Amewou ut på båre

Ufrivillig og skadet måtte Komland Amewou forlate cup-kampen i Drammen.

amewou
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Men midtbanespilleren var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus - der han skal tilbringe natten - for nærmere undersøkelse.

Lege Erik Dag Knutsen: Om skaden til Amewou

Cup-kampen mellom Strømsgodset og Viking på Marienlyst stadion endte 3-2 til hjemmelaget.

Les: NRK fulgte kampen

Nielsen-dobbel

Det skulle ikke gå lang tid før tilskuerne på Marienlyst skulle få valuta for pengene, og det var en danske som skulle sørge for jubelen.

Allerede etter to minutter i Drammen viste David Nielsen seg frem for første gang. Han ekspederte en stuss fra Mattias Andersson sikkert i mål og Godset hadde fått en forrykende start.

I minuttene som fulgte fikk Godset flere gode muligheter til å score, og et Viking-lag med flere unggutter på banen hadde mer enn nok med å holde unna. Særlig Mattias Andresson gjorde livet surt på bortelaget.

Etter en halvtime var det klart for Nielsen igjen. Denne gangen fikk dansken stå merkelig alene inne i feltet og heade inn et presist innlegg fra Christer George.

Elegant avslutning

George skulle også få muligheten til å tegne seg på scoringslisten før pause. Like før halvspilt kamp kom den tidligere Rosenborg-spilleren alene med Thomas Myhre og han gjorde ingen feil.

Strømsgodset gikk til pause med en svært betryggende ledelse, men en stygg skade ble et skår i gleden for drammenserne.

Stygg skade for Amewou

Etter en drøy halvtime kolliderte Komlan Amewou med en medspiller. Togoleseren ble liggende bevisstløs igjen på banen og det hele så svært dramatisk ut. Det medisinske apparatet var heldigvis raskt på plass og Amewou våknet etter hvert til live.

Strømsgodsets midtbanekriger ble båret ut på båre etter behandlingen og var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehuset.

Beskjeden Viking-sluttspurt

Viking var bedre med etter pause, selv om siddisene aldri imponerte. Strømsgodset skrudde etter hvert ned tempoet og lot bortelaget komme inn kampen.

20 minutter før slutt viste Alexander Ødegaard frem skuddfoten og hamret ballen i mål bak Espen Johnsen. Men selv med scoringen fikk vi aldri se noen stor sluttspurt fra rogalendingene. Strømsgodset så ut til å ha full kontroll og Viking virket hjelpeløse i jakten på nok en redusering.

Allikevel skulle Viking få et mål til. På overtid fikk Allan Gaarde en mulighet alene med Espen Johnsen. Dansken gjorde ingen feil, men scoringen førte ikke til annet enn pynting på resultatet.

Strømsgodset vant 3-2 og er dermed videre til kvartfinale i cupen. Der vil drammenserne møte serielederen Stabæk på Nadderud.

Fotballnyheter