NRK Meny
Normal

Andresen om Follo: – Veldig overraskende og veldig skuffende

Vålerenga-manager og Follo-spiller Martin Andresen mottok lørdag nyheten om at kameraten Hans-Erik Eriksen innrømmer å ha solgt «sikre» kamper.

Martin Andresen

Martin Andresen har spilt kamper for Follo denne sesongen. Han er svært overrasket over kampfiksingssakene som nå rulles opp.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Hans Erik Eriksen

Follo-trener Hans-Erik Eriksen har innrømmet å ha solgt kamper han påsto å ha fikset.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Det var veldig overraskende og veldig skuffende, sier Andresen til NRK.

Han er selv fra Ski, og har spilt kamper for Follo denne sesongen. Han kjenner derfor trener Hans-Erik Eriksen godt.

Follo under hardt press

Eriksen innrømmet lørdag at han solgte tips om kamper han påsto å ha fikset, selv om kampene aldri var fikset i realiteten.

Kampene det er snakk om foregikk i tidsrommet 2000-2005.

– Jeg fikk rundt 10 000–20 000 kroner per kamp, og det er snakk om totalt ca. fem kamper, sa Eriksen til Østlandets Blad om virksomheten.

Dette toppet en svært negativ periode for Follo FK. Nylig kom det fram at tre Follo-spillere er siktet for kampfiksing og heleri.

– Veldig leit for klubben

Martin Andresen forteller at han ikke kjenner til verken Eriksens eller de øvrige spillernes virksomhet, og at han heller ikke har kjennskap til miljøene disse har vært en del av.

– Dette var svært overraskende for alle, tror jeg. Det er en forferdelig trist sak. Men jeg vet ikke noe mer enn dere om dette, sier Andresen.

Til tross for skuffelsen er han glad sakene nå kommer for en dag.

– Det er veldig leit for Follo, veldig leit for norsk fotball og veldig leit for de involverte. Men det er flott at fotballforbundet og politiet nå tar tak i dette, så de involverte kan bli straffet, sier Andresen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.