NRK Meny
Normal

Risikerer to års fengsel

Morgan Andersen kan bli dømt for dokumentfalsk.

Morgan Andersen og John Obi Mikel
Foto: Scanpix

I går tok statsadvokaten ut tiltale mot Fredrikstad-direktøren.

Advokat Christian Hjort, som har lang erfaring innen strafferett, sier slike saker har en strafferamme på to år.

- Etter straffelovens paragraf 182, som gjelder alminnelig dokumentfalsk, så er strafferammen bot eller fengsel inntil to år, sier han.

Tung høst

Det kan gå mot en tung høst for direktør i Fredrikstad fotballklubb, Morgan Andersen. I sommer siktet politiet Andersen for blant annet dokumentfalsk i Mikel-saken og i går tok statsadvokaten ut tiltale mot direktøren.

Verken Andersens advokat Cato Schøtz eller styret i Fredrikstad har ønsket å si så mye om saken. Bortsett fra at styret har tillit til direktøren, ifølge styreleder Per Kristian Olsen.

Fortsatt daglig leder

- Så lenge Morgan Andersen fyller rollen som daglig leder i selskapet på en tilfredsstillende måte, så er hans selskapets daglige leder, kommenterer han.

Klubbens hovedsponsor Terje Høili ønsket i går ikke å kommentere om tiltalen får konsekvenser for sponsorsamarbeidet med klubben.

John Shittu mottok derimot nyheten om siktelsen med glede. Til Dagbladet sier spilleragenten til John Obi Mikel at han er glad for å bli trodd etter å ha blitt mistenkeliggjort i lang tid.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.