– Mitt inntrykk er at Martin hadde et veldig godt forhold til Ancelotti

Carlo Ancelotti er ikke lenger trener i Real Madrid. Å gjøre Martin Ødegaard historisk ble hans siste trenergjerning i klubben.

Ødegaard og Ancelotti

FIKK SPARKEN: Martin Ødegaard sammen med Ancelotti.

Foto: EFE / NTB scanpix

FBL-EUR-C1-REALMADRID-PRESSER -

Carlo Ancelotti har slitt med ryggen og tar mest sannsynlig et hvileår nå.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

– Styret i Real Madrid har i ettermiddag bestemt seg for å frita Carlo Ancelotti fra sine plikter i klubben, opplyste klubbpresident Florentino Perez på en pressekonferanse mandag kveld.

– Det har ikke vært en enkel beslutning å ta, men tiden er inne for nye impulser for at laget skal vinne nye trofeer, fortsatte Madrid-toppen.

Fordel med spansktalende trener

Ifølge Perez blir navnet på den neste treneren offentliggjort neste uke.

Ifølge klubbpresidenten er det en fordel om den nye treneren snakker spansk. Ryktene vil ha det til at Napoli-trener Rafa Benitez erstatter Ancelotti.

Andre aktuelle trenernavn er Jürgen Klopp og Joachim Löw.

C More-kommentator og ekspert på spansk fotball, Petter Veland, er overbevist om at valget faller på Benitez, ikke minst fordi den italienske seiren avsluttes neste uke.

– Jeg skjønner de som synes det er en drastisk beslutning, men personlig tror jeg ikke trenerbyttet vil ha så mye å si når det gjelder Martin Ødegaard og hans plass i klubben, sier Veland.

– Jeg tror ikke verken Martin eller Hans Erik Ødegaard er spesielt overrasket over at Real bytter trenere. Det viktigste fremover blir prestasjonene hans på trening, understreker han.

Hadde møter mandag

Det var Madrid-avisen AS, som vanligvis har gode kilder innen fotballklubben, som mandag kveld meldte at Real Madrid-presidenten Florentino Pérez gjennomførte møter med den meritterte treneren mandag ettermiddag.

Under samtalene skal det ha blitt opplyst at italieneren ikke lenger skal trene klubben.

Ancelotti

Ancelotti gjorde Martin Ødegaard til tidenes yngste debutant for Real Madrid.

Foto: Real Madrid TV

Også Marca skrev at Ancelotti hadde fått sparken. Under pressekonferansen mandag kveld ble så dette bekreftet. Å bytte inn Ødegaard i kampen mot Getafe ble veteranens siste gjerning som Real Madrid-trener.

– Sånn sett vil han alltid være spesiell, påpeker Veland.

Tar hvileår?

Carlo Ancelotti overtok Real Madrid i 2013, og førte klubben til seier i mesterligaen. Men etter en sesong uten trofeer for Real har ryktene rast heftig rundt en avgang. Ancelotti skal ha hatt støtte blant spillerne, men må likevel tre til side.

– Framtiden er klar. Jeg fortsetter enten her i Real Madrid eller jeg tar ett års pause, sa Ancelotti lørdag etter at han lot Martin Ødegaard få Real Madrid-debuten i lørdagens 7-3-seier over Getafe.

Spørsmålet er hvordan et trenerskifte vil påvirke den videre karrieren til 16-åringen.

– Mitt inntrykk er at Martin hadde et veldig godt forhold til Ancelotti. Men det er samtidig viktig å huske at det var Perez (klubbpresidenten) og ikke Ancelotti som hentet Ødegaard til Real Madrid, sier Petter Veland.

Tidligere har Ancelotti trent Parma, Juventus, Milan, Chelsea og Paris Saint-Germain.

Fotballnyheter