NRK Meny
Normal

– Jeg takker Vålerenga for fem veldig lærerike år

Martin Andresen er ferdig som manager i Vålerenga. Verken Andresen eller klubben er fornøyd med resultatene de siste sesongene.

Martin Andresen og VIF avslutter sitt samarbeid etter denne sesongen.

– Det har vært mye som har vært bra, men mye som skulle vært annerledes, sa Andresen under pressekonferansen.

– Jeg takker Vålerenga for fem veldig lærerike år og ønsker klubben lykke til videre. Vi har hatt mange samtaler, og vi ble enige om å avslutte, sa Andresen på en pressekonferanse mandag.

Andresen slutter dermed i Vålerenga ett år før kontraktstiden. Det ble klart da VIF kalte inn til ekstraordinær pressekonferanse mandag kveld med styreleder Åge-Petter Christiansen og Andresen.

Der ble det bekreftet at Andresen og klubben avslutter samarbeidet etter at de ikke ble enige om den langsiktige planen videre.

  • Hva mener du? Diskutér i kommentarfeltet under.

Ikke nådd målene

Klubben har heller ikke nådd de sportslige målene den hadde da Andresen ble ansatt.

– Det er forutsetninger her for å være i toppen, og jeg selvfølgelig er ikke fornøyd med resultatene de siste to årene, sa Andresen.

Det er heller ikke styret i klubben.

– Vi har hatt en god utvkling av talentarbeidet og han har tilført en entusiasme vi har satt pris på i Vålerenga. Vi har ikke fått de resultatene vi har ønsket på topplan de to siste sesongene, sa Christiansen på pressekonferansen.

– Ikke enige om veien videre

VIF-manageren hadde kontrakt ut neste sesong. Nå skal han trene Vålerenga i fem kamper til før han gir fra seg treneransvaret.

– Dette har vært en prosess som har gått over en periode hvor vi sammen har sett på løsninger for Vålerenga på lang sikt. De løsningene fant vi ikke sammen, så nå går vi hver vår vei, kommenterte styrelederen.

– Vi har nå kommet til et tidspunkt hvor vi starter planleggingen av neste oppkjøring og neste sesong. Derfor var det viktig for oss å meddele dette nå, sa han.

Taus Høgmo

Nåværende Tromsø-trener Per-Matihais Høgmo skal være en het kandidat til å ta over trenerjobben i Vålerenga, men Høgmo vil foreløpig ikke kommentere disse påstandene.

– Har ikke noen kommentar utover det jeg har har sagt tidligere når det gjelder andre jobber, skriver Høgmo i en tekstmelding til NRK.

Saken fortsetter under bildet

Martin Andresen

Martin Andresen under pressekonferansen mandag kveld.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Trener laget ut sesongen

Martin Andresen tok over Vålerenga som trener foran 2008-sesongen.

I 2009 ble det cupgull, mens laget tok seriesølv i 2010.

Det har likevel vært misnøye med Andresen og varierende resultater etter at han tok over som manager.

– Det har vært mye som har vært bra, men mye som skulle vært annerledes. Men jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med resulatene de to siste årene, la han til.

Fikk tillit i sommer

I juni bestemte imidlertid VIF-styret at Andresen hadde klubbens tillit.

– Vi har evaluert Martins rolle og hele opplegget, og han får støtte fra oss. Vi vil at han skal fortsette. Vi er ikke fornøyde med resultatene, men i dag skinner sola over Valle, sa styreleder Åge Petter Christiansen.

Dette har altså forandret seg.

I øyeblikket ligger VIF på 6. plass i eliteserien, og er 13 poeng etter serieleder Molde.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.