Andresen om Follo: – Veldig overraskende og veldig skuffende

Vålerenga-manager og Follo-spiller Martin Andresen mottok lørdag nyheten om at kameraten Hans-Erik Eriksen innrømmer å ha solgt «sikre» kamper.

Martin Andresen

Martin Andresen har spilt kamper for Follo denne sesongen. Han er svært overrasket over kampfiksingssakene som nå rulles opp.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Hans Erik Eriksen

Follo-trener Hans-Erik Eriksen har innrømmet å ha solgt kamper han påsto å ha fikset.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Det var veldig overraskende og veldig skuffende, sier Andresen til NRK.

Han er selv fra Ski, og har spilt kamper for Follo denne sesongen. Han kjenner derfor trener Hans-Erik Eriksen godt.

Follo under hardt press

Eriksen innrømmet lørdag at han solgte tips om kamper han påsto å ha fikset, selv om kampene aldri var fikset i realiteten.

Kampene det er snakk om foregikk i tidsrommet 2000-2005.

– Jeg fikk rundt 10 000–20 000 kroner per kamp, og det er snakk om totalt ca. fem kamper, sa Eriksen til Østlandets Blad om virksomheten.

Dette toppet en svært negativ periode for Follo FK. Nylig kom det fram at tre Follo-spillere er siktet for kampfiksing og heleri.

– Veldig leit for klubben

Martin Andresen forteller at han ikke kjenner til verken Eriksens eller de øvrige spillernes virksomhet, og at han heller ikke har kjennskap til miljøene disse har vært en del av.

– Dette var svært overraskende for alle, tror jeg. Det er en forferdelig trist sak. Men jeg vet ikke noe mer enn dere om dette, sier Andresen.

Til tross for skuffelsen er han glad sakene nå kommer for en dag.

– Det er veldig leit for Follo, veldig leit for norsk fotball og veldig leit for de involverte. Men det er flott at fotballforbundet og politiet nå tar tak i dette, så de involverte kan bli straffet, sier Andresen.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Flyttar cupfinalen frå Ullevaal

  Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må bli flytta frå Ullevaal, opplyser NFF. Årsaka er faren for å øydelegge dekket, og at ein held på å bygge om garderobane i inngangspartiet. Det er ikkje bestemt enno kvar finalen blir heldt.

  MEFzvsK84LA
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP