Andrea Masiello tilstår kampfiksing

Den tidligere Bari-spilleren Andrea Masiello har i politiavhør tilstått å ha laget selvmål med vilje for å "fikse" et resultat i italiens Serie A. Det gir betinget fengsel. Se selvmålet i videovinduet!

15. mai 2011 fiklet Andrea Masiello ballen inn i eget mål. Nå etterforskes han for kampfiksing.

Var det egentlig selvmål?

Forsvarsspilleren laget selvmål da Lecce slo Bari 2-0 i det søritalienske derbyet i mai 2011. Bari var på det tidspunkt allerede klar for nedrykk, mens Lecce berget plassen med det resultatet.

Masiello har fortalt at han fikk 180.000 kroner for selvmålet.

- Så ut som et ordinært selvmål

På det tidspunkt hadde Bari alvorlige økonomiske problemer, og spillerne hadde ikke fått utbetalt lønn på flere måneder.

Blant Baris spillere på den tid, var Erik Huseklepp. - - Det var helt uforståelig for meg at noen i klubben var innblandet i noe sånt, sa Huseklepp til NRK da saken ble rullet opp i fjor. - For meg så det ut som et helt ordinært selvmål, la han til.

Masiello er dømt til betinget fengsel i 22 måneder. To andre spillere og venner av Masiello ble dømt til 17 måneder for medvirkning. De var beskyldt for fiksing av resultatet i fire av Baris kamper i 2010 og 2011.

Bari spiller nå i Serie B, og er trukket sju poeng som straff for kampfiksing. Lecce har ikke vært stort bedre, og ble degradert til Serie C som straff.

Masiello spilte forrige sesong for Atalanta fram til han ble arrestert.

Politirazzia i Napoli

Mistankene om økonomisk fotballsnusk i Italia er ikke over ennå. I dag tidlig gjorde politet en razzia i lokalene til fotballklubben Napoli etter mistanke om økonomisk juks. Politiet tok med seg flere dokumenter, melder nyhetsbyrået ANSA.

Politiet møtte også opp hos Det italienske fotballforbundet (FIGC) i Roma.

- Politiet ba om kopier av kontraktene mellom agentene, spillerne og klubben, og det imøtekom vi. Det er alt vi kan si om saken, sier en talsmann for FIGC til AFP.

Napoli skal være under etterforskning for ulovligheter i forbindelse med kjøp iog salg av rettigheter for spillere, og for sine forhold til agenter.

Laget er nummer to i italiensk Serie A, bare målforskjellen bak Juventus.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Zlatan mister EM

  Zlatan Ibrahimovic slipper operasjon, men må han pleie kneet i halvannen måned framover. Ifølge Sveriges landslagssjef Janne Andersson mister han EM.

  I en pressemelding opplyser Milan at Ibrahimovic må gjennomgå en «konservativ behandling» i seks uker. Serie A-klubben utdyper ikke hva den legger i det begrepet.

  – Han har dessverre meddelt at skaden stopper ham fra å delta i EM. Det er jo trist både for Zlatan og oss. Jeg snakket med Zlatan i dag (lørdag). Jeg håper han snart er tilbake på banen igjen, sier Andersson ifølge Aftonbladet og Expressen.

  Sverige starter EM mot Spania 14. juni. Siste gruppekamp går ni dager senere. Deretter er det utslagsrunder.

  Ibrahimovic hinket av banen med knetrøbbel i 3–0-seieren over Juventus sist helg. Undersøkelser har slått fast at han ikke har skader på leddbånd.

  Ibrahimovic fyller 40 år 3. oktober. Hans comeback i EM var sett på som et skikkelig krydder for mesterskapet, men nå kan han glemme disse planene. (NTB)

  Zlatan.
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
 • Landskamper flyttes til Spania

  Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga.

  Norges Fotballforbund bekrefter flyttingen i en pressemelding. Det er norske karanteneregler for innreise som gjør det vanskelig å gjennomføre kampene i Norge.

  Også i mars spilte Ståle Solbakkens lag «hjemmekamp» i Málaga. Den gang ble det 0–3-tap for Tyrkia i VM-kvalifiseringen.

  – Vi håpet i det lengste at vi kunne spille på Ullevaal, men tar de norske myndighetenes avgjørelse til etterretning. Som på forrige samling gjør vi det beste ut av situasjonen og reiser til Marbella, sier landslagssjef Solbakken.

  Haaland
  Foto: Jorge Guerrero / AFP
 • Hansen: – Må jobbe ræva av oss

  Caroline Graham Hansen er klar for sin tredje Champions League-finale og sin første med Barcelona søndag. Hun vet hva som skal til for at det skal bli gull.

  – Vi må jobbe ræva av oss. Finaler lever sine egne liv, så vi må virkelig være påskrudd. Vinner vi alle de små kampene i kampen, vinner vi kampen. Vi må vinne våre kamper én mot én og to mot to, sier Graham Hansen til NTB.

  Søndag står Chelsea på motsatt banehalvdel for Graham Hansen og Barcelona. Det blir hennes tredje mesterligafinale. De to første tapte hun som Wolfsburg-spiller for Lyon i 2016 og 2018. (NTB)

  FLaQZallaKQ
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • United-stjerne utsatt for rasisme

  Manchester Uniteds Fred ble utsatt for rasisme i sosiale medier etter 2-4-tapet for Liverpool. Det er ikke første gang Fred blir hetset denne sesongen.

  Brasilianeren ble også utsatt for rasisme etter FA Cup-exiten mot Leicester i mars.

  – Vi er større og bedre enn det, sa Fred den gang ifølge SkySports.

  Fred ble byttet ut etter 63 minutter i torsdagens tap og fikk rasistiske meldinger på sin Instagram-konto etter kampen.

  Flere av hans lagkamerater har også blitt utsatt for rasisme denne sesongen. Både Anthony Martial, Axel Tuanzebe og Marcus Rashford har alle vært ute og sagt ifra om hets. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Michael Regan / AP
 • Mjelde håper på retur i september

  Maren Mjelde gjennomgikk en kneoperasjon i midten av mars. Hun håper å kunne spille kamper igjen for Chelsea i september.

  Landslagskapteinen håper fortsatt å være tilbake på fotballtrening i sommer.

  – Sommeren er jo lang. Jeg har hatt en ganske stor skade. Jeg har fått beskjed om at jeg har cirka fire måneder igjen før jeg kan spille. Det kan fort bli i september, men det er vanskelig å si akkurat når, sier Mjelde til NTB.

  I mars måtte hun opereres etter smellen hun pådro seg i ligacupfinalen mot Bristol City. (NTB)

  Women's Super League - West Ham United v Chelsea
  Foto: John Sibley / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United