Hopp til innhold

Andrea Masiello tilstår kampfiksing

Den tidligere Bari-spilleren Andrea Masiello har i politiavhør tilstått å ha laget selvmål med vilje for å "fikse" et resultat i italiens Serie A. Det gir betinget fengsel. Se selvmålet i videovinduet!

15. mai 2011 fiklet Andrea Masiello ballen inn i eget mål. Nå etterforskes han for kampfiksing.

Var det egentlig selvmål?

Forsvarsspilleren laget selvmål da Lecce slo Bari 2-0 i det søritalienske derbyet i mai 2011. Bari var på det tidspunkt allerede klar for nedrykk, mens Lecce berget plassen med det resultatet.

Masiello har fortalt at han fikk 180.000 kroner for selvmålet.

- Så ut som et ordinært selvmål

På det tidspunkt hadde Bari alvorlige økonomiske problemer, og spillerne hadde ikke fått utbetalt lønn på flere måneder.

Blant Baris spillere på den tid, var Erik Huseklepp. - - Det var helt uforståelig for meg at noen i klubben var innblandet i noe sånt, sa Huseklepp til NRK da saken ble rullet opp i fjor. - For meg så det ut som et helt ordinært selvmål, la han til.

Masiello er dømt til betinget fengsel i 22 måneder. To andre spillere og venner av Masiello ble dømt til 17 måneder for medvirkning. De var beskyldt for fiksing av resultatet i fire av Baris kamper i 2010 og 2011.

Bari spiller nå i Serie B, og er trukket sju poeng som straff for kampfiksing. Lecce har ikke vært stort bedre, og ble degradert til Serie C som straff.

Masiello spilte forrige sesong for Atalanta fram til han ble arrestert.

Politirazzia i Napoli

Mistankene om økonomisk fotballsnusk i Italia er ikke over ennå. I dag tidlig gjorde politet en razzia i lokalene til fotballklubben Napoli etter mistanke om økonomisk juks. Politiet tok med seg flere dokumenter, melder nyhetsbyrået ANSA.

Politiet møtte også opp hos Det italienske fotballforbundet (FIGC) i Roma.

- Politiet ba om kopier av kontraktene mellom agentene, spillerne og klubben, og det imøtekom vi. Det er alt vi kan si om saken, sier en talsmann for FIGC til AFP.

Napoli skal være under etterforskning for ulovligheter i forbindelse med kjøp iog salg av rettigheter for spillere, og for sine forhold til agenter.

Laget er nummer to i italiensk Serie A, bare målforskjellen bak Juventus.

Fotball

 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp
 • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

  Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

  Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

  Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB