Andresen har vurdert å slutte i Vålerenga

Vålerenga-trener Martin Andresen hadde behov for å prate med mange etter cuptapet mot Sandefjord onsdag. Blant annet drøftet han sin egen fremtid med klubbstyret.

Martin Andresen

Martin Andresen tok seg tid til å prate med en gruppe Vålerenga-supportere som hadde møtt opp på treningen fredag.

Foto: NRK

Åge Petter Christiansen

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga har ikke

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– I går var en veldig tung dag, og jeg var sliten. Jeg trengte å snakke med flere folk. Nå har jeg gjort det og har energi til å lede laget mot Stabæk på søndag, sier Martin Andresen til NRK.

Fredag møtte Andresen pressen, etter at han ikke ville snakke med mediene etter torsdagens trening.

Drøftet Andresens fremtid

NRK vet at Andresen var i møte med VIF-ledelsen etter cupfiaskoen mot Sandefjord. Trenerens fremtid ble drøftet på møtet.

Andresen skal selv ha vurdert å slutte i jobben. Overfor NRK er treneren klar på at han trener Vålerenga mot Stabæk på søndag, men på direkte spørsmål om hva som skjer etter den kampen, er han langt mindre sikker i sin sak.

– Det kommer vel an på hvordan det går mot Stabæk. Forhåpentligvis vinner vi kampen, og da blir det trening på vanlig måte etterpå. Så blir det litt mindre presse på treningen. Men taper vi kommer det sikkert enda flere journalister, sier Andresen til NRK.

Vil ikke kommentere

Styreleder Åge Petter Christiansen vil snakke minst mulig om trenerens fremtid. Fredag ettermiddag skal han likevel ha et lenge planlagt møte med Martin Andresen.

– Jeg kan ikke kommentere opplysningene dere kommer med. Martin Andresen er Vålerenga-trener på søndag. Hva som skjer etter det, får vi ta da. Om det er negativt eller positivt, er resultatavhengig, sier Christiansen.

To hengekamper

Vålerenga ligger for øyeblikket på åttendeplass på tabellen med 14 poeng. Laget med medaljeambisjoner har imidlertid spilt en til to kamper mindre enn lagene som ligger foran dem på tabellen.

– På grunn av hengekampene ser det styggere ut enn det er. Vinner vi mot Stabæk, så er vi ett poeng unna Rosenborg, som fortsatt er en gullkandidat. Så vi får sammenlikne epler og epler, sier Andresen.

Samtidig er han klar på at ikke alt har fungert så godt som han kunne ønsket.

– Vi er ikke fornøyd med det vi har fått til, men det er fortsatt relativt tidlig i sesongen, sier han.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.