Normal

Andrea Masiello tilstår kampfiksing

Den tidligere Bari-spilleren Andrea Masiello har i politiavhør tilstått å ha laget selvmål med vilje for å "fikse" et resultat i italiens Serie A. Det gir betinget fengsel. Se selvmålet i videovinduet!

15. mai 2011 fiklet Andrea Masiello ballen inn i eget mål. Nå etterforskes han for kampfiksing.

Var det egentlig selvmål?

Forsvarsspilleren laget selvmål da Lecce slo Bari 2-0 i det søritalienske derbyet i mai 2011. Bari var på det tidspunkt allerede klar for nedrykk, mens Lecce berget plassen med det resultatet.

Masiello har fortalt at han fikk 180.000 kroner for selvmålet.

- Så ut som et ordinært selvmål

På det tidspunkt hadde Bari alvorlige økonomiske problemer, og spillerne hadde ikke fått utbetalt lønn på flere måneder.

Blant Baris spillere på den tid, var Erik Huseklepp. - - Det var helt uforståelig for meg at noen i klubben var innblandet i noe sånt, sa Huseklepp til NRK da saken ble rullet opp i fjor. - For meg så det ut som et helt ordinært selvmål, la han til.

Masiello er dømt til betinget fengsel i 22 måneder. To andre spillere og venner av Masiello ble dømt til 17 måneder for medvirkning. De var beskyldt for fiksing av resultatet i fire av Baris kamper i 2010 og 2011.

Bari spiller nå i Serie B, og er trukket sju poeng som straff for kampfiksing. Lecce har ikke vært stort bedre, og ble degradert til Serie C som straff.

Masiello spilte forrige sesong for Atalanta fram til han ble arrestert.

Politirazzia i Napoli

Mistankene om økonomisk fotballsnusk i Italia er ikke over ennå. I dag tidlig gjorde politet en razzia i lokalene til fotballklubben Napoli etter mistanke om økonomisk juks. Politiet tok med seg flere dokumenter, melder nyhetsbyrået ANSA.

Politiet møtte også opp hos Det italienske fotballforbundet (FIGC) i Roma.

- Politiet ba om kopier av kontraktene mellom agentene, spillerne og klubben, og det imøtekom vi. Det er alt vi kan si om saken, sier en talsmann for FIGC til AFP.

Napoli skal være under etterforskning for ulovligheter i forbindelse med kjøp iog salg av rettigheter for spillere, og for sine forhold til agenter.

Laget er nummer to i italiensk Serie A, bare målforskjellen bak Juventus.

Fotballnyheter