen. Bedre bevegelser, mer intenstitet og flere presise pasninger er fasit etter de første fem minuttene av andre omgang.

47 min - N'Doye går overende i feltet og Parken roper på straffe, men den nederlandske dommeren vinker spillet videre.

46 min - Vingaard markerer seg fra første spark på ballen. Et skudd fra 16 meter sender Cech ut i full strekk, men tsjekkeren har kontroll.

46 min - Bytte København: Vingaard kommer inn for Santin.

- Pause - Dette har vært Chelseas omgang. Londonlaget har ikke skapt de store målsjansene, men har hatt full kontroll i alle ledd. København-spillerne virker planløse og usikre i angrep i tillegg har de for mange feilpasninger og dårlige valg. Torres har vi sett lite til mens Anelka har vært giftig og det er nærmere 2-0 enn 1-1.

45 min - Det skal spilles minimum 1 minutt tillegg.

40 min - Grønkjær kaster bort en god overgangsmulighet. Frustrasjonen brer seg i hjemmelaget.

38 min - Chelsea fører kampen i øyeblikket. København-spillerne virker nervøse og gjør mange unødvendige feil.

35 min - Gult kort til Fernando Torres. Feller Bolanos på en god overgang. Frisparket stusses av Grønkjær, men ingen av hans lagkamerater er på pletten og Chelsea får kontroll.

34 min - Parken roper på gult kort etter at Ramires sparker bort ballen.

32 min - Anelka viser klasse og lurer to mann med en touch, men avslutningen står ikke i stil med forarbeidet. Wiland plukker enkelt.

30 min Etter en frisk start av FCK falt de litt sammen etter scoringen imot. Chelsea presser høyt og gjør det vanskelig for Ståles menn, men kvelden er ikke over enda.

29 min - Ramires ligger nede etter en duell med N'Doye. Ser ut som han ble truffet i hodet av N'Doyes sko.

25 min - Frispark i god posisjon for FCK. Oscar Wendt løfter ballen inn i feltet, men Chelsea klarerer enkelt.

17 min - MÅL TIL CHELSEA NICOLAS ANLEKA - Plutselig smeller det i Parken. Anelka plukker opp ballen midt på Københavns banehalvdel og fosser mot mål. Han får gå helt inn på 15 meter og banker ballen i mål under Wiland.

13 min - Dobbelsjanse for hjemmelaget. Pospech prøver et skudd fra 10 meter, men skuddet blokkeres. Returen plukkes opp av Santin, men også denne gang går skuddet i blokka. Godt angrepsspill av Ståles menn.

11 min - Kampens første hjørnespark går til Chelsea etter et fint angrep av gjestene. Chelsea er i ferd med å etablere et grep om kampen.

7 min - Gult kort til Mathias Zanka Jørgensen. Feller Torres og frispark til Chelsea i god innleggsposisjon. Ballen slås inn i feltet og havner hos Torres som aldri får avsluttet. Hjemmelaget kontrer, men kommer heller ikke til avslutning.

6 min - Anelka jager en bra stikkball, men avblåses for offside. Chelsea har vært svært angrepsvillige i åpningsminuttene.

4 min - Frank Lampard tester volleyfoten fra 20-22 meter, men skuddet går utenfor.

3 min - FC København lar seg ikke skremme og angriper med mange mann.

1 min - Kampen er i gang. Chelsea går rett i angrep.

Lagene entrer banen og det er straks klart for avspark.

Jesper Grønkjær spilte i nettopp Chelsea i fire sesonger fra 2000-2004 og vil nok være ekstra tent i kveldens oppgjør.

Ståle Solbakken og hans mannskap har allerede mottatt heltestatus i Danmark etter avansement fra gruppespillet og total dominans i den hjemlige ligaen. Skulle de vinne her i dag vil nok hele København feire på dansk vis.

Det er Chelsea som er favoritter i dagens oppgjør og føler nok presset. Storlaget fra London er allerede ute av de to hjemlige cupene i England og ligger på etterskudd med tanke på seriegullet.

Fernando Torres starter i mesterligakampen for Chelsea mot FC København tirsdag. Didier Drogba er henvist til reservebenken. Torres ble kjøpt fra Liverpool for 460 millioner kroner nylig. Han har fått en trang start i Chelsea. Ståle Solbakkens FCK-lag er som forventet. Hans klubb gikk videre fra gruppespillet som toer bak Barcelona. Returkampen i åttedelsfinalen spilles på Stamford Bridge 16. mars.

Lagoppstilling FC København (4-4-2): Wiland, Pospech, Jørgensen, Antonsson, Wendt, Bolanos, Kvist, Claudemir, Grønkjær, N'Doye, Santin.

Innbyttere: Christensen, Bengtsson, Hooiveld, Kristensen, Vingaard, Delaney, Zohore.

Lagoppstilling Chelsea (4-2-2-2): Cech, Bosingwa, Terry, Ivanovic, Cole, Ramires, Lampard, Essien, Malouda, Anelka, Torres.

Innbyttere: Turnbull, Ferreira, Mikel, Zhirkov, McEachran, Drogba, Kalou.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

• Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.