NRK Meny
Normal

Andresen skjermes

Martin Andresen skal skjermes for pressen for å kunne konsentrere seg om sine mange roller.

Martin Andresen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Som spillende manager i Vålerenga og kaptein på landslaget har Martin Andresen nok å henge fingrene i, og vil ikke være like tilgjengelig som andre eliteserie-trenere.

- Det er litt i det i forhold til energi og at man bruker tid på det som er viktig for Vålerenga. Jeg skal selvfølgelig være tilgjengelig så godt det lar seg gjøre, men nødvendigvis ikke 24 timer i døgnet hver dag, sier Andresen til NRK.

Dette er en prioritering som han har full støtte i ledelsen i Vålerenga.

- Han skal tenke på seg selv også som fotballspiller. Media kan ikke betrakte han som en annen hovedtrener, han er også spiller. Sånn er vi bare nødt til å gjøre hvis han skal prestere for Vålerenga, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

Landslagstrenere Åge Hareide var i sin tid også spillende trener i Molde og landslandslagsspiller, og er nå også opptatt hvordan kapteinen hans fordeler tiden sin. Han er vil at Andresen skal være best mulig når han har flagget på brystet.

- Jeg håper at han gjør seg mindre tilgjengelig. Jeg håper på at han passer på den oppgaven sin som spiller, sier Åge Hareide.

Martin Andresen og landslaget møter Montenegro i privatlandskamp i morgen.

Seriestarten i eliteserien er kommende søndag og Vålerenga tar da i mot Aalesund på Ullevaal stadion.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.