NRK Meny
Normal

Her vikarierer Andreas (28) som United-stjernenes maskot

Andreas Rønningen Sandbu (28) synes det var litt flaut å vikariere som en av verdens mest kjente maskoter i Stockholm tirsdag, men kan skryte av å ha blitt slått på rumpa av Manchester Uniteds tredjekeeper.

175882566JP054_Manchester

Andreas Rønningen Sandbu (28) – her som «Fred the Red» – klapper spillerne inn på gressmatten på Friends Arena.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

– Det var litt flaut, men også morsomt. Det er først og fremst en ting man sannsynligvis aldri får prøve igjen, sier Rønningen Sandbu til NRK.no.

Med minimalt med maskoterfaring tok 28-åringen oppgaven på strak arm da han ble spurt om å være Manchester Uniteds maskot, «Fred the Red», under treningskampen mot AIK på Friends Arena.

Mannen som til vanlig ikler seg det knallrøde kostymet kunne ikke reise til Sverige, dermed tok klubben kontakt med den skandinaviske supporterklubben for å finne en vikar. Der fant de den perfekte erstatter: varamedlem i MUSCSB og journalist for nettstedet United.no, Jonas Rønningen Sandbu.

Mange high-fives

Maskott

«Fred the Red» fikk mange high-fives av spillerne før kampen.

Foto: Fredrik Andreas Filtvedt

Selv om kanskje ikke spillet og resultatet gjorde det til en spesielt minnerik treningskamp, kommer 28-åringen trolig til å huske kvelden i lang tid.

Han fikk nemlig en god dose oppmerksomhet fra både spillere og de drøyt 25.000 tilskuerne på Friends Arena.

– Det var litt stas å gå rundt å ta bilder med barna og dra noen «moves». Jeg er ikke verdens beste danser, men jeg prøvde litt, sier Rønningen Sandbu.

– Hadde du noen kontakt med spillerne?

– Det var veldig strenge regler om å ikke prate med spillerne, så det ble bare noen high-fives på vei ut på banen. De så i hvert fall på meg, svarer han.

Men fra en av spillerne ble det mer enn bare high-five.

– Ben Amos (tredjekeeper i United journ.anm.) slo meg på rumpa, så det er da noe, ler han på telefon fra Sverige.

– Angrer ikke

Da NRK.no pratet med Rønningen Sandbu sent tirsdag kveld, hadde han fått tid til å fundere over livet som en rød djevel.

Og selv om det var stas som maskot, frister det mer for United-supporteren å sitte på tribunen eller i sofaen når sesongen starter om ikke altfor lenge.

– Jeg angrer ikke. Det var en morsomt opplevelse, men jeg vet ikke om maskotjobbing er noe jeg kunne tenkt meg på heltid, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.